Патриотите нито се купуват, нито се продават!

Не е ясно кога НС ще гледа договора за новия заем
25
Патриотите нито се купуват, нито се продават!
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Не е ясно кога парламентът ще гласува договора на правителството за заем от 16 милиарда лева, след като днес по настояване на ПФ обсъждането му беше отложено.

„Не мога да се ангажирам със срок. Даваме възможност на нашите партньори да се запознаят по-подробно, да поискат допълнителна експертиза“, призна шефът на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ.

Според нея не е ясно защо от АБВ се обявиха против заема, след като в програма на партията е заложено вдигане на пенсиите и отпускане на коледни и великденски добавки.

Още по темата
„Откъде ще дойдат тези пари“, риторично попита тя.

От ПФ също не прогнозираха колко време ще им отнеме да се запознаят в детайли с договора.

„Не е нормално от вторник за сряда да се гледа. Трябва да се види изгодно ли е, не е ли изгодно. Нека първо финансовият министър да дойде и да обясни всичко подробно и отговори на всички въпроси“, настоя съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов.

Относно обвиненията на БСП, че искат отлагане на гласуването, защото искат да сключат сделка с ГЕРБ, той заяви: „Ние в ПФ нито се купуваме, нито се продаваме“.

„Ние не сме машини за гласуване, а мислим, разсъждаваме. Искаме да знаем за какво става дума. Сега трябва да се закърпи положението, но през следващите десет години пак ли ще е така, само със заеми“, коментира още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Патриотите нито се купуват, нито се продават-това не важи за българските политици !(за сжаление)