ГЕРБ все още няма категорично решение по казуса "Стоян Тонев"

Даден му е шанс да изясни ситуацията, обясни Бъчварова
Обновена: 23 фев 2015 19:17 | 23 фев 2015 19:16, Анисия Иванова
53
ГЕРБ все още няма категорично решение по казуса "Стоян Тонев"
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Румяна Бъчварова заяви, че партията все още няма конкретно решение за съдбата на депутата и бивш шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

Днес излезе информация, че премиерът Бойко Борисов е свалил доверието си от ген. Тонев, който се оказа в центъра на скандал заради нарушения в клиниката по дерматология на ВМА, чийто ръководител е проф. Мирослава Кадурина.

Пред bTV Бъчварова заяви, че предварителното обявяване на решение е малко прибързано. Тонев днес е бил изслушан от Изпълнителната комисия и е поискал прокуратурата и Сметната палата да проведат пълни проверки.

Още по темата

„Решението беше да бъде изслушан ген. Тонев и да се опитаме да разграничим обективните факти и обстоятелства и да заявим една позиция, която ни разграничава от това, което беше представено във вашата телевизия”, посочи Бъчварова.

Тя подчерта, че това не означава, че партията застава зад депутата. По думите й, на Тонев е даден шанс „да изясни ситуацията както я вижда”, тъй като „има право да представи своята гледна точка”. В същото време, тя подчерта, че са обсъждани „различни варианти”, но не смята, че е добре предварително да се обявяват решения и позиции

Тя коментира и заема от 16 млр. лева, който кабинетът иска да вземе и чието гласуване остана за тази седмица в НС, като заяви, че темата е деликатна.

Сумата за външен заем от 8 млрд. евро е определена така, че да се даде възможност да се гарантира спокойствието на българските граждани, каза тя и поясни, че до момента са провели срещи с коалиционните партньори, обсъждайки аргументацията за вземането на заема.

„Не чух нито едно категорично становище: „Не, няма да го подкрепим”, каза още Бъчварова.

По темата за референдум за изборните права, който президентът Росен Плевнелиев иска да се проведе заедно с местния вот, тя заяви, че ГЕРБ застават зад идеята. "Трябва да се даде възможност на гражданите да изразят мнението си. Преди година инициирахме и подписка", уточни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
новия началник николай петров да даде обяснение къде работи бившата му жена и има ли договори тази фирма с BMA и по специално с реанимацията управлявана от него по това време. I дъщеря му руслана назначена от заместника му в министерството без да може да си напише името правилно. Тонев даде власт на всички началници на клиниките, и те си направиха сами схемите.Повечето се отказаха крадци и мошеници включително Николай Петров!
35
3
 
4
 
! Отговори
Геро преди 9 години
Абе ***...да не мислите, че като ГЕРБ са маскари и се усират постоянно, това по някакъв извратен начи означава, че червените депутати стават за нещо повече от *** на ***?!Същите сте на 100..не...на 1000% !!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Щели да получат АДМИНИСТРАТИВНО наказание....ако преценял шефа на ВМА???за 10 млн. лв трябва да ги обесят на площада, заедно със синовете им и дъщерите им, които охолстват в къщи в центъра на София на гърба на болните хора в България. В Китай министър го разтреляха пред деца на стадион за присвояване на 50 000$.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тонев, цветанов, Янева ,Гълъбин Боевски....... все хора на Герб
32
1
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Аз какво ви обяснявам 100 пъти вече: Ето това е ГЕРБ. Сборище от измамници, мошеници, мафиоти.Какво още не са решели? Мамиц....... Е, затова българино, не се крий зад топлото дупе на жената, а всички да грабнем коловете и на улицата.Как румънците успяха? Много просто: Чаушеско до стената и му теглиха куршума. Е как няма да са по-напред от нас?Призовавам румънски прокурори и съдии да ЗАМЕНЯТ нашите корумпирани мошеници. Колкото по-бързо, толкова по-добре за България.
31
0
 
3
 
! Отговори
До25 преди 9 години
Да, точно казано. Крал генерала и Кадурина без вас, значи крали от вас. Гадове такива! Да късате от залъка на ГЕРБ, безсрамници! Сега да се вади от скритото и да целува ръка на Батката щото той ще решава за процента. Иначе ще се даде клиниката на некое верно другарче на ГЕРБ което ще продължи да краде но и ще заделя нагоре.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Връщай част от парите генерале на....Батката щото като не си му давал и виж кво става. Батката обича паричките, ако че има неколко милиарда. И Кадурина да вади от скритите щото и нея може да я лизне бичето.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da Varne milionite na bolnizata a ne da se krie v parkamera. Takiva iskarat boiko i gerb
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Еееех18I LEVSKI E BIL HAIDUK KATO TONEV-GENERALU
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB IMA PRAVO NA ZAEM OT SHESTNADESET MILIARDA,DA IM POMOGNEM DA SI IZPALNIAT ZA OBESHTANIETO KAM GERBADGIITE--SHTE KRADEM,NO SHTE IMA I ZA VAS.
26
0
 
11
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Ае, Тонев. Ако не моеме се разбереме за едни мильони, да се е*еме у генералите.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ какво са се затръшкали за Тонев? Бойко свалил доверие от него още преди да почне разследаване су човека, което не е ясно до какви изводи ще стигне.А за Цецо Цветанов осъден на две инстанции не се палят да му свалят доверие . Смешна работа :))))
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц,тц,ццц.... Бах маа му крадливо племе! Винаги мяркайки мазния му лик, съм се питал- наистина ли той е чист?
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те никога незнаят нищо. Ни чул ни видял ни ***.
22
2
 
19
 
! Отговори
до един преди 9 години
Как беше лозунга на СДС - ЕДИН ПО ЕДИН ДО ЕДИН ! Къде сте седесари да викнете дружно пак- ама сега сте мишки. Бедните от вас- по-бедни, богатите и тарикатите - управляващи и по-богади. Де е Филип Димитров, де са Луджев и компания. Пас, за да не им излязат паричките крадени наяве. Де е онзи, който разруши Мавзолея? Той получи някакмви парички, но му ги откраднаха от дома. Теглете заеми, за да потасявате краденото от хазната ! Оправдайте се- да вдим как!
21
0
 
23
 
! Отговори
before after преди 9 години
Преди "демокрацията": приказка "Лъжливото овчарче"След "демокрацията": приказка "Крадливото генералче".
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъчварова народа не ви иска теглете тия 16 000 000 000 и се махайте
19
2
 
31
 
! Отговори
Бъчварова преди 9 години
Ми, ще го изслушаме. Ще чуем неговата оферта и тогава ще решим. Но от сега държа да отбележа, че няма да е обичайното 10/90, а по-вероятно ще заковем комисионната на 90%, тъй като назрява скандал, който ни злепоставя. А и ще създадем прецедент, обица на ухото за всеки, решил да краде за собствена сметка, т..е. без нас. Нашето мото на управление е:"КОЙТО КРАДЕ БЕЗ НАС, КРАДЕ ОТ НАС."
18
0
 
18
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Генерал по венерическите бооести.
17
1
 
16
 
! Отговори
подписката им... преди 9 години
... беше с 1/3 фалшифицирани подписа.Заемът им е за Олигархията, която ги тури да "управляват" с 84 депутата (от общо 240 депутатски места в Парламента).Пълна трагедия!