Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова

"Гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица"
18 фев 2015 15:00,
267
Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова запита в кулоарите на парламента как може да се управлява без пари. Тя зададе въпроса си в разгара на дебатите по искането на кабинета за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Коалиционните партньори на ГЕРБ от АБВ и ПФ обявиха, че няма да подкрепят искането на правителството. Дебатите днес завършиха без гласуване.

Бъчварова съобщи, че ГЕРБ ще търсят партньорите си в мнозинството за разговори по темата за дълга. Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

"Но как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари?“, попита вицепремиерът. Тя допълни и че гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица.

Вицепремиерът призова партньорите да имат повече доверие в мандатоносителя.

„Нашето предложение е не за да може да продължи нашето управление, а за да може да продължи животът на хората. Да вървим в един нормален ритъм напред“, каза още Бъчварова.

Тя отрече премиерът да е поставял ултиматум с думите си, че ще подаде оставка, ако дългът не мине през парламента. „Това е разясняване на обективната ситуация“, обясни вицепремиерът. Тя коментира и критиките на партньорите, че не са били запознати с намерението предварително.

„Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът, особено тогава, когато трябва да вземеш кредит“, каза още Бъчварова. Тя призна, че предложението за тегленето на новия дълг е „тежко решение“.

„Ние сме се гордели толкова години с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост“, каза вицепремиерът.

Тя обаче обясни, че година и половина-две не са вземани никакви решения, заради което има голямо натрупване на проблеми и дефицити. „Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата“, каза Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо махнахте орешарски като го задминахте по заеми??????а сега управлявайте без пари както ние живеем без пари!!!!!герб да си ходят и никога да не се връщат вече!!!
163
0
 
7
 
! Отговори
Пезпартиен преди 9 години
2009 Бойко пое държавата след тройната коалиция с развиваща се икономика тарсеха се начини дори за внасяне на работна рака от Виетнам и с 8 милярда лева излишък....Сега сме в застой от 6 години и понижаващи се доходи и отрицателен естествен прираст...Само група приближени трупат милиони и определени региони се развиват....
162
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Промиваха ни мозците как 1 млр лв дълг на Орешарски ще ни накара и внуците ни да плащали,а сега нали са те може ,може и 100 млр да вземат,лошо нямало-така вчера ни поучаваше проф.Константинов.Само че нямаше кой от така наречените журналисти да го пита как ще връщаме лихвите на тези 100 млр.Значи нашите като са на власт ,всичко може,ами нали парите ние ще си ги прибираме.Народе не се давай,протестирай!!!!!!
161
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Онзи ден отварям контенйнера за смет и вътре хилядя лева,отварям друг хиляда лева,викам си сигурно депутати са се возили в тях,ако не са скоро ще
160
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ГЕРБ са по-гадни *** и от БСП!Кой ще ги връща бе?!КОЙ?!
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е сакралния въпрос моме, вече 30 години: "Как да управляваш без пари????".Например, да си напънеш малко пилешкия мозък и тази *** дума "реформа", да я приложиш на практика, та да се запълнят дупките на пробитата бъчва-държавен бюджет!!!Да престанеш да мислиш за костюмчета и засмуквания на тлъсти премии, ами да запретнеш ръкави и тая непозната дума "икономика", да вземе да ти направи впечатление!
158
0
 
9
 
! Отговори
Аз няма да плащам преди 9 години
Емигрирах трайно. Оправяйте се
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ама тия си свикнаха да си командват,ама ние да връщаме?!Я да се махат!То всеки може да управлява с пари на заем!Яяяя ги виж ти?!Пръдльовци!!!!
156
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Абе *** вие и с пари и без пари пак не можете да управлявате!
155
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ами недейте да управлявате -вървете си.Ще дойдат по кадърни от вас и ще ни управляват.Ама власт лесно не се дава,особено така изстрадана след година харчене на пари за протести.Пък и вожда ви не може да живее без да е на власт,така че оправяйте се кариеристи недни.
154
0
 
10
 
! Отговори
беден преди 9 години
Тая Бъчва ми звучи като оная французойка с пастите....
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като нямам пари не си позволявам, не мога да разходвам. А Вие правите излишни неразумни разходи. Намалете си разходите. И тази била вице?!
152
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
"Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова"Ако не можеш да управляваш ХВАЩАЙ си пътя за дома а не ми се жали. Заем ще взимат никви заеми безочливи неморални, корумпирани *** такива.
151
4
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Твърдо за АТАКА. Гласувам за тях откакто са на политическата сцена и няма да спра да го подкрепям, каквито и да се опитват да ги изкарат.Да и те имат недостатъци, имаха и предатели и отцепници- продажници, но такъв е материала у нас... Единственно АТАКА върши някаква работа в Парламента и защитава българските интереси.
150
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как българинът, продължава да живее в болшинството си, без пари?
149
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те сега се чудят от къде да налагат нови данъци и глоби,а като теглят и тези и край!Погледнеш ли лошо ще те глобят!Дишаш ли ще има данък!То по турско не е било толкова зле!Билое 10 на 100 и толкова!
148
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Като няма какво да управлявате, подайте си оставката. Вие заедно с БСП и ДПС опоскахте всичко и сега няма какво да управлявате. Съветвам ви да управлявате себе си и да се откажете веднъж за винаги да управлявате държавата. Като имате желание да управлявате, управлявайте си без пари, скоро ще се объркат нещата и никой няма да ви отпусне заеми, а кредиторите ще си търсят парите и ще ви погнат вас. Вече се примирихме, че няма държава вече, а частен бизнес и който е на държавна работа е...
147
0
 
19
 
! Отговори
мангизлия преди 9 години
а Орешарски как можеше *** !
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека Боко и неговите приятелчета олигарсите да финансират държавата - Цветелина Бориславова, братя Домусчиеви, Вальо Златев, Васил Божков, Румен Пашата, Румен Вълка,мутрите от Титан- ето тези все ще съберат някой и друг милиард
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтоянДобре,да речем,че си прав.Кажи сега за кой?