Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий

"Част от парите вече сме ги похарчили в предишни години"
Обновена: 21 фев 2015 07:41 | 20 фев 2015 21:48,
405
Горанов: Не вземем ли заема, идва гръцки сценарий
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди, че ако не вземем заема от 8 млрд. евро, поискан от него, ни очаква гръцки сценарий. Горанов обясни, че част от дълга ще отиде за покриване на стари задължения.

„България има да погасява 6 млрд евро стари сметки. Ако не ги плащаме, става гръцки сценарий”, каза финансовият министър пред „Панорама”.

Още по темата
Горанов беше категоричен, че заемът не представлява нови пари. „Част от тях вече сме ги похарчили в предишни години”, каза министърът на финансите. Причината за това положение според него е, в това, че не можем да свикнем да харчим толкова, колкото сме изкарали.

Горанов отново отхвърли твърденията, че има липса на комуникация между партньорите в управлението по въпроса за дълга. Той обясни, че тегленето на заема е много сложен технологичен процес, който трудно може да бъде разяснен. Според министъра прекалената публичност по въпроса може и да навреди на сделката.

„Нищо на никой не сме обещавали”, отговори Горанов на въпроса какво е обещал на Патриотичния фронт и АБВ, за да ги принуди да подкрепят тегленето на заема.

Министърът на финансите отново обясни, че е готов да предостави на главния прокурор документите, с които са избрани четирите банки, които ще обслужват дълга. Вчера БСП обвини правителството, че ги е избрало, защото те са помогнали за отпускането на средствата, с които се покриха гарантираните влогове на вложителите в КТБ.

„Цената на правителството, което и да е то, трябва да се мери не през оборота на плащания и повишение, а през обема на дефицит, което е генерирало”, каза още Владислав Горанов и допълни, че това е така, защото рано или късно този дефицит ще трябва да бъде платен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
1
 
! Отговори
gtf преди 9 години
Подкрепям, гърците хич не са зле ...като не можете да се оправите - дърпайте шалтера и да фалираме.. 8 млрд се плащат по-лесно от 16. Така и така няма да видим и лев от тях...
293
0
 
7
 
! Отговори
Престанете де преди 9 години
Стига сте ни плашили с Бойко с гръцкия сценарий.Мечтая да поживея като гърците - заплати , пенсия и т.нАлчни нещастници гербаджии.
292
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кво му е на гръцкия сценарий?
291
1
 
9
 
! Отговори
магив преди 9 години
Същия Горанов дето напусна парламента за да праи милиони.Явно е некадърен за частния сектор.Напраиха го тоя *** министър да открадне милиарди.Това си могат Герб.
290
1
 
11
 
! Отговори
човек от народа преди 9 години
Този Горанов не е ли онзи, който едно време напусна парламента, заявявайки на Борисов, че не можел да прави пари като депутат, а негови колеги станали милионери. Какво да очакваме от такъв тип......
289
1
 
18
 
! Отговори
съвет преди 9 години
Горанов,намали измамите с ДДС,намали разходите за министерства,агенции,президенство, НС,намалете си заплатите,съкратете бройката на колите,които търкаляте за наша сметка,увеличете приходите от митниците,спрете каналите за нелегален внос,приемете,че не сте богове,не сте на Олимп,че сте временни и че ще ви търсим сметка и за офшорните сметки,и за именията в чужбина,и за сметките в швейцарските банки и ще съберете милиардите без заем
288
3
 
18
 
! Отговори
сова преди 9 години
Абе Горанов кого плашиш? нали когато приемахте бюджета за 2015 г. така е направен че в него влизат и плащанията по дълговете. Какво направихте с 4.5 милиарда които теглихте есента. Когато теглиш заем за да погасяваш дълг ти влизаш в нов по голям дълг. Народа трева не пасе. Оправихте КТБ сега кого ще оправяте? или ще купувате оръжие от битака? нашето изнесохте за хунтата в Киев сега ще купувате друго. Купихте US снайпери по 41000 за брой а Драгунов най добрия снайпер струва 5000 за брой
287
1
 
12
 
! Отговори
до353 юнака преди 9 години
Нещо бъркаш? минималната заплата в Гърция беше 550 евро. Като дойде новото правителство е направи 750 евро.
286
3
 
19
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Мисля,че господин Горанов се е объркал. Иска да каже, че АКО ВЗЕМЕМ ЗАЕМА, със сигурност ни очаква гръцки сценарий. Справка- Атинал
285
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми намери парите бе Горанов, нали имаш митниците и нАП в ръцете си, ко стоиш , качвай приходите, спирай контрабандата и комисионните и ще ги намериш тези пари, гадна свинска муцуно
284
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай боже всеки му гръцки сценарий.Вместо да се поучите от Гърците ги плюете.Кога ще ги стигнем с такива нагли тарикати които ни управляват.
283
3
 
27
 
! Отговори
Iliewa преди 9 години
Ами по-добре гръцки сценарий, отколкото български, познат ни до болка....
282
3
 
21
 
! Отговори
юнака преди 9 години
в Гърция минимална заплата е 480 евро на месец, а тука е 180 евро на месец,кой е по-зле?
281
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски взе 4 млрд само за да ги открадне и да си направи пиар. Сега някой трябва да ги плати.
280
2
 
30
 
! Отговори
Клоун преди 9 години
Ако не вземем заем сме в гръцки сценарии, ако вземем сме в български. Така ли да го разбираме?
279
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцки сценарий? 750 евро минимална заплата?
278
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А досега бяхме на постна пица. Що така си сменяте политиката? Четири години при Дянков стягахме коланите, а ни докарахте до просешка тояга.
277
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един компютър да купите са 4-5 месеца преговори в къщата. Той струва 500 лева. А Горанов иска да теглим заем за 16 милиарда, който ще се изплаащ 3 години занапред при положение че Бойка може да му хрумнеутре даси хвърли оставката и да задължи следващото правотелстов да изплаща заема. И исака на 2 странички да ни убеди в ползата от този заем. На този фон Дянков беше светец.
276
3
 
21
 
! Отговори
Маги преди 9 години
***!
275
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са супер- отново се наложиха над ЕВропа - европа ще им удължи договора, а те ще правят реформи без икономии, сирече ще се наливат пари в пясъка още 4 месеца.