Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова

"Гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица"
18 фев 2015 15:00,
267
Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова запита в кулоарите на парламента как може да се управлява без пари. Тя зададе въпроса си в разгара на дебатите по искането на кабинета за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Коалиционните партньори на ГЕРБ от АБВ и ПФ обявиха, че няма да подкрепят искането на правителството. Дебатите днес завършиха без гласуване.

Бъчварова съобщи, че ГЕРБ ще търсят партньорите си в мнозинството за разговори по темата за дълга. Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

"Но как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари?“, попита вицепремиерът. Тя допълни и че гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица.

Вицепремиерът призова партньорите да имат повече доверие в мандатоносителя.

„Нашето предложение е не за да може да продължи нашето управление, а за да може да продължи животът на хората. Да вървим в един нормален ритъм напред“, каза още Бъчварова.

Тя отрече премиерът да е поставял ултиматум с думите си, че ще подаде оставка, ако дългът не мине през парламента. „Това е разясняване на обективната ситуация“, обясни вицепремиерът. Тя коментира и критиките на партньорите, че не са били запознати с намерението предварително.

„Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът, особено тогава, когато трябва да вземеш кредит“, каза още Бъчварова. Тя призна, че предложението за тегленето на новия дълг е „тежко решение“.

„Ние сме се гордели толкова години с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост“, каза вицепремиерът.

Тя обаче обясни, че година и половина-две не са вземани никакви решения, заради което има голямо натрупване на проблеми и дефицити. „Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата“, каза Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
Нямало пари! Ми до 2009г. Имаше, представям си само ако имаше и редовна военна служба като едно време, какво щяхте да правите а? ТОЛОШО ЛОШО АМА ТАКОВА ЧУДО В БЪЛГАРИЯ ОТ КАКТО СЕ ПОЯВИ боко НЕ ПОМНЯЯЯЯЯ.
203
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Как може ли??? Нали сте голяма работа *** булка.Искахте властта ,аида сега се оправяите.То с пари в заем лесно става.Вземете ги от богатите и мошениците които сринаха държавата.
202
0
 
8
 
! Отговори
135 преди 9 години
Да се замислят всички депутати, които смятат да се продават и да гласуват този заем! На следващите избори ще ги зачерквам поединично и поименно! Утре ще броим предателите.
201
1
 
7
 
! Отговори
тая преди 9 години
дърта *** изхранена с комунистически пари само като я видя ми става зле,ама *** без да чета какво си казала си ми ясна,ами като толкова искахте властта не знаехте ли ,че няма пари,ама отивай си в къщи да готвиш,ама ти и това май не можеш,добре ти беше преди,боко ходеше по мачлета и магистрали ,а ти в сянка управляваше,сега ревеш ,ами аз с 1 милиард по-добре от вас ще управлявам-вие с мента трябва да се скриете и да млъкнете,защото тиквочев ако вдигне пак кръвното щото той друго не може
200
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 9 години
Питайте Орешарски как се управлява и без пари и под непрестанен натиск отвсякъде! Вие всеки път само за пари говорите и все без пари оставяте хазната, та да се оправят следващите. Но това за личните ви сметки не се отнася.
199
0
 
1
 
! Отговори
uvo преди 9 години
bat Sali premier ot utre. toi znae kak da upravliava.
198
5
 
3
 
! Отговори
сто преди 9 години
Ами питайте Костов как можеше,ама за разлика от вас ,той е най-добрия и успя! Благодарение на него ,сега и вас ви има и се правите на политици. Ама акъл трябва и топки ,за да управляваш. Костов ги имаше, а вие сте нащастници Правете реформи,ударете контрабандата,ами Лукойл- един лев данък не плаща,ами само за охрана на Доган се дават милиони,а за лимузините пред парлаента, ами за правителствена болница какви луди пари се дават,къде в друга държава го има това. Ще се научите да се лишавате,както живее и обикновения българин То с пари и баба знае да управлява.
197
1
 
9
 
! Отговори
Ами как ще ... преди 9 години
... имаш пари, госпожо Бъчварова, като гласува за запазването на 10% плосък данък в полза на Олигархията, която ви тури на власт с 13главата Ламя на Борисов.
196
0
 
10
 
! Отговори
mihala преди 9 години
Как ли може да живеем като нямаме пари?
195
1
 
14
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Тази кака се взе много на сериозно.Тя бе шеф на кабинета на главната тиква на републиката 2009-2012.Злобна и грозна кака.Колежката и Кунева /Кривоустата/ също замесник мин. председател, си е направо модел.Голямо търсене на звезди е паднало в МС !Ама многооо голямо.
194
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 242 преди 9 години
Правилното е не плащайте на държавата ... Тя шайката крадци се е маскирала с най различни цветове и абревиатури ... Червени, сини, кафеви, пембени, БСП, СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ, и т.н. са все от едно котило излазили. И са яхнали народа прикрити зад държавата
193
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спестявате бе г-жо Бъчварова-от президентски,министерски,депутатски заплати,партийни субсидии,и пари ще има достатъчно и за пенсиите,детските , здравеопазването и образованието!
192
1
 
13
 
! Отговори
Китка герберска преди 9 години
Ама *** народ са това българите ей ... Нагледно ви се обяснява, че е добре да вземем заем и да го изхарчим НИЕ, а пък да го връщате ВИЕ ... Що не ви увират главите - незнам ... Хем за благото ще го изхарчим бе - за НАШЕТО благо. А и на вас после ще ви е благо и драго да го връщате ... Проста сметка за НАС 16 милиарда, а за вас 16 милиарда + лихвите ... За кой е повечето а? Ами за вас бе серсеми ... И пак се дърпате и нещете ... Тююю ... Ей за това няма да се оправим - щото ВИЕ се дърпате ...
191
0
 
9
 
! Отговори
edin преди 9 години
Ами няма да има пари.Тези ,които правиха милиони на месец се изнесоха отБГ.Няма Галеви,няма Таки,няма Брендо.
190
0
 
13
 
! Отговори
25 години стигат преди 9 години
Тиква грознаЗакона за държавния бюджет 2015 приехте ли го?Какво се промени от тогава?Крадци и измамници - това сте гробаджии гадни!Събудете се протестъри ПРОТЕСТЪРИ СКАПАНИ
189
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова запита в кулоарите на парламента как може да се управлява без пари. Тя зададе въпроса си в разгара на дебатите по искането на кабинета за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв..........................Отговорът е много ***! Спрете да крадете, спрете да живеете като милиардери, спрете да си увеличавате заплатите, намалете парламента до 50 души, намалете партийните субсидии и се захващайте да оправяте България!
188
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ние как управляваме семействата си без пари, не се ли чудите? Организирайте работа за хората, вие, държавата. Не всеки може да стане бизнесмен за един ден. Само долнокачествени магистрали можете да правите и от тях искате да печелите пак чрез нас. Най-много да намалите пътуванията ни.
187
0
 
18
 
! Отговори
ПРАВЕДЕН преди 9 години
Какво сте се разлаели бе?!?! Нали боко щеше да ви оправя наново?!?!? Оправя ни сега вси4ки - де дупка свари....той и неговите копои!!! *** народ сме и това си е....къса къса памет имаме и за това ни тегли главата! Боко и компания са олицетворение на групировките от 90-те: това е управлението на 'нашите' хора, на заемите, на фалитите, рекета, комисионните и т.н. Тоя път оба4е трудно ще задават власта понеже са коалиция и много хора са се наредили на софрата да лапат...и няма да пускат кокала!!!
186
0
 
18
 
! Отговори
ени преди 9 години
С пари всеки може госпожо, пари нема действайте- без заеми!!!!!!!!
185
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Слаба работа,слаба.Нашите всеки ден протестираха а вие ще се уморите да пишете...