Няма опасност за националната сигурност, уверява Ненчев

Политическото говорене създава напрежение, смята министърът
Обновена: 12 фев 2015 11:40 | 12 фев 2015 11:18, Камелия Цветанова
16
Няма опасност за националната сигурност, уверява Ненчев
Снимка: БТА

Няма опасност за националната ни сигурност заради конфликта в Украйна, заяви военният министър Николай Ненчев след срещи с депутатите, на които ги информира за актуалната ситуация.

"Няма основание да се говори за заплаха за националната сигурност. Политическото говорене създава напрежение и то е много по-опасно", коментира той, след като БСП, „Атака“ и АВБ изразиха опасенията си, че разполагането на команден център на НАТО в София и техника на Алианса са подготовка за военни действия от наша територия.

Според Ненчев военното министерство също може да участва при предоставянето на хуманитарна помощ на българите в Украйна, но засега този въпрос не е коментиран.

"Има такава инициатива и би било чудесно, ако направим необходимото. Тези хора заслужават, те са с ясно българско самосъзнание", добави той.

Новината, че българското външно министерство подготвя решение за предоставяне на хуманитарна помощ за етническите българи вУкрайна заради ескалацията на военния конфликт, беше съобщена преди два дни.

От информацията стана ясно, че формата и начинът за предоставянето на помощта е в процес на уточняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: украйнаНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
За да има опасност за националната сигурност, трябва най-напред да има нация - държава ! България вече не е !!! Разграден двор, в който всеки поискал може да влезе и излезе...Справка : Френските "командоси", дето ги биха, всякакви осъдени престъпници, дето ги няма, всякаква *** от къде ли не, дето си влиза и излиза от т. нар. ни държава. Печално, но факт. Въпросът е ДОКОГА ???
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, през Втората световна война България не участваше във военни действия, но американците абсолютно без никаква нужда бомбардираха София, като изпращаха и подаръци на българските деца - прекрасни играчки бомби. Сега на загиналите американски пилоти, участвали в тези варварски бомбандировки направиха паметник в България. Тези *** нека не ни обясняват кое е страшно и кое не. Ние четем, помним и знаем повече от тези търгаши с националния ни интерес.
10
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е,преди време ние също обявихме "СИМВОЛИЧНА ВАЙНА" на Америка и Англия,а те ни бомбадираха , а Русия направо си влезе....
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ямболският комунистически плъх много са ти надути бузите
8
1
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Во лето Господне 1941 сме обявили война на САЩ и Англия и те са сринали София!! Сега, понеже сме цъфнали и завързали и няма никаква опасност за България, давайте гда политици зъбете се на Русия!!!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинската опасност за националната сигурност сте вие продажници , заедно с мухльото президент !
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже популисткото мнение на Найденов вчера в сутрешния блок ми се стори като музика за ушите в сравнение с глупостите, които този министър плещи всеки ден.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този негодник какъв военен министър може да е бе ?! Той може ли да направи разлика между автомат и дилаф ?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВИ ПОЛИТИЦИ СТЕ ТРУДОВАК.ХОРАТА ВИ ИЗБРАХА А ВИЕ СЕ НАРЕКОХТЕ ПОЛИТИЦИ.КАТО НИ ИЗПЛЮЩИ ИД.ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ КЪДЕ ГО ЧУКАМ КЪДЕ СЕ ПУКА.
3
1
 
9
 
! Отговори
разбирач преди 9 години
...ВЕрвайте на земеделеца-ЧОВЕКА точно изпълнява нарежданията......Мръсен,гаден,отвратителен,гнусен,жалък и подъл ЛЪЖЕЦ и НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!Да му прочетем присъдата на Марша на 14.02.!Всички истински и родолюбиви българи-ТАМ!!!!!......
2
1
 
8
 
! Отговори
Галин преди 9 години
*** министъра........щом е казал това следователно трябва да знае какво са си говорили Меркел, Орландо и Путин....и какв ое слушал Потрошенко......а защо не казва на нас какво е станало..не е ли това целта на министрите, какво е това изказване "Няма опасност за националната сигурност" този след всяко негово изказване се уверявам колко е *** !
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторския блок активно продължава политиката на другаря костов! Ето вчера пишеш, е СДС министъра Лукарски ще предложи за приватизация 30 държавни предприятия! При условие, че знаем, че това означава унищожаването на тези предприятия, 15 години след "великите реформи" на Костов, само и само да налеят еднократно някакви си миончета в бюджета, който не могат да закърпят от некъдърност! А този Ненчев е абсолютен сорос, пионка за Запада и е най некъдърния военен министър, който България е имала