На протест срещу дълга с "горановки" от 10 хил. лв.

Симпатизанти на БСП и "Атака“ се обединиха пред НС
Обновена: 25 фев 2015 14:21 | 25 фев 2015 12:18, Анисия Иванова
116

Протестът срещу дълга пред НС. Снимка: БТА

Два протеста, организирани от "Атака" и БСП, се провеждат пред парламента срещу тегленето на новия дълг от 8 млрд. лв. Днес НС трябва да реши дали ще ратифицира искания от кабинета нов заем.
Още по темата
Около 200 души симпатизанти на "Атака" се събраха още преди 9.00 часа на площад "Народно събрание" с викове "Оставка" и "Гербери позор, оставка и затвор". Протестът на националистите е под наслов "Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева".

Пред протестиращите Волен Сидеров заяви, че днешният ден е черен за страната ни. Той разясни, че не става въпрос за теглене на 16 млрд. лв., а за 27 млрд. лв. общо с лихвите, които България ще трябва да плати. По думите му изказването на финансовия министър в парламента е било загуба на време. Сидеров попита къде са ранобудните студенти с кафетата - защо спят днес, а не са на жълтите павета. Националистът призова за масови протести в цялата страна, тъй като сега е време народът да се надигне.

Депутатът от БСП Мая Манолова се срещна с левите симпатизанти и им благодари, че са пред Народното събрание и ги подкрепят. На протеста се раздават банкноти от 10 000 лв. с лика на министъра на финансите Владислав Горанов, върху които тя раздаде автографи.

Сред лозунгите се четат „Те поГЕРБаха България”, "Ще подам оставка, ако не приемем дълга, КОГА?“, „Стоп на 16 млрд. кражби”, "Няма да платим, ГЕРБ ще разгромим”.

Привържениците на левицата първоначално се бяха събрали в градинката зад парламента и след това се насочиха към паметника на Цар Освободител, където бяха националистите. При преминаването на протестиращите по бул. "Цар Освободител" за кратко беше блокирано движението.

Има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: БСПатакапротестдълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
Митинг на дпс и бсп = 10 000 човекаПротест на бсп и атака 200 човека....Явно от трите партийки на ДС турците са най-богатата, а бсп и атака са малки филиалчета...
20
5
 
10
 
! Отговори
С преди 9 години
НЯМА НИЩО ЛОШО ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА ДЪЛГ! САЩ ИМА МИЛИАРДИ ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ! ЛОШОТО Е, КОГАТО НЯМА ИКОНОМИКА, КОЯТО ДА РАБОТИ И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ! НА ВСИЧКИ, КОИТО СМЯТАТ ЧЕ ФИНАНСИТЕ СА НЕЩО КАТО "...ТИ СИ ВИДЯЛ, АМА НА МЕНЕ МИ КАЗАХА.." ДА ИМ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА НЕ Е НА ГЕРБ, НО ЩЕ ВЗЕМЕ АКО НЕ 16 МЛРД, ТО ПОНЕ 9 МЛРД ЛВ. ДЪЛГ!!!! И ПАК ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ПАТОВАТА СИТУАЦИЯ ОПОЗИЦИЯТА В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ, ПФ ИЛИ АБВ ДА ОТКАЖАТ!!!! ПОМИСЛЕТЕ..!!!
19
11
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
американската хунта ВЪН!
18
5
 
6
 
! Отговори
*** преди 9 години
Намаляме пенсиите и цоциалните помощи и няма да има нужда от дълг. Ама като гледам средната възраст на протестиращите няма да ги устрои този вариант...
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хем сте бедни хем сте прости пък и давате мнения Ходете поне се изучете и тогава пишете
16
9
 
8
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
Липсват само ортаците им от ДПС за да е пълна идилията
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не съм нито от бсп нито от атака но не подкрепям тоя дълг, когато орешарски искаше 1 милиард герб скочиха че щяла да фалира държавата а точно след 1 год герб иска 36 милиарда, да спрат да крадът и държавата ще се оправи
14
10
 
15
 
! Отговори
aахаха преди 9 години
Липсват само *** от дпс и идилията ще бъде пълна :)
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно само герберчетата и деформаторите са "за" 16-те милиарда дълг, така че справедливо те да си ги изплащат от собствения си джоб.
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как бедните пенсионери имат пари за скъпи знамена и плакати? Един такъв като големия е 300 точки както и да го гледаш.
11
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За толкова ли стигнаха парите на БСП и Атака?Около 200 души протестират.Стана от ясно по-ясно,че тези две партийки нямат силички без подкрепата на ДПС.За толкова стигат силиците на *** в България.
10
19
 
21
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Какви протестиращи, бе - жалки пенсии, зомбирани путинисти и платени ***. Ще ни ядосате да излезем тези, които подкрепяме правителството, защото сме МНОГО, МНОГО ПОВЕЧЕ и тогава жална ви майка.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха "симпатизанти на Атака и БСП", а на предишните протести докато се вееха знамена на ГЕРБ и РБ, те бяха "народни" протести.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един наркоман в дясно на снимката, останалите са с еднопосочен за гробищата до няколко дни като гледам.
7
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да на обединяването на БСП и Атака срещу герб!Съединението прави силата- разберете го!
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да видим дали Роско Мекия ще излезе при красивите и умните. Нали подкрепяше протестите, защото изразявали гласа на народа. :D
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди бяха мутри с парче пица, вода и 50 лева, сега са пенсии за 5 лева. Този дето се вижда на първа линия на снимката, като му гледам мазната мутра 100% е тежка дрога.
4
1
 
7
 
! Отговори
NoLogo преди 9 години
До АнонименТи, по-добре се научи да пишеш първо, па после давай акъл от къде да излизаме :-)
3
7
 
16
 
! Отговори
АТАКА и БСП преди 9 години
Говорит Москва !
2
7
 
3
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
Идваме и ние