Демагогията при Станишев е в големи размери, убеден е Калфин

"Яснота за пенсионната реформа трябва да има до средата на годината"
Обновена: 15 фев 2015 10:48 | 15 фев 2015 10:48, Анисия Иванова
73
Демагогията при Станишев е в големи размери, убеден е Калфин
Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин заяви, че демагогията при бившия лидер на столетницата Сергей Станишев е започнала да взима много големи размери. Той каза това пред bTV в коментар на изказване на председателя на ПЕС от миналата седмица, че АБВ е „една брошка” на ревера на Бойко Борисов.

Още по темата

По думите му Станишев е отказал по времето на кабинета „Орешарски” да има споразумение между БСП и ДПС и е заявил: „Това не е коалиция, ние заедно си правим политика”.

"Колкото и да говори за брошки на ревера, всичко това е желание да се отърси от близкия, за негово съжаление, спомен за безпринципната коалиция с ДПС, за скандалите с Пеевски, за безобразното управление”, обясни вицепремиерът.

 

В тази връзка на въпрос за протегнатата ръка на АБВ към БСП за общо участие на местния вот, която обаче остана да виси във въздуха, Калфин каза: „Предложението не беше случайно и ние държим на него. Не виждам причина да не се явим заедно на изборите”.

Калфин коментира и промените в пенсионната реформа. През последните дни социалният министър срещна голям отпор от страна на бизнес и синдикати за промените, които предлага.

„Всички искаме да променим една система, която не работи, и когато започнем, се оказва, че статуквото устройва всички. Когато всеки трябва да направи крачка, има страшна съпротива”, обясни Калфин

Социалният министър обяви, че предлага комплекс от мерки и ги слага на масата за обсъждане.

Той акцентира, че „никога не е имало толкова широка дискусия по пенсионната система" и допълни, че търси компромиса и максималното съгласие.

На въпрос дали се чувства безсилен и сам, той отговори, че това ще си проличи, когато предлаганите решения трябва да намерят подкрепа. „Аз ще направя всичко възможно работодателските организации и синдикатите да бъдат активни участници в тристранния диалог.  Готов съм да се срещна с всички от тях”, обеща Калфин

На въпрос кога ще има предвидими правила за пенсиониране, Ивайло Калфин отговори, че „яснота би трябвало да имаме до средата на годината".

"До края на март да приключим дискусиите по всички предложения, след това да се оформят законите, да минат през тристранката, през Надзорния съвет на НОИ, да влязат в парламента и до април-май ще се види. Ако за пореден път се замрази решението, обричаме всички на мизерни пенсии”, обясни още той.

Калфин заяви, че няма амбиции за революция, но се опитва да размести статуквото и това е ролята му в кабинета.

В тази връзка той сподели, че работи добре с премиера Бойко Борисов: „С премиера споря по различни теми. По-скоро споря с някои от колегите, премиерът се появява на последна инстанция, но имахме доста спорове с минималната работна заплата – решение, което трудно мина, с увеличението на националния осигурителен доход, за което аз настоявах. Не можах да се преборя за прогресивно данъчно облагане”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
sava sava преди 9 години
И защо тогава се отцепихте? Нали БСП била партия, която допуска различия? Не е ли тъпо да критикуваш, да се отцепиш в самостоятелна формация, да се явиш самостоятелно избори като отклониш много гласове от БСП и непосредствено след това да искаш отново общи действия? Не беше ли по-редно след отцепването да се подкрепят взаимно на парламентарните избори? Както е тръгнало, скоро сатанизирането на Станишев ще надмине това на Доган.Как няма една партия, един политик в територията дето да става за нещо? Ненакрадоха се, ненаядоха се.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
станишев е професионален "целуващ се". прави го само на сцена, и само пред десетки хиляди, на които е платил предварително, за да го гледат.
12
1
 
1
 
! Отговори
kori anders преди 9 години
kak na tosi minister ne mu teji 20% DDS na vsichki stoki i uslugi v RBG?!nali vseki ergen i vseka moma, vseki vdovets i vseka vdivitsa bugarsk plasta na bg darjava vsekiden i vseki mesets v godinata tosi danak?! vseki ot tesi hora s golemi bugarski mesechni zaplati 500 leva plasta v 1 godina 1200 leva za DDS. za 30 godini plasta 36 000 leva DDS na Vulgariata.i za kakvo ?! da izdarja bezbroi ialovi i jivotni za tlasto trupno messo na ministerstva, vedomstva, katselarii v RBG?!
11
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
др.калфин пък при тебе,демагогията е огромна,благодарение на станишев бяхте евродупетат,напълнихте си джобовете,за дълбоки старини,и като в онази поговорка,въшката,като се нахрани излиза на челото.
10
15
 
8
 
! Отговори
калъфчо преди 9 години
ей калфа ли си, чирак ли си ... май си един гнусен хамелеон. На следващите избори си аут, предател ! Станишев е майстор от класа за разлика от теб ! Не забравяй кой те назначи за министър, от къде тръгна, кой те подкрепяше! *** продажен !
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ Е ТАЙНА ЗА НИКОГО!!През 2009 Боко дойде на власт с АКТИВНАТА ПОДКРЕПА на ОПГ-то Пикльото, Архара,Овчара и Калъфа.
8
4
 
4
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 9 години
STANISHEV E VREDEN ZA BSP. VSI4KI OT BSP V ABV.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бандата (ОПГ) на Архара, Пикльото и КАЛЪФин са тотални престъпници.Мястото им е в ПАНДИЗА!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Архара и Калъфин са за ЗАТВОРА!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Калфин , какво се прави за безработицата и борбата с ниските доходи? АМИ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА или обикновените работещи?Аааа ясно и на тебе ти през оная работа.
4
3
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Добре че ти по-малко лъжеш,иначе нямаше да си политик,а нещо човешко щеше да правиш!
3
7
 
21
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Станишев се оказа най долния човек в политиката , даже по долен и от Доган. Но какво да очакваш от човек учил -какво е значението на копчетата в униформата на червената армия . Трябва да си голям *** за да се занимаваш с такива глупости . Иначе свърши една полезна работа , разби и смачка до 10 % БСП-ДС.
2
13
 
11
 
! Отговори
Соц преди 9 години
Калфин ми е ясен. Гледайте на следващите избори които ще са скоро, пак гласувайте за Гоце, Боце и Калфата :)
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A при вас всичко е на 6.