Демагогията при Станишев е в големи размери, убеден е Калфин

"Яснота за пенсионната реформа трябва да има до средата на годината"
Обновена: 15 фев 2015 10:48 | 15 фев 2015 10:48, Анисия Иванова
73
Демагогията при Станишев е в големи размери, убеден е Калфин
Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин заяви, че демагогията при бившия лидер на столетницата Сергей Станишев е започнала да взима много големи размери. Той каза това пред bTV в коментар на изказване на председателя на ПЕС от миналата седмица, че АБВ е „една брошка” на ревера на Бойко Борисов.

Още по темата

По думите му Станишев е отказал по времето на кабинета „Орешарски” да има споразумение между БСП и ДПС и е заявил: „Това не е коалиция, ние заедно си правим политика”.

"Колкото и да говори за брошки на ревера, всичко това е желание да се отърси от близкия, за негово съжаление, спомен за безпринципната коалиция с ДПС, за скандалите с Пеевски, за безобразното управление”, обясни вицепремиерът.

 

В тази връзка на въпрос за протегнатата ръка на АБВ към БСП за общо участие на местния вот, която обаче остана да виси във въздуха, Калфин каза: „Предложението не беше случайно и ние държим на него. Не виждам причина да не се явим заедно на изборите”.

Калфин коментира и промените в пенсионната реформа. През последните дни социалният министър срещна голям отпор от страна на бизнес и синдикати за промените, които предлага.

„Всички искаме да променим една система, която не работи, и когато започнем, се оказва, че статуквото устройва всички. Когато всеки трябва да направи крачка, има страшна съпротива”, обясни Калфин

Социалният министър обяви, че предлага комплекс от мерки и ги слага на масата за обсъждане.

Той акцентира, че „никога не е имало толкова широка дискусия по пенсионната система" и допълни, че търси компромиса и максималното съгласие.

На въпрос дали се чувства безсилен и сам, той отговори, че това ще си проличи, когато предлаганите решения трябва да намерят подкрепа. „Аз ще направя всичко възможно работодателските организации и синдикатите да бъдат активни участници в тристранния диалог.  Готов съм да се срещна с всички от тях”, обеща Калфин

На въпрос кога ще има предвидими правила за пенсиониране, Ивайло Калфин отговори, че „яснота би трябвало да имаме до средата на годината".

"До края на март да приключим дискусиите по всички предложения, след това да се оформят законите, да минат през тристранката, през Надзорния съвет на НОИ, да влязат в парламента и до април-май ще се види. Ако за пореден път се замрази решението, обричаме всички на мизерни пенсии”, обясни още той.

Калфин заяви, че няма амбиции за революция, но се опитва да размести статуквото и това е ролята му в кабинета.

В тази връзка той сподели, че работи добре с премиера Бойко Борисов: „С премиера споря по различни теми. По-скоро споря с някои от колегите, премиерът се появява на последна инстанция, но имахме доста спорове с минималната работна заплата – решение, което трудно мина, с увеличението на националния осигурителен доход, за което аз настоявах. Не можах да се преборя за прогресивно данъчно облагане”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 58И да не забравяме как се лигавеше когато Маккейн го накара да каже, че спираме работа по Южен поток...
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бсп+абв=БКП/дс,кгб
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченгето от ДС,КГБ - Калфата,стана за една нощ "велик демократ" и се издигна в очите на слепите...Тия червени *** ни мислят народа за много ***...нещастници!
51
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
При пенсионната реформа следва да се съблюдава правилото ,както с таксите по пътищата.Караш повече по магистралите,плащаш повече.При пенсионната.Плащал си дълги години вноски "Х" натрупана сума,получаваш според приноса към пенсионната каса.Номенклатурчиците от БКП ,които си определяха заплатите и фалираха комунизЪма ,а после окрадоха каквото е останало ,какви пенсии ще вземат? Пак ли ще се нагушат с тавана на пенсиите?Все въпроси,въпроси за дикусия и референдум.
50
0
 
3
 
! Отговори
УУ преди 9 години
А НЕ БЕШЕ ЛИ КАЛФАТА, КОЙТО ПОДПИСА ЗА НАТОВСКИТЕ БАЗИ..С БУШ..КОЙ ГИ ИЗБИРА ТИЯ ПУМПАЛИ .АБОНИРАНИ ДО ПЕНСИЯ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА.ПРОБА ГРЕШКА.
49
4
 
5
 
! Отговори
Вълчооо преди 9 години
Само не ми говори за простаци, че сега с тия управляващи можем да кандидатстваме за ГИНЕС
48
4
 
4
 
! Отговори
Чегеварата преди 9 години
Калфа ти ходи в ПЕС , вря се като мишок между социалистите и като видя че никой не керти предателите като теб ...ОПААА, Станишев който те издигна за Президент ...стана лош !Какъв *** си ти Калфин ..ОТВРАТ!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Никога повече БСП.Станишев си е едно просто момче от върхушката на БКП.Затова народа му отреди - вън от България.КУФАР-ГАРАТА -УКРАЙНА.
46
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
А бяха другари и другарки
45
0
 
3
 
! Отговори
Balgarka преди 9 години
Poveche ot tochno kazano za demagoga
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като говори,че БСП на са сключили коалиционно споразумение с ДПС,то защо сега АБВ не сключиха такова с ГЕРБ.За пенсионната реформа щяло да се види в средата на годината.Трай коньо за .......Преди било тройна коалиция,като Атака нямаше никакво участие в изпълнителната власт,а сега те с цял зам.мин.председател не е ли четворна коалицията.Какво от това за което критикуваха БСП сега са направили или или инициирали в соц.политика,икономиката и т.н.Били дали коледни добавки ,НО на половината пенсионери.Другите да духат...ОНИЯ за 1 млрд лв,заем ОСТАВКА.Сега за 8 млрд лв.+ 8млрд евро подкрепа.
43
8
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Всеки един проблем днес е причинен от едноличното 3.5 годишно катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-март 2013 година преди да бъде изгонен като единственият с Жан Виденов от Народа.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП газ пикаят че вече има истинска лява партия. Станишев е соросоиден гей, питайте го от коя фондация беше на специализация в лондон
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
давам 100 рубли за секс между Станишев и местан
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е уникален мазник. Преди се целуваше със Станишката, изкара сума ти време като външен министър, за малко да стане президент пак с.помощта на БСП, сега се нагъзи на Тиквеника, отново е министър?!? Какво е допринесъл този плазмодий с нещо за България? С нищо!!
39
2
 
4
 
! Отговори
и ти я и ония са ... преди 9 години
тоя се дразни че има конкуренция...
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако става въпрос кой как лъже Тиквата го прави от сутрин до вечер по всички поводи. Това последното не е заем, а не знам какво си. А газовия разпредерител във Варна. Нещо се отказаxа да ни мотаят с него ама пак ще се сетят.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрий се някъде. По-големи демагози от вашата "партия" не знам.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
червенитешарани да кажат как Станишев 100 пъти ги лъга че няма да ходи в Брюксел. после еврогея гласува за санкции срещу русия.
35
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато БСП подкрепи президентската ти кандидатура и когато беше външен министър на Станишев не говореше така.А май първия път и евродепутат точно от БСП на Станишев беше.Е кой е демагог тогава, питам аз?Или просто си един кариерист и властолюбец?Правилно каза Станишев, че си брошка на ревера на ББ, но не от най-любимите да си знаеш, бързо ще те махне при първия удобен случай