Радан Кънев с вот против дълга, за да даде знак

"Не трябва да се поставя под съмнение стабилността на властта"
Обновена: 25 фев 2015 15:05 | 25 фев 2015 15:03,
26
Радан Кънев с вот против дълга, за да даде знак
Радан Кънев Снимка: архив, БТА

Един от лидерите на Реформаторския блок - Радан Кънев, гласува против поемането на новия дълг на първо четене.

Той призна, че вотът му бил знаков – за да предупреди, че не трябва да се поставя под съмнение стабилността на мнозинството. Реформаторът обеща, че на второ четене ще гласува „за“.

С вота си срещу дълга Кънев обясни, че искал да обясни, че не трябва да остава в обществото съмнение за стабилността на мнозинството.

Отрицателното гласуване било и в подкрепа на амбициите на Бойко Борисов в управлението. Кънев отново обяви, че партията му е за изкарване на целия мандат на правителството без подкрепата на партиите, участвали в управлението в миналия мандат.

В същото време той благодари на ДПС, че не са се плъзнали по линията на популизма и са подкрепили тегленето на заема.

Кънев предупреди, че ако стабилността на мнозинството бъде разклатена, следващият път ще се тегли заем от 16 милиарда, но не лева, а евро.

„Остана сериозно съмнение, че сме били свидетели на маньовър за подмяна на парламентарното мнозинство“, призна Кънев. Той обясни, че това се е усетило и от множество изказвания от страна на ГЕРБ.

„Те не криеха намерението чрез това гласуване Патриотичният фронт да бъде изваден от мнозинството. Може би и АБВ – видяхте, че АБВ по един доста странен начин взеха завоя в последния момент“, каза Реформаторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А един знак Б2 в лицето не иска ли?!!