След популизма ще дойде времето за плащанията!

Борисов: Ако някой покаже откъде да вземем пари, ще му дадем тази възможност още днес
Обновена: 18 фев 2015 14:02 | 18 фев 2015 11:10, Надежда Бочева
312
След популизма ще дойде времето за плащанията!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако Народното събрание не ратифицира планирания нов дълг от 16 млрд. лв., в един момент след популизма, ще дойде времето за плащанията.

Още по темата
"Да видим, ако не приемат дълга, ако някой покаже откъде да ги вземем (средствата – бел. ред.), понеже аз не знам, ще предоставим на други тази възможност. И то още днес. Популизмът има измерения до едно време. Оттам нататък са плащания“, каза Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Допълнителният заем от 8 млрд. евро бе одобрен миналата седмица в спорни гласувания от две парламентарни комисии – външна и бюджетна.

БСП направи днес пореден опит да осуети тегленето на новия дълг. Депутатите от левицата поискаха точката за ратифициране на договора да бъде оттеглена от дневния ред на Народното събрание.

Бойко Борисов се поинтересува също кога е днешната първа копка за Северната скоростна тангента. "Осми декември най-късно трябва да е готова Северната тангента, за студентския празник да пътуват по нея“, поръча той и после уточни: "Тази година".

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете преди година плюехте Орешарски, че взимал заеми, защото нямало иначе откъде да дойдат пари. А сега яростно защитавате дълговете на Борисов и четворната коалиция. Противоречиви са ви действията нещо, защо така? :)
180
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то всичко е окрадено,няма вече какво да се краде,та всички "политици" сега с този заем си осигуряват безпроблемно крадене в близките 1-2 години,а после.... каквото стане :)))
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой тук поиска оставка.Наивник.В България никой не си подава оставката,ако не му я подаде някой друг.Да им подадем оставката,за да ги улесним.А Бойко ще си подаде оставката когато вземе парите и ги похарчи,една част,а друга част му напълнят джобовете.Тогава ще си подаде оставката и ще се кандидатира за президент,където ще си седи спокойно и ще гледа сеира на тези, които са го избрали.Ако това ви харесва стойте си по домовете и пак гласувайте за него.
178
2
 
13
 
! Отговори
Поп Кръстю преди 9 години
Единственият начин за оправия е гражданска война и по дърветата да се виждат депутати и други бахури вързани като мартенички да висят и съхнат ! 70 години *** ви мачкат и смучат БЪЛГАРИ ... докога ще търпите вие и вашите следващи поколения да живеят под РОБСТВО ??? IYI 9-ти септември 1944 - Падането на Българската Държава отново под робство и до днес е все още под него !
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За период от 20 години и 7% лихва - общо към 7 милиарда. А при 10% за 30 години - смятайте колко ще ни струва заема. И това е без надбавка Euribor или някой от другите. Те сега са близо до нула, но след 5 години може да стане и 5%
176
0
 
11
 
! Отговори
Февруарска оставка преди 9 години
Ще му дойде акъла на българина, но дано не е късно. Утре е свещена дата за всички българи. Дата на която почитаме паметта на Апостола ни. В името на Васил Левски не трябва да се позволява нито един от тази престъпна шайка, която ни управлява да се доближава до паметника му и да произнасят сърцераздирателни и лицемерни речи, написани от послушковци. Дякона не заслужава такава съдба. Именно затова би било най-добре за всички утре вкупом да си подадат оставката, а не само да блъфират.
175
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ако някой може да докаже защо още трябва да търпим подобно некадърно управление, да заповяда! Орешарски не търпяхме, защо трябва да търпим още по-големите глупости на Борисов?!
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 197 - Големия митинг, ще бъде в Правец на 09.09....за тези които са "свободни" като тебе.
173
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете преди година защитаваха яростно дълговете на тройната коалиция, сега какво стана? Противоречиви са действията ви нещо :)
172
1
 
9
 
! Отговори
бачкатор преди 9 години
Цял живот бачкаш, плащаш данъци и накрая пак заеми...
171
0
 
7
 
! Отговори
Всички обичат Бойко преди 9 години
Не се притеснявай Бойко, народът те обича каквито и злини да му направиш. Щом те преизбира значи наистина изгаря от любов по теб.
170
2
 
10
 
! Отговори
Естет преди 9 години
Аз не отивам да протестирам, защото голяма част от българите са с нисък умствен потенциал, след като си избират ГЕРБ, БСП, ДПС или Реформаторски блок! За какво да протестирам, да падне Бойко, да дойде БСП и така до безкрай! Примирил съм се - България е обречена с толкова *** народ! Съжалявам, но това е истината! ГЕРБ, БСП и останалите крадат, защото вие ги избирате!
169
0
 
11
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ето за какво били един месец консултации за съставяне на Правителство.Много пара е заложена бе,че се изтепат за нея!
168
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете преди година защитаваха яростно дълговете на тройната коалиция, сега какво стана? :D
167
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги след като посрещнем делегация от САЩ се случва нещо лошо за България !!!ФАКТ !!!
166
1
 
8
 
! Отговори
Botev преди 9 години
ISTINATA E EDNA DARJAVATA E FALIRALA NEMA PARI KRATKO I QSNO KAK GO NE RAZBRAHTE
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая мутра неспря- ако не стане мойту, оставка!Държавник и политик, не от световна а от галактическа класа...
164
2
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Да попитам избирателите на този човек ...Защо гласувахте за него пак , след като този път дори не се занимава да ви даде някое обещание да направи нещо смислено ? Каза ви само "ПАРИ НЯМА< НЯМА И ДА ИМА" и вие го избрахте ? Каза ви да садите картофи и да пасете овце за да не *** от глад, и вие го избрахте ? Според вас какво искаше да каже с това че пари няма и няма да има ? Естествено че се готвят да теглят заеми , да качват ток и всичко друго от което може да се "***" ! По дяволите, защо ?
163
1
 
17
 
! Отговори
Духовников преди 9 години
Искам името на всеки, гласувал за дълга! Ще дойде време разделно....
162
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90% от коментарите тук са гневни заради новия убийствен заем.Но защо ви няма пред парламента?Аз съм далече и не мога да дойда,но само София е близо 2 милиона жители.Къде сте бе хора?Доволни ли сте от това,което става или просто ви мързи да протестирате?Ако е така,нищо хубаво не ви чака.