ГЕРБ няма да подкрепи Димитър Костов за банков надзорник

Борисов: Август - септември ще има избор на шеф на БНБ
Обновена: 12 фев 2015 23:22 | 12 фев 2015 23:02,
21
ГЕРБ няма да подкрепи Димитър Костов за банков надзорник
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Димитър Костов за подуправител на БНБ с ресор "Банков надзор". „Ще разпоредя на парламентарната група на ГЕРБ да не го подкрепя”, каза лидерът на управляващите от Брюксел.

По-рано днес РБ обяви, че няма да подкрепи Костов заради факта, че е бил министър в кабинета на Жан Виденов.

В белгийската столица Борисов обясни, че започва да му омръзва популизма на гърба на ГЕРБ.

Още по темата
„Прекрасно знаят и реформаторите, и патриотите, и БСП, и ДПС, че само Иван Искров по сегашния закон може да представи подуправител”, обясни министър-председателят. Той допълни, че никой не може да накара шефа на БНБ да предложи друг, ако не бъде избран Костов.

Борисов обясни, че по-голямото зло от това, че Димитър Костов е бил част от управлението на Виденов, е да няма банков надзор. „И то до август, септември, някъде там при най-добрия случай ще бъде избор на председател на БНБ и подуправител. Сиреч една година най-важният ресор няма да им началник, няма да има виновен, ако нещо се случи”, каза премиерът.

Той обвини партньорите си в некоректност. „В случая ние се подвеждаме по тази всеобща лудост на популизъм и ще оставим БНБ без подуправител, защото нито Костов ми е някакъв, нито ме интересува, но той е що-годе професионалист, който в момента може да заеме този пост”, каза Борисов.

В Брюксел той коментира и споразумението за Украйна в Минск. Борисов предупреди, че ако постигнатият крехък мир рухне, вече няма да има кой да преговаря. Премиерът участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел, на което трябва да се обсъди заплахата от тероризма на стария континент. Очакванията са съветът да завърши работата си в ранните часове на петък.

„Всички сме умерени оптимисти, защото действително зависи от президента Путин, от ангажимента, който е поел”, каза още българският премиер. Той изрази надежда, познавайки всичките лидери, които са преговаряли в Минск, че ще удържат на своята дума. „Защото, ако този крехък, взаимно уважаващ се мир рухне, няма да има кой да преговаря повече”, подчерта премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари искам да ви напомня , че пред изборната агитация отдавна свърши . Сега и да плюете по Борисов полза никаква , защото на самите избори ГЕРБ има резултат по голям от БСП и ДПС взети заедно . Това значи , че още 4 години трябва да се пенявите и нищо . БСП-ДПС-ДС повече никога няма да бъдат на власт. Разберете народа вече не ви иска .
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кръженето около София е дало своето отражение !
12
4
 
4
 
! Отговори
вчера казаха, че.... преди 9 години
... на борда на самолета, пилотите са били единствените грамотни. и са прави.
11
2
 
1
 
! Отговори
Страната се... преди 9 години
... "управлява" от 13главата Ламя на Олигархията, на чело, на която е турен един пълен ***.
10
2
 
5
 
! Отговори
В момента, в... преди 9 години
... който си отвори устата, Борисов започва да бълва простотии.
9
5
 
9
 
! Отговори
бокич,бокич преди 9 години
на костов не можеш дори папките да му носиш,но ти като истински селянин го наричаш що-годе професионалист,гад си беше и гад си оставаш,ако не ми е жал за пилотите и охранителите следващия път и двата колесника и двата ,но толкова народна омраза все ще те застигне и то до девето коляно
8
1
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
До никой не го... като цяло най неграмотното население вЕС .С 80 % от мъжете -без висше образование ,страната на мутрите и тарикатите -доста добре отговарят статистически на населението на това какъв е премиерът на същата страна чалгария
7
9
 
5
 
! Отговори
Приказки от Евпопа! преди 9 години
Уплаши ги Путин! Ни санкции ни преговори помагат... А Войната я губиме с Русия... Абе с две думи сме шах и мат... и България пак я напълниха с онова белото...
6
5
 
14
 
! Отговори
само десет секунди преди 9 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
5
5
 
16
 
! Отговори
говорител преди 9 години
От кога пожарникарят е станал говорител на "всички европейски лидери"?
4
5
 
17
 
! Отговори
никой не го... преди 9 години
... взима на сериозно в Европа. Ние сме страната с най-неграмотния премиер.
3
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Започваме!
2
6
 
14
 
! Отговори
Само като ... преди 9 години
... си отвори устата и започва да бълва тъпотии. Акъл море, глава кофа! Махаленски лакардми.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магарето се нареди до атовете. Чака да види, дали ще го ритнат, или ще го потупат като добър слуга.