Плевнелиев срещу Борисов за ДАНС: Нужни са промени!

"От Костинброд до "Червеите" има достатъчно доказателства за смени"
Обновена: 14 фев 2015 13:18 | 14 фев 2015 13:15,
74
Плевнелиев срещу Борисов за ДАНС: Нужни са промени!
Снимка: Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев се противопостави на мнението на премиера Бойко Борисов, че работата на шефа на ДАНС Владимир Писанчев е добра. Според държавния глава има достатъчно доказателства, че в агенцията трябват промени. Плевнелиев направи коментара си в Перущица, където тази сутрин участваше в зарязването на лозите по повод празника Трифон Зарезан.

Още по темата
„Не мога да се съглася с изказаното от министър-председателя мнение, че работата на началника на ДАНС е добра. Като се почне от аферата Костинброд, мине се през прегазването на конституционните правила, когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава, като се стигне до разработката „Червеи”, имаме достатъчно доказателства да дадем категоричната оценка, че в ДАНС трябва да се случат промени и тази агенция да генерира сигурност, а не скандали.”, заяви държавният глава.

Коментарът му идва ден след като премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров най-вероятно ще запазят постовете си. Аргументите на министър-председателя са, че те са изпълнявали заповеди на кабинета „Орешарски”.

По отношения на главния секретар на МВР президентът се въздържа от коментар, но каза, че е работа на правителството да направи предложение до държавния глава и че ще се възползва от своите правомощия.

„Ако повече от година подслушване и ровене в чувствителни архиви, резултатът е една празна папка в ДАНС, това не е скандал, това е огромен скандал”, каза още Плевнелиев.

Президентът се обяви и за тегленето на нов заем заради дефицитите в бюджета.

„Трябва да си даваме сметка, че когато сме на дефицит, той трябва да се плаща. Това означава дълг и повече дълг. Усилията на правителството трябва да бъдат насочени към постигане на устойчивост на финансите и трайно подобряване на дефицита. Има сектори, в които могат да се оптимизират разходите. От 3 милиарда лева в българската енергетика, аз предполагам, че поне 1 милиард се губят или са плод на корупция, същото е в българското здравеопазване и правораздаване – така че трябват реформи и по-добри стопани”, заяви още държавният глава.

Президентът коментира и първите 100 дни на правителството на Бойко Борисов.

„Правителството обеща стабилност и реформи. Стабилност има, трябват реформи”, каза още той.

Росен Плевнелиев добави още, че в момента се подготвя Консултативен съвет за национална сигурност на тема „Състоянието на българската армия и предизвикателствата около нас”, но на този етап не е необходимо свикване на КСНС за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нии си имаме главсек на МВР и товае Калин Георгиев,тои е наи съвременият Полицаи в БГ историята.Дори и трябва6е дае министър на МВР.
59
0
 
1
 
! Отговори
бял циганин преди 9 години
Срам ми е! Президентът ли е това ? или пеперудка...?
58
3
 
4
 
! Отговори
БОНЧО преди 9 години
КАКВО ТИ Е ПРОТИВНОТО СРЕЩУ БОРИСОВ БЕ , ПЛЮНКО ? ТОВА ,ЧЕ СЕ МЪЧИШ ДА ОНЕВИНИШ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗА ДАЛАВЕРАТА С БЮЛЕТИНИТЕ В КОСТИН БРОД И ДА ПРЕХВЪРЛИШ ВИНАТА НА МАЯ МАНОЛОВА ОТ БСП ЛИ ? ДЕМАГОЗИ СТЕ В ЧЕРВАТА СИ ЧАК И МНОГО КРАДЛИВИ !
57
0
 
1
 
! Отговори
diskretno преди 9 години
ima polza ot besilki?
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai speshno za Balgaria1. Zemiata bez darveta shte se svleche varhu nas. Spirane sas zakon secha. Za vsiako otsiakano darvo - godina v zatvora !!!2. Spirane vsiakavi pomosshti za ci*ganite. Parite da otivat za rajdane na balgarcheta i pensii za starcite sas 30 godini staj.
55
5
 
8
 
! Отговори
боц преди 9 години
Вече даже и не чета какво е казал въпросния Плевнелиев!Знам, че е поредната простотия или поредното слагачество пред "великите американци и НАТО", и няма нищо общо с интересите на БЪЛГАРИЯ!!!
54
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Излиза че в дружната банда имало политически борби!!!
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев е единствения образован Президент на България до сега,от време оно!
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исках да кажа нещо за държавна измяна,предателство,изцяло водена антибългарска политика в полза на ЦРУ,но ми се повръща от такива хора и оставам безмълвен.
51
6
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Може да е някак си непохватен и недодялан,но не е лош човек или по точно не е *** като повечето партиици.
50
4
 
10
 
! Отговори
hiuhj преди 9 години
Всички сидерасти са си *** турски пеерасти:)
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глупости-вие това вервате ли го? "Плевнелиев срещу Борисов"
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следва само един извод- Бойко ще се кандидатира за президент!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайй Росии мачкай баща си Бойко
46
3
 
5
 
! Отговори
Трънцу преди 9 години
"Пораснаше пилци, поеб.ше квачки ..."Ако ме разбирате ...
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** му е наредено да си направи политическо харакири за да не сваля имиджа на Боко. Неговата наследничка на президентското място в момента преминава ускорени курсове по ораторско майсторство на битпазара в Малашевци.
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът Росен Плевнелиев се противопостави на мнението на премиера Бойко Борисов."----Брей, да не повярваш. Ама много смел е станал тоя (или Dnes.bg го изкарва такъв) напоследък, бе!Я, да не се обажда много, че оня дето го назначи, да не вземе да го съкрати.
43
2
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ще се теглят заеми ,промени няма да се правят.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toy i bez tova se si hodi.a na negovo myasto BOZE.ta ka che NO PROBLEM.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се има пред вид какви ги нацвъка за служевни премиери какво да му коментираш. Че сега е поумнял ли? Е не е.