Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова

"Гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица"
18 фев 2015 15:00,
267
Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова запита в кулоарите на парламента как може да се управлява без пари. Тя зададе въпроса си в разгара на дебатите по искането на кабинета за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Коалиционните партньори на ГЕРБ от АБВ и ПФ обявиха, че няма да подкрепят искането на правителството. Дебатите днес завършиха без гласуване.

Бъчварова съобщи, че ГЕРБ ще търсят партньорите си в мнозинството за разговори по темата за дълга. Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

"Но как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари?“, попита вицепремиерът. Тя допълни и че гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица.

Вицепремиерът призова партньорите да имат повече доверие в мандатоносителя.

„Нашето предложение е не за да може да продължи нашето управление, а за да може да продължи животът на хората. Да вървим в един нормален ритъм напред“, каза още Бъчварова.

Тя отрече премиерът да е поставял ултиматум с думите си, че ще подаде оставка, ако дългът не мине през парламента. „Това е разясняване на обективната ситуация“, обясни вицепремиерът. Тя коментира и критиките на партньорите, че не са били запознати с намерението предварително.

„Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът, особено тогава, когато трябва да вземеш кредит“, каза още Бъчварова. Тя призна, че предложението за тегленето на новия дълг е „тежко решение“.

„Ние сме се гордели толкова години с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост“, каза вицепремиерът.

Тя обаче обясни, че година и половина-две не са вземани никакви решения, заради което има голямо натрупване на проблеми и дефицити. „Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата“, каза Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
27
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
То с пари всеки може, а с много пари ... песен!"Пари нема - действайте!"
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да плащам нов дълг.Оставкааааааааааа
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дърта *** герберска...ще ме убеждава,защо трябва да плащам нов дълг.
1
1
 
33
 
! Отговори
gost преди 9 години
тия наистина не са нормални не ме интересув политка *** тотално са изперкали