От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки

Няма непропорционалност при мобилизацията в Украйна, увери Климкин
Обновена: 16 фев 2015 17:52 | 16 фев 2015 12:31, Елка Василева
111
От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки
Павло Климкин и Даниел Митов. Снимка: БТА

Само 20 украински граждани от български произход при българска общност от над 200 000 души в Украйна са получили призовки при последната вълна на мобилизация. Това заяви украинският външен министър Павло Климкин след срещата си с външния ни министър Даниел Митов.

Не може да става дума за никаква непропорционалност при мобилизацията в Украйна, заяви Климкин. Той каза, че например в руските медии неведнъж се са се появявали спекулации относно непропорционална мобилизация, които касаят не само украинци от български произход, но и други национални малцинства.

Още по темата

Всичко, което се случва в Украйна, борбата за нашата независимост и свобода, за европейските ценности, никога не се случва и няма да се случва по национален признак, ние сме единни в нашата борба за единна, демократична и европейска Украйна, отбеляза Климкин.

Климкин е уверил министър Митов, че към нашите сънародници в Украйна няма да бъде прилаган стандарт, различен от високите критерии за добро третиране на малцинствата, стана ясно и от думите на нашия министър.

Украинският външен министър оцени като извънредно напрегната ситуацията в Донбас. Климкин декларира, че  Киев спазва Минските договорености и режима за прекратяване на огъня. Министърът обаче посочи, че за последното денонощие въоръжените сили на Украйна са били подложени 112 пъти на обстрел от „терористите“ от Донецк и Луганск.

Климкин благодари за постоянната подкрепа от страна на България на териториалната цялост и суверенитет на Украйна.

България ще изпрати хуманитарна помощ от храни и медикаменти за Донбас, посочи още министър Митов.

Той изтъкна също така, че страната ни е готова да предложи експертна помощ за провеждане на реформи в Украйна предвид нейната европейска перспектива.

Министър Митов е препотвърдил позицията на нашата страна в подкрепа на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, както и за мирното уреждане на конфликта в Източна Украйна. Митов отново е изразил подкрепа за европейската и евроатлантическата ориентация на Украйна.

Всички гледаме с надежда към резултатите от подписаното в Минск споразумение, радвам се и съм обнадежден от мнението на моя колега, че това споразумение дава шанс за първи стъпки по отношение на деескалацията на конфликта, отбеляза Митов и допълни, че най-важното е спазването на примирието.

След съвместната пресконференция на Митов и Климкин в присъствието на министъра на културата Вежди Рашидов се състоя церемония по връщане на украинската страна на две икони, културна ценност, незаконно изнесени от Украйна. С този акт България изпълнява своите задължения  като страна по  Конвенцията за мерките, насочени към забрана и предотвратяване на незаконен внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности.

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Как 20 мобилизирани, като според официалната им статистика са 6000 българи в украинската армия?!Този или ни лъже най-нагло (а американският агент от български произход маже), или наистина това е броя на убитите до сега! И нашите медии вместо да направят елементарна сметка и да видят несъответствието продължават да тиражират тази измама!
78
3
 
1
 
! Отговори
до zeus преди 9 години
абе *** съветска, взимай си хляб и сол и марш в Русия границите са отворени!
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом са родени там не са никъкви българи а по вероятно некви руски ***
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са теа Укранински Българи , значе Българските Турци могат да ги наричат Помаци а Украинците били сега Българи , хубава работа ама българска
75
0
 
5
 
! Отговори
Бонд преди 9 години
Как от 200 000 са мобилизирани 20 човека ..нима в Украйна подлежат на мобилизация всички -бебета,деца,жени пенсионери по на 70-80 -100 години ..200 000 Този трябва да каже от подлежащите за мобилизиране ,колко са мобилизирани.. В Украйна цари пълна анархия.....
74
5
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Страны ближнего зарубежьяАзербайджанАрменияБелоруссияГрузияКазахстанКиргизияЛатвияЛитваМолдавияТаджикистанТуркменистанУзбекистанУкраинаЭстонияТова са страните, които Русия е обявила за тракива от стратегическо значение и няма да ги остави на мира. НИКОГА.Който не вярва, да провери какво пише във военната им доктрина. Ще открие много интересни неща.
73
0
 
9
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Абе нещо превода от Украински куца тук. Той явно е казал, че от 200000 българи, официално само 20 от мобилизираните са умрели. Трябва сили на ООН да се разположат там и да се спре тази поредна безумна война.
72
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Щом е срещу рашизма и аз ще отида с моите приятели да защитаваме Украйна. После може и волжките българи да ги подтикнем да се освободят от руско иго!
71
1
 
5
 
! Отговори
Овеч преди 9 години
Vednaga poviarvah na dumite na gospodin poslannika!
70
1
 
4
 
! Отговори
дрогар преди 9 години
дрогари русофили, предлагам да се вдигнем и да изметем хунтата в киев, стига сме се пенявили по форумите. ас съм готов да омра за майка росия, а вие?
69
4
 
1
 
! Отговори
АА преди 9 години
ТО ВКИЕВ ТРЯБВА ДА УБИВАТ ШИСТИ БАНДЕРОВЦИ
68
1
 
5
 
! Отговори
АА преди 9 години
ЛЪЖЕЦ ФАШИС УКР
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя външен министър е за панделата - да му изпотят очелките на гол ***. Продажник и ***, същия като шефчетата си !
66
5
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
86 дa рaзбирaм, че БИ ГИ ЯЛ с удоволствие, сaмо че " опълченците" ги ядaт преди тебе нa място в Донбaс. Не бой се членове имa и зa тебе
65
2
 
16
 
! Отговори
Одесса преди 9 години
А нашите безброй хрантутници в МВнр, ако бяха си дигнали гъзовете и да се разходят до едно българско село в Украина, щяха да разберат целия мащаб на случващото се там. Само че не им е изгодно, така е много по лесно, "мащаба не е голям не се тревожете в България, нашите хора Бесарабските Българи са добре, ние сме си свършили работата". Да ама не, нищо не сте свършили, стига с тези манипулации и заигравания с хилядите човешки животи на Българите в Украина!!!
64
2
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
82 също и не се нaдценявaй, верно ядеш нa Брaнниците членовете, но цели Брaнници едвa ли))))
63
7
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
79 рaзликaтa между US.Army и тaзи нa Рф е в товa че СAЩ покaзвaт реaлнaтa кaртинa в aрмиятa си, a русия крие и лъже. При войнa и кризa лъжите лъсвaт нaй- очетливо, виж кво се случи нa " голянaтa" рускa " икономикa" сгънa се с 40% смешно ли ти е? тa верно дaно не се стигне до ядрен конфлимт, но и тогaвa рaшките ще сa по крaтерообрaзни от Зaпaдa и бaя по- рaдиоaктивни ))))
62
2
 
23
 
! Отговори
Одесса преди 9 години
От това което каза украинския министър става ясно какъв е размера на лъжите и манипулациите от страна на сегашните власти в Киев.Бесарабски българин съм, от над 20 години живея в България. Всички мои близки и роднини живеят в едно село в Одеска област с население 1200 души. Българите в него сме около 35%. Само в моето село призовките са повече от цифрата обявена от министъра.До кога господа ще манипулирате хората, противно е вече, отвратен съм от лъжите ви. Спрете се!!! На кого правите услуга???
61
1
 
5
 
! Отговори
до 70 преди 9 години
На твое място не бих вярвал на високопарни думи от нкоконсервативни, спонсорирани от САЩ, атлантически NGOта. Докладите на страницата военното министерство в САЩ показват обратното. Моли се да не се стигне до там.
60
2
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
74 не се aфиширaй pidor!