Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий

"Част от парите вече сме ги похарчили в предишни години"
Обновена: 21 фев 2015 07:41 | 20 фев 2015 21:48,
405
Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди, че ако не вземем заема от 8 млрд. евро, поискан от него, ни очаква гръцки сценарий. Горанов обясни, че част от дълга ще отиде за покриване на стари задължения.

„България има да погасява 6 млрд евро стари сметки. Ако не ги плащаме, става гръцки сценарий”, каза финансовият министър пред „Панорама”.

Още по темата
Горанов беше категоричен, че заемът не представлява нови пари. „Част от тях вече сме ги похарчили в предишни години”, каза министърът на финансите. Причината за това положение според него е, в това, че не можем да свикнем да харчим толкова, колкото сме изкарали.

Горанов отново отхвърли твърденията, че има липса на комуникация между партньорите в управлението по въпроса за дълга. Той обясни, че тегленето на заема е много сложен технологичен процес, който трудно може да бъде разяснен. Според министъра прекалената публичност по въпроса може и да навреди на сделката.

„Нищо на никой не сме обещавали”, отговори Горанов на въпроса какво е обещал на Патриотичния фронт и АБВ, за да ги принуди да подкрепят тегленето на заема.

Министърът на финансите отново обясни, че е готов да предостави на главния прокурор документите, с които са избрани четирите банки, които ще обслужват дълга. Вчера БСП обвини правителството, че ги е избрало, защото те са помогнали за отпускането на средствата, с които се покриха гарантираните влогове на вложителите в КТБ.

„Цената на правителството, което и да е то, трябва да се мери не през оборота на плащания и повишение, а през обема на дефицит, което е генерирало”, каза още Владислав Горанов и допълни, че това е така, защото рано или късно този дефицит ще трябва да бъде платен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 291Извинявай но ако не бяхме гласували щеше да стане и по зле, като нищо така дпс щтеше да стане първа политическа сила и тогава да видиш..
213
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето сега ген. Тонев реве по Нова телевизия за болниците щели да фалират. На гастроентеролозите давал 50 000 лева заплата в ВМА, пък и другите искали такива заплати в ВМА. Закупували апаратура, която не им е била нужда. А шизофрениците са без пенсии и социални помощи ( познавам такива ) - а после ревем от тях, ама май си го заслужаваме.
212
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашата кметица тази година стана депутат от ГЕРБ. Но не с ума си и възможностите му, а с телесните си дадености. Въпросната депутатка, нито един път не се е изказала, просто е една фигурантка в парламента,една от 240-те бройки. Та тази депутатка казала на моя приятелка: "Боже... не съм вярвала, че ще имам такъв късмет в живота си...по цял ден нищо не правя, ходя си когато искам в парламента, 4080 лв. ми е заплатата+1920 лв.за представителни......Ето, за това са тези 16 милиарда!
211
3
 
23
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
В Гърция, като питаш обикновения човек защо са на това дередже отговарят, че политиците си уреждат заеми, които усвояват добре в техните лични сметки и народа го духа. Явно нашите управляващи са тръгнали по този добре утъпкан път.
210
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
286 коментара, кой от кой по правдоподобен.......Е, братя Българи...тук всички сте много силни, но САМО НА ДУМИ! Гласувате, избирате ги и ефектът от гласуването ви е на лице....нищо ново под слънцето, гнили и корумпирани депутати и само празни приказки-и от парламента и от Вас! Кой ви би по главите да ходите и да ги избирате?Защо изобщо си направихте труда да ходите до изборните урни? Хак да ви е на всички и честито ново заробване!
209
2
 
12
 
! Отговори
до 282 преди 9 години
16 милиарда лева = 8 милиарда ? - връзва се. Ще бъдат изхарчени да покриване на дълговете на болниците, защото парите от НЗОК отиват само за заплатите на лекарите. Парите, които Дянков източи от НЗОК отидоха за покриването на тези дългове. Също и за учителите ще отидат - всички учители са гербаджии. И много кметици по селата са учителки. И на София също. Всички пари ще се налеят в бюджетна сфера за заплати, чиновници, агенции и полицаи бол.
208
1
 
8
 
! Отговори
koko преди 9 години
i stiga ste ni plashili s grucki scenarii zashtoto koito hodi tam znae 4e ne e taka , samo pishete kolko zle bili a gurcite si jiveiat kato beli hora i minalata sedmica biahme kompania v Kavala idete da vidite kolko e kriza , ve4erta tavernata shte se prusne po shevovete sirtaki vsi4ko tancuva hora po na 60 godini gore po masite a nashite pensioneri si broiat stotinkite kak da kupiat mliako , ako tova e zle po dobre i nas da ni natisne tozi grucki scenarii
207
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 9 години
shte go vzemem dobre , mi koi shte go vrushta putiuo s putiovcite , i decata ni i vnucite ni shte sa bor4lii zaradi vas , kato go vzemete polovinata za stari bor4ove deto ste krali , drugata polovina shte okradete i neia za edna godina a obiknovennite hora da go duhat , taka li , ne mersi
206
0
 
13
 
! Отговори
8 преди 9 години
До ЦапаИСТОРИЯТА ША ГО ТУРИ ДО НЕРОН!
205
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяха 16 народа писна сега станаха 8 нещо не се връзва...
204
3
 
17
 
! Отговори
Илия преди 9 години
А как да градим държавата с политици *** ??? Цецко , Цецка, Бочко махлянския футболист , Болен Лидеров - русата Златка , Гейовете от БиеСиеПеее (много сме, дърти бабки и дядки) , Фесовете с Петолъчки .... Ограбиха Народа с 4 000 000 000 (четири милиарда) а сега тва смешно Теле иска да дърпаме заеми. Аве Нали Батмана е там ве. И Цецко Каубоеца !!! Я веднага да докарат другия Цв. Василев дето седи в сръбско и си гледа на наш гръб кефа!!! *** !!!
203
1
 
22
 
! Отговори
ААА преди 9 години
СИГУРНО ИСКАТ ЗАЕМА ДА СИ ПЛЮЯТ НА ПЕТИТЕ И БЕЖ ЛИСКЕ ДА БЯГАМЕ.А ХОРАТА ДА ОСТАНАТ С НАТОВСКИТЕ БАЗИ И НЕЗАКОННИТЕ ПРИШЪЛЦИ.
202
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ти заплашваш ли бе нагло г....но идва сценарии като в Гърция идват мотики и колци по кратуните ви
201
1
 
25
 
! Отговори
гост преди 9 години
Щом не можете без заем да управите държавата,давайте оставка.То със заеми и аз ще управлявам с моето средно образование!
200
1
 
15
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Проблема не е заема, нито голямата му стойност!Проблема, е че сме изгубили доверие в *** , които по стечение на обстоятелствата - ни управляват......Искам тях да сменим и да сложим хора, които честно и разумно ще работят и ще знаят как да изхарчат тези 16 милиарда, така, че да не се наложи след някоя друга година да теглим още 50 , че да върнем лихвите на тези 16.......
199
1
 
30
 
! Отговори
рекет преди 9 години
Щом си имаме за премиер мутра, естествено е финансовия министър да е рекетьор
198
1
 
19
 
! Отговори
гост преди 9 години
Точно обратното ще се случи,което казва този нагъл !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
197
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нали тиквата преди тръбеше ,че не допуснал да се вземат заеми за да не станем като гърците,а сега какво се случва !?
196
0
 
22
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Само като ги слушам как говорят тези наши политици и ми се повдига.Не стига, че говорят пълни глупости, но и говорят като пълни селяни....Боже, какви сме избрали да ни управляват само.....?!Нима и ние сме такива .....?!И относно за заема - няма проблем да се теглят пари, но ако се вложат там където трябва, че да се върнат и да се изкара от горе.... А те нашите, направили пътно-строителни фирми.... И влагат в некачествено строене на магистрали с надвишена стойност...и прочие...
195
0
 
24
 
! Отговори
Цапа преди 9 години
Горанов, ако успееш да ни докараш до дереджето на гърците, ще влезеш в историята ни като най-успешният финансов министър!!