Радан Кънев с вот против дълга, за да даде знак

"Не трябва да се поставя под съмнение стабилността на властта"
Обновена: 25 фев 2015 15:05 | 25 фев 2015 15:03,
26
Радан Кънев с вот против дълга, за да даде знак
Радан Кънев Снимка: архив, БТА

Един от лидерите на Реформаторския блок - Радан Кънев, гласува против поемането на новия дълг на първо четене.

Той призна, че вотът му бил знаков – за да предупреди, че не трябва да се поставя под съмнение стабилността на мнозинството. Реформаторът обеща, че на второ четене ще гласува „за“.

С вота си срещу дълга Кънев обясни, че искал да обясни, че не трябва да остава в обществото съмнение за стабилността на мнозинството.

Отрицателното гласуване било и в подкрепа на амбициите на Бойко Борисов в управлението. Кънев отново обяви, че партията му е за изкарване на целия мандат на правителството без подкрепата на партиите, участвали в управлението в миналия мандат.

В същото време той благодари на ДПС, че не са се плъзнали по линията на популизма и са подкрепили тегленето на заема.

Кънев предупреди, че ако стабилността на мнозинството бъде разклатена, следващият път ще се тегли заем от 16 милиарда, но не лева, а евро.

„Остана сериозно съмнение, че сме били свидетели на маньовър за подмяна на парламентарното мнозинство“, призна Кънев. Той обясни, че това се е усетило и от множество изказвания от страна на ГЕРБ.

„Те не криеха намерението чрез това гласуване Патриотичният фронт да бъде изваден от мнозинството. Може би и АБВ – видяхте, че АБВ по един доста странен начин взеха завоя в последния момент“, каза Реформаторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит ви нов деформаторски бпок
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико нее нито Стани6евгеи Боико нее нито Доган нито Сидерефенди,така че несе притесняваите Боико е единственият които се грижи за България и народа.Вие го знаете много добре но от завист 6те умрете го правите не от друго,Боико е велик човек и пълководец всички сме по прости от него тои го доказва всеки ден нема кво дасе правим на отворени,тои разбира от всичко и от финансии и от полицеиски истории и от всичко.Жив и по здрав дае.
19
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 9 години
този гном е за властта, а не за народа.Радане, един ден да изпаднеш в ситуацията в която се намират 90% от българите.бедни, гладни, с дълг към кредиторите повече от 10 000 лева на член от семейството, гласуван от "твоето правителство".
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв знак бе.? Признай си Кънев, че получи от Костов SMS в последния момент как да гласуваш!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анчо преди 9 години
Не е добре за политическата кариера на Радан Кънев да противоречи на Бойко Борисов.
16
1
 
19
 
! Отговори
Олигархията ... преди 9 години
... получи 8 милиарда ?.
15
3
 
17
 
! Отговори
Отче наш, ... преди 9 години
... пътищата на Психодясното са непредсказуеми! Ние биваме "управлявани" от психари! Оставка!
14
4
 
22
 
! Отговори
Higher IQ Lower EU преди 9 години
Умният и много красив Радан Кънев е гнилата ябълка в Реформаторския Блок. Костов не миряса ей! Жив дявол е мавъра от Драгалевската лаборатория.
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като го гледам този *** ми идва стихчето - Радане, Радани да те целува кой къде те 'фане.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След тази наглост и подигравка с народа изходите са два - тояга или терминал2!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kuneva e jasna tja vinagi se prebojadisvat Majat kunaga ti tu s komunagite Sega s boiko a taka go plu no sa da eNa vlast na vs e gotova abv komunagi jasni dps dan40 mentata sno6i kasa 4e na da podlrepat dalga a des go podkrepiha gledai bG narode Bravo Maja manolova i Kanev zz nama da go osadat taka i generala schte e ok Kakto i kadulina pravosadieto v bG go nama 6tom zz e opravdan
10
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Замирише ли на пари - "За принципи всякакви, забравете!" Всъщност този е реалния надпис които би трябвало да стои на фасадата на НС.
9
4
 
32
 
! Отговори
кали преди 9 години
Има държавен преврат !!! Тоест държавата ни не се управлява честно и законно !!!!
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ТЕЧЕШЕ ПАЗАРЛЪКА. ВСИЧКИ СТЕ МОШЕНИЦИ БЕ ***!
7
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИТ С БУДА ЗА НАЗИДАНИЕ НА НАРОДА!
6
1
 
25
 
! Отговори
И да ми пишат минуси преди 9 години
Нашите 53 висши училища реват, че нямат достатъчно преподаватели и славните "учени" от БАН ходят да четат лекции там,странствайки из цялата страна. За това, им се плащат хонорари.Да изчислим:3000 учени : 53 университета = По-малко от 60 "учени" от БАН ще трябва да вземе всеки един университет. Така няма да получават заплати от незнайно колко места и да имитират работа - във висшето у-ще взима заплата само онзи, който чете лекции и води упражнения. Който иска, може да прави и научни изследвания
5
8
 
48
 
! Отговори
Стар преди 9 години
С изказването на Радан Кънев в НС днес приключи моята поддръжка на реформаторите - да говориш с патос за това правителство и за осигуряването на 4 години за Мутрьо не е сериозно. Не за това съм гласувал за реформаторите, свърши вече, та вие се омотахте в лъжите /или в парите/ , на ГЕРБ и ви е добре. Но, до тук, ясно е че няма оправяне в България - ДС и комунистите държат в лапите си яко народа и неговите представители!
4
3
 
26
 
! Отговори
И да ми пишат минуси преди 9 години
Фактът е - в БАН, върху имоти от 5 милиарда (част от тях абсолютно не използвани, други - ползвани за частни нужди, трети - за нуждите на БАН), дремят около 3000 "учени" (част от тях - "талаш майстори"). Слугуват им около 5000 други служители на БАН и понякога не е ясно какво по-точно е свършил "ученият", освен да се подпише под вече изпълнения от помощниците му проект. За тази цел, ежегодно държавата им дава по 70 милиона, а после те измъкват още три пъти по толкова уж за проекти и други нужди!
3
2
 
43
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
И ДПС вече в коалицията....
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе в предизборната кампания не разправяха ли че искат двугодишен мандат и после ново Велико Народно Събрание? А сега цял мандат??