Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий

"Част от парите вече сме ги похарчили в предишни години"
Обновена: 21 фев 2015 07:41 | 20 фев 2015 21:48,
405
Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди, че ако не вземем заема от 8 млрд. евро, поискан от него, ни очаква гръцки сценарий. Горанов обясни, че част от дълга ще отиде за покриване на стари задължения.

„България има да погасява 6 млрд евро стари сметки. Ако не ги плащаме, става гръцки сценарий”, каза финансовият министър пред „Панорама”.

Още по темата
Горанов беше категоричен, че заемът не представлява нови пари. „Част от тях вече сме ги похарчили в предишни години”, каза министърът на финансите. Причината за това положение според него е, в това, че не можем да свикнем да харчим толкова, колкото сме изкарали.

Горанов отново отхвърли твърденията, че има липса на комуникация между партньорите в управлението по въпроса за дълга. Той обясни, че тегленето на заема е много сложен технологичен процес, който трудно може да бъде разяснен. Според министъра прекалената публичност по въпроса може и да навреди на сделката.

„Нищо на никой не сме обещавали”, отговори Горанов на въпроса какво е обещал на Патриотичния фронт и АБВ, за да ги принуди да подкрепят тегленето на заема.

Министърът на финансите отново обясни, че е готов да предостави на главния прокурор документите, с които са избрани четирите банки, които ще обслужват дълга. Вчера БСП обвини правителството, че ги е избрало, защото те са помогнали за отпускането на средствата, с които се покриха гарантираните влогове на вложителите в КТБ.

„Цената на правителството, което и да е то, трябва да се мери не през оборота на плащания и повишение, а през обема на дефицит, което е генерирало”, каза още Владислав Горанов и допълни, че това е така, защото рано или късно този дефицит ще трябва да бъде платен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С разликата с България е пръднията на Гърция!
13
1
 
31
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Рекет! Изнуда! Сплашване! е поведението на ББ-за оставка, на Горанов - вариациите!!!!
12
1
 
36
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
И така неусетнобавно и полекав борчове затъвамеза нЕколко века!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Samo da znam viye kakiv *** fastate togava tilkova fabriki firmi prodadohta na cujdenci kidesa tazi pari izyadohte nali i sega horata da mislyat samo tova iskam da znam kogato idvat izborite s kakvo lice iste iskate izbor ama viye nyamate sramota uuuuuuuuuuuuuuuuuuu na vas be koi vi pozvolyava da vlastvate vurhu bulgariya gospot davi ubiye da no
10
2
 
38
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
В бюджет 2015 не е предвиждано за такъв заем! Гласуван и одобрен! Как така сте ви щукна че дори и плашите с библейският потап, бре Гори... ? Как така изведнъж се сетихте "Част от парите вече сме ги похарчили в предишни години"?!? пп. "лъжливото овчарче", нещо да ви подсеща?
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 млрд. стари сметки, хубаво, а до 16, десет милиарда за какво, беееееееееее
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пфууу *** му долен,че и за *** ни мисли.Време е за сопите май.
7
2
 
35
 
! Отговори
16 милиарда лева преди 9 години
Тиквените гербави ще вкарат тия 16 милиарда лева, от заема, в някоя банка като КТБ, и след това ще ги откраднат.
6
2
 
38
 
! Отговори
Айде бе ? преди 9 години
Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий, предупреди ГорановЕ и ?Те гърците и сега са по-добре от нас.
5
1
 
40
 
! Отговори
www преди 9 години
Остане ли политическа партия ГЕРБ на власт,ГРЪЦКИЯТ СЦЕНАРИЙ НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАН!Свали ли се тази мафиотска структура до средата на лятото, нищо не е сигурно. Може и да изплуваме с някой кадърен минпред...
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че те гърците току що се споразумяха с ЕС ?И вдигнаха минималната заплата ?
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБАДЖИЙСКИ *** ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИИ ДОЙДЕ ТОЧНО ЗАРАДИ ВЗЕМАНЕТО НА ТАКИВА НЕПОСИЛНИ ЗАЕМИ.ТАКА ,ЧЕ МЪРЛЯЧ ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА И СЕ ПРЪЖДОСВАЙ.
2
2
 
31
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Ха ,ние ли ще бутнем ЕС ,а аз мислех ,че ще са гръците ,а то какво излиза ,ако не се вземе заем ,то борда пада и лева минава в свободно плаване ,май тъй се "превеждат" думите на министър ?)
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцкия сценарий идва, ако го вземем! Не харесвам Сидеров, но че това е военен заем, за да купуваме на САЩ оръжията е прав! Вън НАТО от България!