С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!

Манолова: За 100 дни ГЕРБ направиха уволнения за 100 г. напред
Обновена: 17 фев 2015 10:42 | 17 фев 2015 10:42, Анисия Иванова
79
С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!
Архив: Булфото

Бившият финансов министър Симеон Дянков ни показваше постна пица, а сегашният Владислав Горанов ни кара да платим 16 такива. Това заяви пред TV 7 депутатът от БСП Мая Манолова в коментар на заема от 8 млрд. евро, който управляващите искат да вземат.

Миналата седмица неговата ратификация мина със скандал в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Още по темата
По думите на Манолова този дълг се подготвя, без да се обясни защо. „Кой разреши да се сключват договори за дилъри за агенти. Четирите банки ще получат стотици милиони комисиони. Кой избра тези банки, които ще организират емисиите на външния дълг? Какъв е размерът на тяхната комисиона? Даже 1% комисиона е 160 млн. лв. Как става това? Скандално е", категорична е тя.

Соцдепутатк призова гражданите да си "вземат съвестта" и да излязат на протест пред парламента в деня, когато ще се обсъжда заемът от 16 млрд. лв., припомняйки бурните реакции, когато Пламен Орешарски взе 1 млрд. заем.

Сега имат 16 пъти повече причини да го направят, каза тя и добави, че и президентът трябва да реагира, като наложи вето на закона, ако проектът мине в пленарната зала.

Депутатката показа в студиото тояга и призова това да е инструментът на бъдещите протести на жълтите павета.

"Това е своеобразната просешка тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще ни докара!", категорична е тя.

Манолова коментира отново и 100-те дни на управление на кабинета.

„На какво да кажем "Браво" или да се зарадваме на действията на това правителство. Това, което успяха за 100 дни да направят, са назначения и уволнения за 100 години напред“, каза тя.

По думите й „ГЕРБ са безцеремонни“. Когато дойдат на власт, уволняват всички и на високи позиции, и на ниски. Остават единствено тези, които са приели да служат на новата власт, анализира Манолова.

Според нея това е обяснението защо премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да сменя главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Тя категорично заяви, че по време на тяхното управление "не беше така, за това говорят и числата“.

Манолова съобщи, че от партията й са решили да покажат човешки съдби, професионалисти, които новата власт е уволнила. В следващите дни в парламента ще бъдат поканени хора от различни сектори, които да разкажат историите си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Да си припомним какво каза бат' Бойко за заема от 1 милиард лева по времето на Орешарски:"Борисов обяви, че правителството на Орешарски взима нови заеми, които всички български граждани ще връщат. Борисов помоли да не се казва, че правителството е взело 1 милиард, а 1 милиард и 200 милиона, защото толкова ще връщат българите с лихвите..."Ето виждате колко се е тревожил, а сега за 8 милиарда евро сигурно сън не спи и сънува че го гонят печени тикви като Душко Добродушков от разказа на Е. Пелин
55
1
 
4
 
! Отговори
beni преди 9 години
Точно БСП ли говори зa уволнения!?!?!?!?!?
54
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Гошо коментар 45Точно така и аз не съм за Манолова, но кой ще ги изплати тези пари?Отговора е един - Ние и децата ни - 16 милиарда.Значи за 1 милиард излизат на протест, а за 16 милиарда не.Нищо не става от този скапан български народ.Скъсаха се да се напиват като прасета пред парламента по времето на Орешарски, къде сте сега?????
53
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Колко благородно възмущение имаше в редиците на т.н. протестиращи, когато правителството на Орешарски взе заем от 1 милиард. Къде ги сега да кажат нещо за тези осем милиарда, от които ако 6 милиарда са за рефинансиране, два са си само за изхарчване. Докъде ще стигнем, ако продължаваме да харчим повече отколкото имаме.
52
3
 
8
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Манолова, ти уисицо кюстендиУска. Закърпи наръфаното кожухче, вдигна пак опашка и почна да джавкаш. А засрами се вече на години си. Ако не от нас поне от Бога - нали през ден си в Ал.Невски. Или там влизате да се криете от СРС тата...И герберите не ги харесвам ама от вас ми се гади вече, нагло е точно вие да говорите за кражби освен ако няма да пишете самопризнания.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СИ СПАСИМ ДЪРЖАВАТА ОТ ЛИШОЯДИ ,ДА НЕ ЧАКАМЕ ПРЕД ЧАША РАКИЯ ,ДИМ ОТ ЦИЦАРИ ,И ПОСЛЕ ЛУДИЯТ *** ВИНОВЕН ,АМА НЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИТЕ
50
2
 
2
 
! Отговори
manafa do 45 преди 9 години
Ti may ne si gosho ,a si gursel ot dps.zashto da gi plashta korman ismaikov.DA GI PLATI I DPS I DOGAN MAFIYATA.BOKLUCI.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто си нямате на идея за какви кражби става въпрос в тази държава и за какви некадърници ни управляват! Много от депутатите не стават от леглото , за по- малко от 50 000 евро. Ако направите проверка в жилищата ,които са за тях, ще видите колко техни роднини живеят там без да имат право. На службици където се взимат само заплати без да се работи нищо са 90 на сто от държавната администрация. Хора ,които не са заработили една стотинка , обикалят телевизиите- дават акъл. А вий се карайте тук....
48
1
 
11
 
! Отговори
hitman преди 9 години
Щом тая шърба и Екзактния правят дълбока оран значи работата е на добре. Ей не са научихте. Само Сорос !!!
47
1
 
5
 
! Отговори
conservator преди 9 години
А това колко ли мекици са
46
10
 
8
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Тиквения отбор този път ще хапне много здрава тояга, този път оставката няма да е след разни подсвирквания на разни "протестни платени мрежи" а главния народ ще изпече живи цялата тиквена мафия.
45
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До края на годината предстои падеж по погасяване на главница от предишен заем на стойност почти 11млрд. лв. Нормално е да рефинансираш, ако нямаш парите в джоба. Сега лихвите са достатъчно ниски за да се случи ...А тая кранте дет рИве кат вдовица за **Й да спре с опорните точки, че всички знаем за какво иде реч...
44
7
 
26
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
Не мисля, че някой ще повярва повече на тази жена, след катастрофата Орешарски.
43
8
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До Каролев: Има нещо просто, което и ти не си разбрал. Само 6 милиарда (по обясненията на гербаджиите) ще отидат за погасяване на стари заеми. А два милиарда ще отидат за запълване на дупките в бюджета, които ГЕРБ ще създаде с некадърното си управление. След това следващото правителство ще вземе 8 милиарда за погасяване на този заем (и още милиарди за неговите си дупки) и т.н. Това е пътя към фалит на държаватаА от електората се очаква да излезе, и да извика "Да живее бат' Бойко".
42
0
 
15
 
! Отговори
АА преди 9 години
До Каролев То е ясно, че тези пари се взимат с цел изплащане на друг заем, а тези 16 млрд. са с по-малка лихва, но проблема идва от там, че държавата ни няма никаква икономика с която да връща този заем. Да, Япония, САЩ и други големи държави имат заеми по 100-150% над БВП, но те за разлика от нас имат развита икономика с която да връщат тези пари, а тук при нас почти всичко се краде и накрая след 10 год. системата просто ще рухне, поради липса на достатъчно работна ръка и твърде много ***
41
0
 
9
 
! Отговори
акуд преди 9 години
аз искам дпс и мазолова да ме управляват защото по тяхно време ми ограбваха данъците и ги подаряваха на определено малцинство
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче, ти не разбра ли до днес че протестите бяха платени и така наречената протестна мрежа директно се финансираше от неправителствените организации на Сорос? Голяма част от тези така наречени протестиращи после бяха назначени за награди от Близнашки. Тези протести бяха най-големия цирк, който може да се види и най-вече направени от НЕЧИСТОПЛЪТНИ хора.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа, не! Ние ще си ги плащаме!И без това, сте ни абонирали да плащаме цял живот без право на замяна, да не говорим дали сме искали или не. На всички вас - политиците, ви позволяваме да си кътате париците в швейцарски, кипърски и други банки и офшорки, и да не участвате в подобни доброназорни и обречени каузи. Защото натрупаното за чужда сметка с много тарикатлък не трябва да се харчи за ДДС, камо ли за социални, данъци, детски, пенсии, здраве и други обществени бездънни ями. Халал да ви е!
38
1
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 9 години
Ще плащате 16 пици, ама пак ще ядете една постна.
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АБВ - БългаринОрешарски изтегли 1 милиард, и ГЕРБ ореваха орталъка как виждатели децата ни ще ги връщат? Милите ни Внуци? КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ предложи 16 милиарда ЗАЕМ!?!?!? КОЙЙЙЙЙЙЙЙ?? КОЙ БЕ КОЙ? БОКО? ВЛАДКО ГОРАНОВ? Цигатните от Патриоти ще го гласуват когато господаря им Буда КАЖЕ ДА!