Борисов: Пак дойде селянчето от Банкя да изтегли каруцата

Премиерът обясни с притча за крастава жаба положението в енергетиката
Обновена: 21 фев 2015 19:13 | 21 фев 2015 16:50,
238
Борисов: Пак дойде селянчето от Банкя да изтегли каруцата
Снимка: БТА

Още по темата
"Ние дойдохме да строим, да градим, има разлика между светлото бъдеще и хубавото настояще", каза Бойко Борисов по време на Шестия зимен университет на Младежи ГЕРБ в гр.Сандански. Той припомни твърдата си подкрепа за финансовия министър в първия си кабинет Симеон Дянков, въпреки непопулярните му икономически мерки.

„След него държавата се срина, хайде пак да дойде селянчето от Банкя и изтегли каруцата”, допълни Борисов, цитиран от bTV.

Като приоритет номер едно за правителството той определи борбата с контрабандата.

"Ако не увеличим приходите с поне 50-60 процента ще смятам, че сме се провалили, подчерта премиерът. Поне 600 милиона лева повече трябва да съберем само тази година. Към днешна дата имаме 70 и още 90 милиона лева повече събрани пари от НАП и митниците. Дадохме 50 милиона лева за коледни надбавки и хората го приеха добре. Надявам се да дадем и великденски - ето къде ще отидат събраните вече 100 милиона", посочи Борисов. Той беше категоричен, че това няма да са временни мерки.

Бойко Борисов коментира и проблемите в енергетиката. По думите му са се трупали дългове в продължение на 25 години.

"Но този разговор не е приятен, не е популистки. Не са го водили публично досега този дебат. Най-хубаво е да кажеш, че ГЕРБ вдигна цените на тока", каза Борисов и даде пример с притчата за краставата жаба и горещата вода.

"Ако една жаба я сложите в тенджера с вода на котлона и бавно повишавате температурата, тя ще си кряка докато не умре. Ако я хвърлите в гореща вода - ще скочи веднага и ще избяга. Енергетиката бавно, със знанието на всички, се вареше на бавен огън години наред и се източваше", подчерта министър-председателят.

Той заяви, че в природата не съществува възможност да изкупуваш скъп ток и да го продаваш евтино. "Това прави НЕК - купува скъп ток, докато температурата не се повиши бавно, продавайки ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, Марици-те, докато жабата не колабира.
Ако не се реши това от нас до юни месец, няма шанс да измъкнем енергетиката и икономиката от този колапс.

Енергетиците спешно да ни кажат какво правим с ДКЕВР. Предизвикваме този дебат сега. Никой не говори, че някой е задължил държавата с тези четири милиарда. Много е лесно да сложиш проблема само на ГЕРБ", категоричен бе Борисов.

Относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради Бойко Борисов обясни, че след като тази година хората видят разликата, догодина всички ще искат и техните жилища да са обновени.

Министър-председателят обяви пред МГЕРБ и 12-13 значими проекти, които ще бъдат завършени до края на 2015 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала ама хайде решителни действия и резултати най-накрая, то вече стана половин година след изборите и пак програми, интервюта, посещения и дипломации но без реални резултати.
51
19
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Браво Бойко! Ако отрежеш *** ще се сгърчат. Затова очаквай плюнки компромати и т.н. Има 5 милиарда народна пара за харчене за активни мероприятия. Ако успееш - печели цял народ. Ако загубиш - губиш само себе си!
50
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така, г-н Борисов!
49
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** с тяхното ДС организираха нови канали за контрабанда.Време беше някой избранник от народа/ако е така/ да бръкне в касите им и да прибере краденото в хазната.Тогава няма да има нужда от тия 16 000 000 000.Ако не се случи това,за мафията ще са тия 16 000 000 000,а за народа само 000 000 000,след което да догонва до 16 000 000 000.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цел номер 1 - пеевски да сане още по-богат :)))
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците викат дръжте крадците.
46
5
 
29
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Заглавието е нон сенс.двамата контрабандисти на снимката,ще борят контрабандата.помооооооощ,паднах от стола.
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имахме читава съдебна система тия двамата бандюги одавна трябваше да са в затвора заедно с чехлю,който се възхищаваше на румънската прокуратора,а тайно си плюе в пазвата да не му се случи и на него това,което ги споходи някои пумънски политици.
44
1
 
27
 
! Отговори
Щерьо преди 9 години
До като този на снимката е до тебе, и не е в затвора ...Боцеее, не ти вярвам
43
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борбата с престъпността без значение контрабанда или някаква друга, е борба с комунизма. Петте милиарда ще свършат скоро и *** ще се гърчат в страшни мъки. Ние сме с теб! Целия народ е с теб!
42
4
 
25
 
! Отговори
www преди 9 години
Тия двамцата на снимката не са ли осъдени за едно-друго?Бойко за убийството на Тодор Димов - Чакъра от ЕСПЧ, а Цветанов за незаконно подслушване от САС. Преди години именно Бойко тръбеше на ляво и на дясно, че осъдените лица трябва да са в затвора.Какво правят Бойко Борисов и Цветан Цветанов отново в управлението на страната???
41
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За радост или съжаление Б.Борисов е най-простия но и най-крадливия премиер който сме имали. Като го прибере Шефа един ден трябва да го мумифицираме и показваме на поколенията как от обикновено пожарникарче стана необикновен милиардер.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та нали благодарение на правителството има контрабанда,само не удряйте нарко пазара ,че Волен трябва да друса с керемиди
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХАХА ...
38
0
 
28
 
! Отговори
каква беше таксата? преди 9 години
Някой може ли да припомни? Каква беше таксата да те назначат за митничар? 200 000 или 300 000 лева?
37
2
 
29
 
! Отговори
16 милиарда лева преди 9 години
Тиквените гербави ще вкарат тия 16 милиарда лева, от заема, в някоя банка като КТБ, и след това ще ги откраднат.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познавам един митничар,който го заловиха да пропуска стока на близък човек.Вестниците писаха.Вместо да го уволнят го приместиха и издигнаха.След една година благосъстоянието му се подобри осезаемо.Уверен съм,че тоя митничар е прискрипан до стената и обслужва безропотно контрабандата,организирана свисше началници.С една дума доказал се е преди това,че става за митничар от по-висок ранг.Това е схемата.
35
5
 
26
 
! Отговори
комсомол преди 9 години
Срещата на тиквения комсомол се провежда с финансовата подкрепа на Hanns Seidel Stiftung. Тя е филиал на най радикално, консервативната, дясна, реакционна, баварска партия CSU. CSU е известна с корупционните си афери, още от времето на Франц-Йозеф Щраус.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай ИванНема нужда Бай Иване!Много разходи са това,на всеки митничар да слагаме камера и микрофон.По-евтино е да сложим по една камера с микрофон на Боко и Цецо,които да предават онлай по 24 часа.Гаранция,че или ще се оправим за една година или тия двамата ще влязат в затвора........а може и от глад да умрат!
33
2
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Ех, ех НЕК го точили 25 г. Защо не споменава, че от последните 7 г. точене 5 са под неговото управление.