С новия дълг Борисов си купува безгрижие, обвини Манолова

"През 2016 г. и 2017 г. държавата ще е на червено с по 2 млрд. лв."
20 фев 2015 19:22,
61
 С новия дълг Борисов си купува безгрижие, обвини Манолова
Снимка: архив Булфото

Депутатката от БСП Мая Манолова обвини правителството на Бойко Борисов, че с новия дълг от 16 млрд. лв. си купува политическо безгрижие. Според нея парите ще бъдат дадени за местните избори, а политическото послание от решението да се взима заем е, че кабинетът „Борисов” няма да прави реформи.

Още по темата
Манолова напомни пред bTV, че самият финансов министър Владислав Горанов не е казал, че заемът ще се използва за друго освен за рефинансиране на стар дълг и покриване на дефицити. Според соцдепутатката покрай гласуването на заема в парламента ще се открие „емисия на депутатски гласове” на борсата, която ще затвори с приемането на текстовете.

Манолова коментира твърденията на Горанов, че новият дълг ще покрие и дефицитите през следващите години. Тя припомни, че заложеният дефицит за 2015 г. е 2.5 млрд. лева, които могат да бъдат финансирани от резерва, който е около 7 млрд. лева.

Депутатката предупреди, че през 2016 г. и 2017 г. държавата ще е „на червено” с по около 2 млрд. лева. Тя все пак направи уговорката, че става дума за прогнозни данни.

„Ние с „Атака” не сме под едно знаме, ние сме под един дълг, вие сте под този дълг, както и всички граждани”, отвърна Манолова на обвиненията, че е провела общ митинг с националистите срещу новия заем.

Тя обясни, че при организацията на митинга единствените лично поканени са били „Протестна мрежа” – заради демонстрациите им срещу изтегления от Пламен Орешарски заем през 2013 г. Активистите обаче не дошли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 9 години
Не се смей защото и вие от БСП не сте невинни.Когато полицаите неуморно ви опазваха от протестиращите и вие им вдигнахте два пъти заплатата и им платихте и извънредното биене на студенти тогава вие сте ангели нали?Ей богу трябва ни не Борисов,а Пиночет и сега всичките от БСП в раирани костюми да ви беше облякъл.Борисов нищо такова не направи,защото не е Пиночет.Досега нито един осъден за побоите пред НС няма.Не ви ли е срам,че около парламента берлинска стена построихте само да сте на власт!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименti si otka4en bre
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v zatvora da zabavliavash pandishchiite.tam ti e miastoto ....
39
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Гърците щото са по-прости от нас, затова ли все заеми искат. Естествено че ще теглим заеми, дори 16 млрд са малко, още трябват за да стигнем стандарта на Гърция поне. Внуците ни щели да ги връщат - дрън, дрън. Ще ги върнат когато и гърците си върнат техните заеми, т.е. никога.
38
3
 
5
 
! Отговори
данчо преди 9 години
МакЪр? На теб кой ти вярва? Що не си в затвора е по-важно.
37
11
 
16
 
! Отговори
ФФ преди 9 години
С НОВИЯТ ДЪЛГ , БОРИСОВ ПЛАЩА ВАШИТЕ СМЕТКИ ...ТАЗИ КРАДЛА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ , КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ВОДНИЯТ ЦИКЪЛ...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е РАЗКОПАНА , ЩОТО ЧЕРВЕНАТА *** ОКРАДЕ ПАРИТЕ ...
36
5
 
5
 
! Отговори
Тъпотия до шия преди 9 години
Дали е проста или куха лейка, това е вашето мнение. Моето мнение, че абсолютно всички управници за 25 години са ***, ама тези дето ги поддържат, сте всички ***, независимо дали сте професори или прости поддръжници на управляваща партия. Заем, който не предвижда ръст на икономиката, а е заем за заем очертава колко им е пипето на такива , дето само от заеми живеят. Прогонихте младежта от България. Егати икономическата наука, дето носи само загуби за държавата. Наука - празнословие.
35
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да е всякаква ама е права...
34
8
 
15
 
! Отговори
иво преди 9 години
Весела работа . Миналата година проституираща мрежа заедно с дебиллните и мързеливите протестираха и питаха орешарски за заем от 1 милиард , сега за 28 милиарда тишина .
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОТЕЦ РАЛФ 38600 милиона отидоха за плащане към земеделците ( все пак някой трябваше да изплъни ,,обещанията " на боко ) . А къде отидоха 1,5 милиарда от здравната каса и 500 милиона от пенсионните фондове - питай теквата , сигурно при тях ще отидат и ( вече ще станат ) 28 милиарда ( като за теб - 4 милиарда ктб , 8 за незнае се и сега 16 милиарда ,, защото така ни харесва") .
32
8
 
8
 
! Отговори
ОТЕЦ РАЛФ преди 9 години
К...ТА НА ГАЛЕВИ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ КОИТО ТЕГЛИХА ОРЕШАРСКИ И ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙКА- СТАНИШЕВ , МЕСТАН- ДОГАН И ОНЯ ЯМБОЛСКИ КЛОУН . ТАЗИ ТРЯБВА ДА Я ОПАНДИЗЯТ ПРИ ИЗНАСИЛВАЧИТЕ ЗА ДА МЛЪКНЕ . КАТО СА НА ВЛАСТ КРАДАТ , В ОПОЗИЦИЯ СА МНОГО КОМПЕТЕНТНИ СПРЯМО ;ГРЕШКИТЕ; НА ДРУГИТЕ .
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички които подкрепят все още ГЕРБ са ***.Пожелавам им след изтеглянето на заема те първи да започнат да се влачат по черва и да не излизат от църквите молещи се за БСП
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките крадат заедно, а пред нас се правят, че се карат!
29
9
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Костинбродската фльорца пак маниполира.Нейната мафиотска партия заби България и народа ни под дъното,а сега се пиняви като селска кметица.Имаше един друг пудел,който ни дразнеше,сега е при червените Песове на наш гръб.Утре и тая *** може да отиде на Еврохранилката.Бацили...
28
4
 
7
 
! Отговори
az преди 9 години
BB oche predi izborite kaza ne glasuvaite za nas kato doidem che zamrazim dohodite znachi oche togava sa znaeli che che kradat.taka che narode vsichki na ulicata i tezi da si hodat taka vsichki sled tah che znaat kakvo gi chaka ako se zabravat
27
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мутро-крадците май не им мина номера. Опитаха се да забаламосат народа със санирине не знам си кво и хоп, посред нощ, на тъмно да дръпнат едни 16 млрд, с които да си купят общинските избори и да си осигурят изкарването на мандата.Да, ама не - сметки без кръчмар. Пътници сте, нищо че топлата зима ви пощади. Като се затопли ще напълним пак площадите. Споменът за Пламен Горанов не е изчезнал напълно, въпреки напъните на слугинските ви медии.Прочети още на: dnes.bg/politika/2015/0
26
7
 
11
 
! Отговори
varg преди 9 години
***.........
25
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, хайде да се заемем да организираме протест и да махнем тези продажни Тикви, Цвъкита, Цеци и други крадци от изпълнителната власт! Какво още да чакаме да ни се случи? Виждате ли, какво пак се прави? Отвличат ни вниманието с протести на поредните платени ***, които били против Русия, този и онзи?! И ще ги отразят, като мнение на народа ни! Срам! А ние мълчим и чакаме *** пак да ни окрадат и излъжат! Горанов пак плаши с Гърция! Наглеци, плаши ги народа, знаят какво ще им се случи!
24
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче,вземи се ожени за Тиквата ,щото тоя сега ще гушне 1 млрд от новия заем
23
15
 
10
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 9 години
Ние сега власт не искаме. Гушнахме 5 милиарда народна пара и сега е време да се плаща. Като стъпи държавата на крака все ще измислим нещо за да впрегнем будалите. Бих казала три години са тамам.