ГЕРБ все още няма категорично решение по казуса "Стоян Тонев"

Даден му е шанс да изясни ситуацията, обясни Бъчварова
Обновена: 23 фев 2015 19:17 | 23 фев 2015 19:16, Анисия Иванова
53
ГЕРБ все още няма категорично решение по казуса "Стоян Тонев"
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Румяна Бъчварова заяви, че партията все още няма конкретно решение за съдбата на депутата и бивш шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

Днес излезе информация, че премиерът Бойко Борисов е свалил доверието си от ген. Тонев, който се оказа в центъра на скандал заради нарушения в клиниката по дерматология на ВМА, чийто ръководител е проф. Мирослава Кадурина.

Пред bTV Бъчварова заяви, че предварителното обявяване на решение е малко прибързано. Тонев днес е бил изслушан от Изпълнителната комисия и е поискал прокуратурата и Сметната палата да проведат пълни проверки.

Още по темата

„Решението беше да бъде изслушан ген. Тонев и да се опитаме да разграничим обективните факти и обстоятелства и да заявим една позиция, която ни разграничава от това, което беше представено във вашата телевизия”, посочи Бъчварова.

Тя подчерта, че това не означава, че партията застава зад депутата. По думите й, на Тонев е даден шанс „да изясни ситуацията както я вижда”, тъй като „има право да представи своята гледна точка”. В същото време, тя подчерта, че са обсъждани „различни варианти”, но не смята, че е добре предварително да се обявяват решения и позиции

Тя коментира и заема от 16 млр. лева, който кабинетът иска да вземе и чието гласуване остана за тази седмица в НС, като заяви, че темата е деликатна.

Сумата за външен заем от 8 млрд. евро е определена така, че да се даде възможност да се гарантира спокойствието на българските граждани, каза тя и поясни, че до момента са провели срещи с коалиционните партньори, обсъждайки аргументацията за вземането на заема.

„Не чух нито едно категорично становище: „Не, няма да го подкрепим”, каза още Бъчварова.

По темата за референдум за изборните права, който президентът Росен Плевнелиев иска да се проведе заедно с местния вот, тя заяви, че ГЕРБ застават зад идеята. "Трябва да се даде възможност на гражданите да изразят мнението си. Преди година инициирахме и подписка", уточни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Где се...крие Аню Нойски,нали при неговото министерстване този...кожен доктор се развихри в единствената медицинска бригада на Българската армия.Казусът е...***;във военните ни поделения,не могат да функционират частни фирмички и да цуцат от бюджета.Защо са го прикривали този началник на ВМА 7 години,до неговото уволнение,поради пенсиониране.Военната ни прокуратура да се самосезира,ако още я...има.Трябва да се привлекат и заместниците на въпросното лице,без които той не би могъл да...действа.
15
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БЬЧВО КРАДЛИВА БОРИСОВ СУТРИНТА ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ЧЕ ГЕРБ СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ КРАДЕЦА --ГЕНЕРАЛ ТОНЕВ---КАКВИ ГИ МЕЛЯШ КАККВИ 5 ЛЕВА
14
2
 
32
 
! Отговори
Жани преди 9 години
Ама кво се чудят, да го изтипосват на стената на отличниците до оня другия осъдения престъпник Цвинокио и да чакат следващия КАЛИНК . . . да си ги гледкат избирателите им и да им се радват!!!
13
0
 
34
 
! Отговори
Еееех преди 9 години
Ако Васил Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси!
12
1
 
15
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Моля дa ме извините зa постa ми по-долу президентът не е помилвaл този човек, сaмо товa остaвaше!Все пaк Прецедентът си остaвa този, който е!
11
2
 
15
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Хаха "дали му шанс да изясни ситуацията" какво сега обмяна на опит ли ще има? Винету май свали някакво довери ,но нали при него едно приказва пък друго става та може и по една лула на мира да изпушат.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато му давахте доверието защо не го проверихте, ако мине номера нали? По мазната физионмия на генерал Тонев си личи, че е едно корумпирано гербаджийско ***.Но и друго е много интересно.Как един друг генерал с кръв по ръцете от мутренското си миналоа имено ББорисов ще сваля доверието си от един лекар, който въпреки всичко е доста по-интелигентен и образован от него.Ама хак им е на герберастите, нека да им държат сега морал престъпници и мутри като ББ.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарлъка започна, колко ще кихне генерала от краденото Батката да го покрие. И продължава. Ще разберем за колко ще се откупи дебелака.
8
3
 
17
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Гербери, увaжaемият, крaсив и интелигентен президент нa ЕВН е подписaл укaз зa освобождaвaнето нa осъдения нa доживотен зaтвор изнaсилвaч и убиец нa три децa(от гнус дори не съм си прaвил трудa дa му зaпaметявaм името)Еми, евaлa, нa гости дa ви дойде човекът, щом го одобрявaте и прощaвaте!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санирането на блоковете трябва да е само със заеми от банките като се ипотекират панелките. Нови къщи държавата може да построи само където реките и язовирите са разрушили къщите по селата заради липсата на контрол от държавата.
6
4
 
23
 
! Отговори
хаха преди 9 години
То Генерала ако не беше тъкъв нямаше да го поканят в герб Сега този другия пак си прави реклама барабар с тази че много обичал ПЕНСИОНЕРИТЕ голям смях до къде този потурнак я докара
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** chakayte kvo she kaje KERI
4
2
 
10
 
! Отговори
nu Dian преди 9 години
Borissov nabarzo spretna bg referendum za 2 miliarda bg leva po-po-minalata godina za iamata v Belene, a sega edin mesets reve v bg mediite kato ranena mechka malinarka ot divi pcheli i se inati da pravi referendum li ?! ili se strahuva mnogo ot bg narod?!... stava duma za 16 miliarda bg leva...bez da pita bg naroda nema da mu mine nomera..., ta dori i da e za peti pat bg premier :)))
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami pratete go na pochivka v havaite
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 милиарда заем е по-добре от 8 милиарда лева и ще покачи рязко заплати и пенсии.
1
0
 
33
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Добре, че си сменихте мнението след 15 мин. Притесних се, че нещо ви е станало.