Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий

"Част от парите вече сме ги похарчили в предишни години"
Обновена: 21 фев 2015 07:41 | 20 фев 2015 21:48,
405
Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди, че ако не вземем заема от 8 млрд. евро, поискан от него, ни очаква гръцки сценарий. Горанов обясни, че част от дълга ще отиде за покриване на стари задължения.

„България има да погасява 6 млрд евро стари сметки. Ако не ги плащаме, става гръцки сценарий”, каза финансовият министър пред „Панорама”.

Още по темата
Горанов беше категоричен, че заемът не представлява нови пари. „Част от тях вече сме ги похарчили в предишни години”, каза министърът на финансите. Причината за това положение според него е, в това, че не можем да свикнем да харчим толкова, колкото сме изкарали.

Горанов отново отхвърли твърденията, че има липса на комуникация между партньорите в управлението по въпроса за дълга. Той обясни, че тегленето на заема е много сложен технологичен процес, който трудно може да бъде разяснен. Според министъра прекалената публичност по въпроса може и да навреди на сделката.

„Нищо на никой не сме обещавали”, отговори Горанов на въпроса какво е обещал на Патриотичния фронт и АБВ, за да ги принуди да подкрепят тегленето на заема.

Министърът на финансите отново обясни, че е готов да предостави на главния прокурор документите, с които са избрани четирите банки, които ще обслужват дълга. Вчера БСП обвини правителството, че ги е избрало, защото те са помогнали за отпускането на средствата, с които се покриха гарантираните влогове на вложителите в КТБ.

„Цената на правителството, което и да е то, трябва да се мери не през оборота на плащания и повишение, а през обема на дефицит, което е генерирало”, каза още Владислав Горанов и допълни, че това е така, защото рано или късно този дефицит ще трябва да бъде платен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо упорито продължава да го нарича гръцки "сценарий", кой е "сценариста" при положение, че Гърция е под контрола на Брюксел или това е реторичен въпрос.
273
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ МНОГО ДОБРЕ ЩЕ СТАНЕ. НА ГЪРЧЕТАТА ИМ ДАДОХА ОЩЕ 68 МИЛИАРДА ЕВРО БЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЕ. И НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ ГИ МОЛЯТ ДА ГИ ВЗЕМАТ ЗА ДА НЕ ФАЛИРАТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ. А ТИ ГИ ВЗИМАШ ТЕЗИ 8 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ ЗА ДЕ ИМ ГИ ДАДЕШ ПАК НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ. А НАРОДА ЩЕ ГИ ПЛАЩА.
272
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
горанов остави ги бедните и въшкарите те винаги са неблагодарни като комунистите
271
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
prednite 7 miliarda kade otidoha bg jivee samo na zaemi zashtoto metejnicite prevratadjii 26 god samo kradat.i razgrabvat.
270
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как нагло лъже простака му с ***, на светлинни години сме от тежкото положение на гърците, онези дължат половин трилион евро, няма база за сравнение.
269
2
 
31
 
! Отговори
1 преди 9 години
Радвайте се българи,вземем ли заема ставаме като гърците,минимална заплата 700евро,минимална пенсия 500евро,и като се събудите от сьн краката ви отвити,и леки болки отзад.
268
2
 
26
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Де да бяхме в гръцкия сценарий, да бяхме живели по-нормално предишните години и сега да беше дошъл един Алексис Ципрас да спасява народа - но не би, имаме на власт все същите негодници.Ходят в Брюксел на четири крака.Докога ли ?
267
1
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
КАКЪВ Е ТОЗИ *** И НЕКАДЪРНИК ТУК.ПО-ДОБРЕ Е ДА СИ ХВАЩА ПЪТЯ И ДА СИ ВЪРВИ.БЪЛГАРИЯ СЕ НАСТРАДА ОТ ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ!!!!ТОВА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПНО И Е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ.
266
0
 
21
 
! Отговори
Дикофф преди 9 години
Какви са тези стари задължения?Кога са взети и от кого тези стари заеми?По-миналата година се взе 1млрд и за него се говореше,че е крайно ненужен,а сега се говори,че вече е върнат.Защо не се разследват тези стари заеми,кога са гласувани,от кого и за какво?До тази година никой не знаеше за никакви стари заеми.
265
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХЕЙ НАГЛЕЦ НАРЛОДА ОТДАВНА Е ВЪВ НЕ ГРЪЦКИ СЦЕНАРИЙ А В БЪЛГАРСКИ ,ЗАЩОТО И ГЪРЦИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ. НО ВИЕ НАГЛИТЕ УПРАВНИЦИ КРАДЕТЕ БЕЗСПИР ,БЕЗ ЖАЛОСТ И ИСКАТЕ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ВИ ПОЕМАТ ВАШИЯТ ОХОЛЕН ЖИВОТ !НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ ,ПРЕМАХНЕТЕ БЕЗБРОЙНИТЕ ПРЕВИЛБЕГИИ ,БЕЗПЛАТНИТЕ КЮФТАЦИ, БЕЗПЛАТНИТЕ КОЛИ И ПРЕВОЗ И НЯМА ДА ИМА ДЕФИЦИТ.
264
1
 
22
 
! Отговори
шоп преди 9 години
НАгъл лъжец... Надмина Дянков само за 4 месеца! Кефи ли ва новата политика на Боце?! Знае, че има само една година и бърза да кешира...
263
3
 
8
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
Стига с тези глупости,няма пари няма за *** и въшкарите мен какво ме интересува в банките има над 30 милиарда а гърците имат влогове над 300 милиарда
262
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През цялото време на новата демокрация ни плашат:ако не разбиете селското стопанство/не разбието земята/ще ви накажем,ако не си разбиете икономиката/приватизиране за жълти стотинки / - ще ви накажем,ако не ни предадете банковата си система,енергетиката,златодобива и т.т.т.н.н.н-пак ще ви накажем.Е дойде време да ни заробят и финансово,което се предвиждаше /пак от тях/.Плановете на великите демокрации се изпълняват планомерно,пазарно,демократично,либерално,а от нас - ДОБРОВОЛНО.
261
3
 
16
 
! Отговори
пачата преди 9 години
Горанов нали ще бориш контрабандата бе , Боко каза, че ще я ликвидира за година ей ти ги 6 милиарда за 3 години по твоите сметки, милиард и двеста от *** дето имат да ви ги въщат и половин от парите на държавната банка дето ще ги изпукате за саниране ето ти 8 милиарда. дали не мога да те заместя а *** ***.
260
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ЛОШО ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ПРИ НУЖДА А И ДА ОТИДАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ .МНОГО Е ВЕРОЯТНО В БЪЛГАРИЯ ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЗАЕМА ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТ НАШИТЕ ХОРА.
259
2
 
15
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
Децата на България ще ни презират навеки за страха и дезертьорството,а внуците затова ,че сме им залепили вечното и неизтриваемо петно от позора на измяната и предателството
258
3
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
ако сме народ ще ги пометем като лавина само за няколко часа,ако сме подла и страхлива рая така и ще си умрем навеки позорно пълзейки като червеи в краката на юдейско-масонската мафия и техните местни слуги и агенти в ръководствата на всички партии.Ако трябва да изберете между войната и позора и Вие изберете Позора-ще получите и двете.
257
1
 
10
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
256
2
 
14
 
! Отговори
Че преди 9 години
То със заеми и първолак може да управлява държава!
255
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Горанов,първа точка от гръцкия сценарий беше измитането на корумпираните Нова демокрация и Пасок и избирането на чисти хора, които до сега никога не са били в управлението на държавата и никой не може да ги шантажира. Ето, затова успяха гърците да извоюват междинна програма-мост от 4 месеца,така, както я наричат и целия народ застана зад новото правителство. Просто защото са единни.