На протест срещу дълга с "горановки" от 10 хил. лв.

Симпатизанти на БСП и "Атака“ се обединиха пред НС
Обновена: 25 фев 2015 14:21 | 25 фев 2015 12:18, Анисия Иванова
116

Протестът срещу дълга пред НС. Снимка: БТА

Два протеста, организирани от "Атака" и БСП, се провеждат пред парламента срещу тегленето на новия дълг от 8 млрд. лв. Днес НС трябва да реши дали ще ратифицира искания от кабинета нов заем.
Още по темата
Около 200 души симпатизанти на "Атака" се събраха още преди 9.00 часа на площад "Народно събрание" с викове "Оставка" и "Гербери позор, оставка и затвор". Протестът на националистите е под наслов "Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева".

Пред протестиращите Волен Сидеров заяви, че днешният ден е черен за страната ни. Той разясни, че не става въпрос за теглене на 16 млрд. лв., а за 27 млрд. лв. общо с лихвите, които България ще трябва да плати. По думите му изказването на финансовия министър в парламента е било загуба на време. Сидеров попита къде са ранобудните студенти с кафетата - защо спят днес, а не са на жълтите павета. Националистът призова за масови протести в цялата страна, тъй като сега е време народът да се надигне.

Депутатът от БСП Мая Манолова се срещна с левите симпатизанти и им благодари, че са пред Народното събрание и ги подкрепят. На протеста се раздават банкноти от 10 000 лв. с лика на министъра на финансите Владислав Горанов, върху които тя раздаде автографи.

Сред лозунгите се четат „Те поГЕРБаха България”, "Ще подам оставка, ако не приемем дълга, КОГА?“, „Стоп на 16 млрд. кражби”, "Няма да платим, ГЕРБ ще разгромим”.

Привържениците на левицата първоначално се бяха събрали в градинката зад парламента и след това се насочиха към паметника на Цар Освободител, където бяха националистите. При преминаването на протестиращите по бул. "Цар Освободител" за кратко беше блокирано движението.

Има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: бспатакапротестдълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Всеки, който се интересува за какво е заемът, може да направи справка в министерството на финансите. А не като феновете на СИриза, дето викат, че Сириза не била крайна левица, що така я били наричали, а самото съкращение Сириза идва от "Коалиция на радикалната левица". Некомпетентни сте. ОРешарски искаше да тегли дълг да раздаде на тоя оня, а междувременно позволи фалит на банка от топ 5. Същевременно спаси с един млрд путинистката ***. Тия пари кой че ги връща? Що никой не пита?
60
5
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
До МХА,Пълни глупости, ако не беше кредитирането от "СССР", смешната бай тошовска република да е фалирала още 70-те.
59
1
 
0
 
! Отговори
Глей преди 9 години
До брейНапротив , даже с корените ги ядат .
58
1
 
3
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"Добре сега - Гърците като закъсат получават помощи. Ние като закъсаме теглим заем?"помощи под формата на заем, незнам *** ли си или се правиш на такъв.
57
0
 
5
 
! Отговори
МХА преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Не е оставил никакъв заем бре. Парите бяха изнесени 89/90 с предприятията работещи по второ направление. В последствие се вкараха под формата на чужди инвестиции и заеми от същите тези , които ги изнесоха. Демек ни взеха парите и ни ги дадоха пак , само че като кредит и "чужди" инвестиции.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Магистратите в Страсбург присъждат на жалбоподателя 3 000 евро за нанесени неимуществени вреди и 4 668 евро за направени в рамките на производството разход". България е осъдена заради Сидеров. Нека каже кой ще заплати тези пари.
55
3
 
2
 
! Отговори
Да "Ва" по преди 9 години
Добре сега - Гърците като закъсат получават помощи. Ние като закъсаме теглим заем? *** ние по глупави ли сме от тях или сме тарикати ? Въпреки проблемите , които имат те и сега живеят по-добре от нас. Та защо като държава членка на ЕС , не поискаме финансова помощ от същият този ЕС? Нали Боцко е приятел с Меркела ?
54
3
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Антибългарите от управляващата коалиция БОСТАН искат за заГРОБят България.Бай Тошо построи една България и остави само 10 милиарда заем.Орешарски изтегли само 1 милиард и скочиха срещу него, че тези пари щели да ги връщат децата ни.Сега защо мълчите "умните" и "красивите" ????Къде сте господа студенти с будна гражданска съвест ?Къде са младите хора, които протестираха срещу кабинетът Орешарски само заради 1 милиард ? ...Щом ви няма на протеста излиза, че наистина сте били ПЛАТЕНИ !!!
53
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рускитe партии пак против България.Като цирка с шистовия газ.Гроздето е кисело,като няма рубли,ей.
52
7
 
4
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Айде бе студентите, къде сте? Спите ли? 1 милиард е зле ама 16 стават.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търси се спешно некорумпиран политик, подобно на гръцкия секси-Алекси!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Може и без заем преди 9 години
Да се конфискуват парите на назначените бизнесмени и няма да има нужда от заем!
49
1
 
5
 
! Отговори
citizen преди 9 години
предимно роми и пенсионери на този "протест". Да не би аудиторията на днес.бе.ге да се е изнесла там?
48
0
 
8
 
! Отговори
Бог да пази България преди 9 години
Гледам ги по телевизията , току що прекъснаха заради скандал . Тия хора превърнаха парламента в цирк , ама най-долнопробен. Гледам и се чудя аз мазохист ли съм , че стоя още в тази пародия на държава? Абе *** такива , един лев няма да отнесете със себе си , а ще съсипете една държава с над 1300 годишна история . Жал ми е за България :((( Жал ми е за хората дали живота си за нея , а за благодарност сега са превърнати в клошари ......
47
9
 
12
 
! Отговори
Волен преди 9 години
Борисов, чакам те в Народното събрание да си подадеш оставката !
46
4
 
6
 
! Отговори
на война преди 9 години
Вижте хубаво кои са там.Утре ако стане някоя война ей така нас ще ни натирят във войната, а политици,олигарси и подобни от бахамите ще ни наблюдават.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора,много сте наивни! Защо мислите че за 25 години продадоха и закриха всичко което движеше икономиката в България ???Ами точно за това,за да може да поробят народа,и да го поставят на колене,а вие искате от тези еничари да влагали пари за развитие на същата тази икономика,която те фалираха !! Това няма как да стане без бой и то много бой !
44
4
 
4
 
! Отговори
страх лозе пази преди 9 години
На участниците в някакъв,,антимайдан'' в масква,където путята не дява да има МАЙДАН, им дали по 300 рубли,5 американски долара,за да маршируват,а на тия баби по колко рубли,лева са им дали,не казват.Поне руснаците си признават за парите в руската преса,а тук???
43
8
 
15
 
! Отговори
тъй преди 9 години
Големи сте симпатяги. Да бяхте поканили и ДПС, че да се види ясно кой кой е в нашата политика.Вие, дето осрахте Б-я за няколко месеца, сега протестирате. За вас само гьостерица неокастрена!
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такъв кредит ако се вземе трябва да се влее в бизнеса и да се финансира дребния и среден по точно, защото те са двигателя на икономиката които плащат данъци и издържат държавните чиновници ,а не едрите корпорации които крадът погуловно и дори данък не плащат / цъкате минусите ако щете но съм прав