Управляващите отложиха гласуването на новия заем

БСП реагира остро, червените депутати скандираха "Оставка"
Обновена: 19 фев 2015 15:32 | 19 фев 2015 09:21, Камелия Цветанова
174
Управляващите отложиха гласуването на новия заем
Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха гласуването на ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г.

Вчера така и не се стигна до гласуване, защото работното време на народните представители свърши, а обсъждането не беше приключило.

Още по темата
Искането за отлагане на гласуването днес беше направено от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов и беше подкрепено от всички присъстващи в пленарна зала депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Вземането на решение на всеки един от нас е много отговорна задача и ние можем да вземем решение след подробното запознаване с нуждата от вземането на заема. Не беше направено нужното за разясняване на договора и трябва да го обсъдим с експерти“, мотивира се Симеонов.

Оказа се, че ПФ още няма окончателно решение как да гласува, въпреки че вчера финансовият министър Владислав Горанов говори с тях, както и с другите коалиционни партньори на ГЕРБ от АБВ и РБ.

БСП реагира остро на искането на Симеонов за отлагане на решението.

„Това, което се случва, е един алъш-вериш и покупко-продажба на цели парламентарни групи. Нямате нужда от цяла седмица, за да ви купят, след като Горанов ви е отделил 16 минути вчера, по една минута на всеки един милиард“, възрази социалистът Георги Кадиев.

Той призова депутатите да гласуват още днес и да отхвърлят договора за заема.

„Ако трябва да ходим на избори - да ходим, по-добре така, отколкото дългове за децата ни“, коментира той.

Още вчера от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че гласуването ще бъде отложено, защото ГЕРБ ще търсят партньорите си в управляващото мнозинство за разговори по темата за дълга.

Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

Засега зад дълга твърдо стоят само ГЕРБ и РБ. От АВБ бяха категорични, че няма да го подкрепят, БСП, ДПС и „Атака“ също са против. Засега позицията на патриотите не е ясна.

След като искането на Симеонов за отлагане на дебата днес беше прието, депутатите от БСП започнаха да скандират „Оставка“!, което провокира председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :“Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: парламентзаемBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
carlos juan преди 8 години
Здравейте, вие сте финансово хендикап? Имате ли ниска кредитен рейтинг и имате затруднения да получат заем от местни банки и други финансови институции? Имате нужда от заем или финансиране по някаква причина, като например: личен заем, бизнес експанзия, Предприемачество и образование, консолидиране на дълг, твърди парични заеми. Тук е решениято на своите problem.We предлагат кредити на клиенти от цял свят широк @ 2% лихва за отпускане отмени. Изпратете ни имейл на адрес: (FERNANDOCARLOSJUAN***gmai
150
0
 
1
 
! Отговори
Meryl Heitinga преди 8 години
Имате ли нужда от финансиране?Имате ли нужда от бизнес или личен заем?За повече информация, контакти Email: (financialassuranceloans***gmail, financialassuranceloans***accountant)
149
0
 
1
 
! Отговори
Eco Teck Company преди 8 години
Имате ли нужда от спешен заем за финансиране на вашия бизнес или в друга цел? ние сме сертифицирани и легитимна и международно лицензирана заем заемодателя Ние предлагаме кредити на фирмите посредници, фирми и граждани на достъпна лихвен процент от 2%, това може да бъде краткосрочен или дългосрочен план заем или дори и ако имате лоша кредитна, Ние ще обработим заем, веднага след като получим Вашата заявка. ние сме независима финансова институция. В момента има изградена отлична репутация през годините в предоставянето на различни видове кредити на хиляди наши клиенти. Ние предлагаме гарантиран
148
0
 
1
 
! Отговори
philipken преди 8 години
Здравейте .Аз съм г-н Филип Кен частен кредитор заем , който дава живот на времетовъзможност заем за частни лица , фирми бизнес , застраховка и т.н. Възможноможете във всеки финансово затруднение или се нуждаят от заем, за да инвестират или да винужда от заем, за да плати сметките си търсят не се колебайте , тъй като ние сме тук, за да се направивсичките си финансови проблеми е нещо от миналото . Ние предлагаме всички видовезаем във всяка валута деноминация със ставка от 2% , без предварително заплащане.Искам да използвам тази велика среда , за да знаете , че ние сме готови даВ
147
0
 
1
 
! Отговори
okowa преди 8 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем срокове и условия. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@ gmail. com)
146
0
 
1
 
! Отговори
jane.alison.71 преди 8 години
Здравейте, аз съм г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене по не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние кредитни фондове към частни лица, нуждаещи се от финан
145
0
 
7
 
! Отговори
antiES преди 9 години
егати наглеците,за един милиард ,който искаше да изтегли Орешарски ореваха орталъка,а сега 16 ще ми теглят *** им с *** долни
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 милиарда - 240 депутата. сметката показва, че ако си ги спестят от банички, няма нужда да взима държавата дълг. да се бръкнат те!
143
0
 
12
 
! Отговори
докога бе говеда? преди 9 години
в този омагьосан кръг? теглите заем, за да плащате на едни долни хрантутници, наречени държавна администрация. ами няма да стане! във всяка нормална държава, когато бизнесът се свива, се съкращава администрацията, у нас я увеличавате! няма как малка фирма с 5 човека, да храни средно 3 държавни администратори - данъчен, общинар и контрольор. няма как и 5000 човека да бъхтят по релсите на бдж, а 4000 да стоят на топло и да получават пари от дружество на загуба. писна ни и ще хващаме сопите!
142
0
 
5
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
До baihuiАко може на кирилица моля.Тука се борим за национални и морални ценности на България!
141
0
 
4
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
До НаивенКакво ти дреме за този ***?
140
0
 
5
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
Направете всичко възможно всички ползващи социални мрежи и интернет като цяло да се обединиме и да приключим веднъж за винаги с този въпрос.Аз лично гарантирам и ако трябва ще докажа че не съм от нито една партийна организация.И се пазете от подкупните партийници.Да не стане като миналите пътове, сумати подкупени стачкуващи!
139
0
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
а КЪДЕ Е мЕСТАН ???
138
1
 
7
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
Майтапа на страна.Неделя всички на мегдана.Време е да кажем каквото е нужно на точното място!
137
1
 
4
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
Този път предлагам за гласуване стачките да са в Банкч, адреса се знае!
136
3
 
5
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
Не стига само оставка.Затвор и заточение!Тези *** нали вече ги свалихме по този начин, и пак се върнаха.Къде е Прокураторията?????
135
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Борисов вчера го чух да казва,откъде щял да намери пари ако не теглил дълг.Имам решение хващате се за ръце с Цеца-секса както в детската градина и от приятелче на приятелче правите разследване кой окраде евровондовете.Конфискувате незаконопритежаваните доходи и с тях ще управите дълга на България без да се налага да теглим заем за покриване на откраднатото.Вие там се знаете просто се иска мъжественост.
134
1
 
11
 
! Отговори
АПЕЛ преди 9 години
ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА/ОСТАВКА НА ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И СВИКВАНЕ НА ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ЗАЕДНО С ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЦИОНИСТКИТЕ ЕС И НАТО.В ИМЕТО НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ , ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА И ДОСТОЙНСТВОТО В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА !
133
2
 
10
 
! Отговори
Аном ??????????????? преди 9 години
Веднага да сезстановят тухларните!Всеки един депутат по 80 дни!Специално за Бойко 120 дни.Който е бил наказван в тухларна знае за какво иде реч.Кой не знае да пита!
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНякой да е уведомил народа за това.ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ