Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 9 години
До АнонименЛеко бе човек, ще се сецнеш нещо! Не си се събудил още, бълнуваш! А и какъв протест ще правиш, той мишо шамара отиде в Америка! Ха ха ха!
129
4
 
1
 
! Отговори
Зъъър преди 9 години
Добро утро, тролчета червени! Днес е важен ден, затова ще карате и дневната смяна! Надника разбира се, остава същия!
128
3
 
1
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
До до 154Ха ха, не се горещи толкова, ще ти падне петолъчката от челото!
127
1
 
6
 
! Отговори
Пари или електорат преди 9 години
Вчера след обяд и снощи, патриотарите заседаваха, за да вземат решение за или не подкрепа на искания заем от 16 хиляди лева. Досега няма известие за решението им. Всички медии мълчат. Снощи във РЕФЕРЕНДУМ показаха, че над 63 процента от гласувалите са против заема 33 процента са ЗА, 4 процента неорентирани. Ако Патриотарите гласуват ЗА, губят завинаги електората си, тъй като електората им е от БСП и Атака. Този излъган електорат ще се завърне при БСП и АТАКА. Това показа гласуването.
126
0
 
5
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
''Патриотите'' още смятат по колко ше им се падне от обещаните комисионни и чак тогава ще обявят позицията си. Горанов,имай готовност за още,щото тия са ненаситни
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другари предлагам да стягаме куфарите и да отпътуваме за москва и да оставим боко тук да си чупи главата
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 154 само се шегувам бе
123
0
 
7
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Горанов, ще изгориш Горанов.....
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
незабавно влизане на българия в съставът на русия. предлагам другарят сидеров за председател на народният съвет
121
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обичаме те Бойко, само така!
120
2
 
3
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Хайде почвай да ревеш за "пагубният заем", селчо.
119
17
 
1
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 9 години
ГЕРБ управлява зле заедно с коалиционните си партньори, но БСП, ДПС и Атака управляват още по-зле, като се има на предвид етническата партия ДПС. Затова бих избрал по-малкото зло, а именно правителство с ГЕРБ и с министър-председател Бойко Борисов. Друго правителство не бих подкрепил, нито пък друга партия освен ГЕРБ.
118
2
 
1
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"СМЕТНАХ", бегом обратно в първи клас, очевидно доста си бягал от училище.
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На протест!Народе,покажи,че си народ,а не ***.Подлагат на геноцид,невиждан до сега.Трябва да ги спрем,защото се самозабравиха.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯZNAEHA CE IDVA PADEGA NA TEZI PLASHTANIA,IKRADIAHA LI KRADIAHA.VMA SOFIA-GEN.TONEV EDNA MALKA SGRADA EDNOA BOLNIZA I HOP PARITE SA OTKRADNATI.PREDSTAVETE SI ZA VSICKO OSTANALO
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен139 DALI E VIARNO CE SE VZEMAT GOLIAMI KOMISIONNI,A POSLE SE SVALIA DOVERIETO OT BOKLUKA.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO GORANOV TOVA NE E ZAPISANO V TALMUDA, NOTI SHTE FALIRASH BALGARIA.
113
2
 
8
 
! Отговори
присмехулник преди 9 години
и нии сме оптимисти че ще опапате милиардите заеми по схемата ктб или нещо по хитро маи нещо ви е скомина засега ше успеете когато убедите АТАКА ха ха ха
112
1
 
8
 
! Отговори
ЛЮБОМИР преди 9 години
До Изтрещял гербераст: БОРИСОВ , НЕ ДАВАЙ ВЛАСТТА НА ДПС ,ДРЪЖ Я САМО ЗА СДС ЛИКВИДАТОРИТЕ ,ЗАЩОТО БАТЕ ТИ КОСТОВ ЩЕ ТИ СЕ РАЗСЪРДИ И ВЕДНАГА ЩЕ ТИ СМЪКНЕ РЕЙТИНГА ДО ТОЗИ НА АХМЕТ ДОГАН ! ТОГАВА ,НАИСТИНА ЩЕ ГЛЕДАШ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СТОЛ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ! ЧЕ ,МОЖЕ И ДА ТИ СКЪСА И ГЕНЕРАЛСКИТЕ ПАГОНИ ,ДЕТО ТИ ГИ ДАДЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
111
3
 
0
 
! Отговори
Нова партия с честни преди 9 години
Аз не гласувах нито за ГЕРБ, нито за БСП, нито за ДПС, нито за фалшивите патриоти, нито за фалшивите националисти от Атака, нито за турците от РБ, които чрез НПСД заместиха ДПС, нито пък гласувах за партийки като тази на Барекво и Първанов, гласувах единствено и само за чисто нова партия, с доказани личности.