Управляващите отложиха гласуването на новия заем

БСП реагира остро, червените депутати скандираха "Оставка"
Обновена: 19 фев 2015 15:32 | 19 фев 2015 09:21, Камелия Цветанова
174
Управляващите отложиха гласуването на новия заем
Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха гласуването на ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г.

Вчера така и не се стигна до гласуване, защото работното време на народните представители свърши, а обсъждането не беше приключило.

Още по темата
Искането за отлагане на гласуването днес беше направено от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов и беше подкрепено от всички присъстващи в пленарна зала депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Вземането на решение на всеки един от нас е много отговорна задача и ние можем да вземем решение след подробното запознаване с нуждата от вземането на заема. Не беше направено нужното за разясняване на договора и трябва да го обсъдим с експерти“, мотивира се Симеонов.

Оказа се, че ПФ още няма окончателно решение как да гласува, въпреки че вчера финансовият министър Владислав Горанов говори с тях, както и с другите коалиционни партньори на ГЕРБ от АБВ и РБ.

БСП реагира остро на искането на Симеонов за отлагане на решението.

„Това, което се случва, е един алъш-вериш и покупко-продажба на цели парламентарни групи. Нямате нужда от цяла седмица, за да ви купят, след като Горанов ви е отделил 16 минути вчера, по една минута на всеки един милиард“, възрази социалистът Георги Кадиев.

Той призова депутатите да гласуват още днес и да отхвърлят договора за заема.

„Ако трябва да ходим на избори - да ходим, по-добре така, отколкото дългове за децата ни“, коментира той.

Още вчера от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че гласуването ще бъде отложено, защото ГЕРБ ще търсят партньорите си в управляващото мнозинство за разговори по темата за дълга.

Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

Засега зад дълга твърдо стоят само ГЕРБ и РБ. От АВБ бяха категорични, че няма да го подкрепят, БСП, ДПС и „Атака“ също са против. Засега позицията на патриотите не е ясна.

След като искането на Симеонов за отлагане на дебата днес беше прието, депутатите от БСП започнаха да скандират „Оставка“!, което провокира председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :“Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: парламентзаемBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народее излез малко де излез малко на уличката заради Пеевски излезе а сега дремеш
90
1
 
9
 
! Отговори
boko преди 9 години
Скъпи бъп..ббългари,тоя заем ми требЕ,поннежЕ колекционирАм сериини номера на банннкноти,като саберЕЕм целата коЛекциа че ви дам и на вас.Между впрочем!Търса пръвио серииен номер на евро или долар с номер 0001,също така и последнио номер на най новата банкнота,ама него не го знам.Който даде информациа че съм му много благодарен.Ваш БоОеико
89
2
 
11
 
! Отговори
уршулич преди 9 години
Ще играее Майдана ми се вижда друг начин няма
88
1
 
12
 
! Отговори
до № 94 преди 9 години
И аз от своя страна да попитам: Сега, м. февруари 2015 година ли ГЕРБ и кликата им узнаха,че имат да изплащат дълг през същата тази година? А га праиха бюджета, който бил "слънце" спяха ли, или да?
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До знайкоНали има годишен бюджет,където е разписано,къде,кога и как ще се харчат пари и от къде ще идват приходи!А Боко и компания искат едни пари за три години напред,без да обясняват къде ще отидат и за какво ще се харчат!Дори не знаят лихвата,която ще се плаща,а да не говорим,че не се знае какви приходи ще има! Същия номер спретна на времето Милен Велчен,като превъртя част от дълга от долари в евро и сам се облажи с доста милиони !
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До знайко АЗ ПЪК ТЕ ПИТАМ ЗА ДВОЙНИЯ АРШИНМама ви *** единия милиард на Орешарски щяха да го плащат и децата на децата ни а сега питам КОЙ,КОЙ ще плаща 16-те милиарда на Борисов.
85
1
 
12
 
! Отговори
до знайко преди 9 години
Овчеглавецо, 3 500 000 лева са заем на държавата, който тя трябва да върне през тази година. Този заем беше изтеглен и даден пак под формата на заем на фонда за гарантиране депозитите на гражданите, заради КТБ. Фонда ще върне тези пари на държавата през тази година, а държавата ще си върне кредита!!! Не може да ти разрешат да теглиш кредити след една-две и три години, ако решиш че ти трябват пари. Когато ти затрябват, тогава ще ти ги гласуват, а не сега!!!
84
13
 
4
 
! Отговори
знайко преди 9 години
За всички които са против заема, обяснете ми моля от къде в края на годината ще дойдат тези 12 млрд. лв с които трябва да си платим стария дълг.И тези които са го направили този дълг не са ни загробили, а сегашните които трябва да го платят ни заробват.Слушайте Мая Манолова и и вярвайте
83
2
 
11
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Тъкмо си изберем някои и те се скапят!Егати и късмета де го имаме!
82
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мили хора, направете си труда да чуете, какво каза тази сутрин, по НТ Муравей Радев, за заема. А това е човекът който за по-малко от година оправи финансиите на страната. Той препоръча, на Мая Манолова, да си събере, обратно банкнотите от по 10 000 лева.
81
2
 
15
 
! Отговори
ТИМ преди 9 години
Започва разпределението на милиардите.... По това кой ще гласува ЗА дълга, ще разберете кому и колко са платили.... Бойчо се надяваше да плати само на Реформаторите, но не става! Симеонов и Първанов са стари кримки, ще се борят да дела си. И колкото повече им платят, толкова повече ще им се "изясни" за какво точно е този заем.....
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на бойко му се чудя що не подаде оставка ами му се налага да се занимава да обяснява на *** че черното е черно и бялото и то си е бяло а тези партиики разчитат на неграмотният народ който е останал тук и го манипулират както си искат за да печелят политически девиденти. тези същите разклонения на бкп се опитват да разединят нацията плашат с несъществулащи неща
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА И БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СИНИ,ЧЕРВЕНИ,ПЕМБЕНИ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ
78
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да фалираме,но по добре лие троината, хунтата да го вземат заема от 16 милиярда и да го съсипят по обръчи от фирми Боико е прав сте отстъпим на други даго вземат,ако сте съгласни.Поне сме сигорни че Борисов няма да допусне разжиставането и кражби на средства.Разберете го за винаги че само ГЕРБ е истинският бетонирън пър на Българя към демокрацята свободата и оправянето на Родината ни няма друг път товае единственият.Начело със Министър Председателят Боико Методиев Борисов жив и по здрав дае амин.
77
14
 
5
 
! Отговори
кво каза преди 9 години
Каква оставка бе *** ? Вие ли ще ни управлявате пак да ни вкарате в канавката?Голяма злоба и завист ви тресе .Отивайте пак да насъсквате хората против българите в Украйна, които загиват от стрелбата на вашите товаришчи.
76
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо бе ,защо не предавахте по телевията дебатите.Че аз също разбирам туй онуй от бюджет/35 години това съм работил/щом данъчни инспекторки и специалистчета от МФ и пожарникари му разбират толкова,защо аз да не разбирам.Искахме да чуем за какво иде реч,не това баламосване по вашите телевизии.Е Цв.Ризова въобще не може да ме убеди,макар че го иска с цялото си сърце,е не става,тя между другото вече за нищо не става,толкова е изперкала на тема реформатори и гербери.
75
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
И Монтана казва ОСТАВКА!!!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo shmaizera i grajdanska voina i vs.shte si doide na miastoto.
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Разград каза Оставка
72
2
 
24
 
! Отговори
Съпруг преди 9 години
Председателят на НС Цецка Цачева да ги призова :Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента.Няма по нагло нещо от РЕНЕГАТИТЕ. Днес с БКП утре с ГЕРБ и мъжа ми в РВД на голяма заплата