БСП увещава с писмо Плевнелиев за вето за дълга

Миков: Заемът е заробващ, не е ясно колко ще се плати накрая
Обновена: 26 фев 2015 12:40 | 26 фев 2015 12:37, Камелия Цветанова
33
БСП увещава с писмо Плевнелиев за вето за дълга
Михаил Миков Снимка: архив, БТА

БСП не само не отстъпва от искането си президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на ратификацията на договора на правителство за заем от 8 милиарда евро, но дори днес ще му изпрати писмо в опит да го убеди да упражни правомощието си.

Още по темата
„Още днес ще изпратя писмо до президента, в което ще очертая противоконституционните действия на гласуването вчера в Народното събрание. Не може да се говори за върховенство на закона, когато парламентът не спазва Конституцията, не може президентът да има претенция за държавен глава, когато самият той не не се съобразява с Конституцията и предварително, преди да се се запознал с фактите, да казва, че не обмисля вариант за вето“, коментира лидерът на левицата Михаил Миков.

Според него заемът „заробва България“ и трябва да е ясно какви ще са лихвите и колко ще се плати в крайна сметка.

Миков смята, че обещанието на финансовия министър Владислав Горанов, че 2 милиарда лева от заема няма да бъдат харчени, не отговаря на истината.

„Не става въпрос за редукция на сумата, защото договорът беше приет във вида, в който е внесен, още повече когато говорим за ангажименти по международни договори, те подлежат на изпълнение, както е по договор, и съответните дилъри би трябвало да търсят неустойки при неизпълнение. Така че вчерашното обещание за женитба от финансовия министър е неиздържано юридически и няма никакво правно значение“, настоя лидерът на БСП.

Според него гласуването на заема вчера с подкрепата на депутатите от АБВ създава политическо напрежение заради предварителната им заявка, че ще дадат вот против. Промяната в позицията им предизвика заявката на лидера на партията Георги Първанов, че ще подаде оставка.

Миков обаче отказа да коментира намерението на Първанов. „Какво правят другите партии е техен въпрос и за тяхна сметка. Не искам да се бъркам във вътрешния живот на други партии. За разлика от АБВ, които често се изкушават да коментират вътрешнопартийния живот в БСП, ние не трябва да се подаваме на такова изкушение“, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е една от най-гнилите истории в българската политика за последните 25 години. МИРИШЕ!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ега ти партията! Имаше шанс да открадне и направи нещо но те само дръндореха и крадоха. Нищо не направиха за хората които гласуваха за тях и чакаха. Сега с угасващи функции, слаби и безпомощни изглеждат все по-жалки. Появи се от Банкя, лъга и маза по-сладко от тях, купи си изборите както и част от *** маскирали се като АБВ и сега си прави каквото си иска. Ако БСП не направи кардинални промени с кадрите си ще се смаляват като ледена шушулка. И както изглежда ще го карат така.
21
0
 
7
 
! Отговори
Откъс - 3 преди 9 години
Джоузеф Стиглиц нарича"коруптизация".Оправдавайки се с "условията на МВФ" политическите лидери,вместо да продават държавните предприятия,по-скоро"подаряват" енергийните,водните,транспортните и телекомуникационните компании на своята страна.Да можехте да видите как им светват очите пред перспективата да получат 10% комисионна по сметка в швейцарска банка с/у смъкване на цената на националните активи с няколко милиарда"споделя Стиглиц опита си от приватизацията в Източна Европа"
20
0
 
8
 
! Отговори
Откъс - 2 преди 9 години
над 100млрд.долара.А след като паднат от власт,тези пари остават да се изплащат от следващите правителства и данъкоплатците.Според изчисленията на независимата консултантска агенция Sag Harbor Group почти половината от парите,взети от най-големите държави-длъжници,почти незабавно/още същата година или дори същия месец/се оказват в личните сметки на корумпирания елит. Най-големи възможности за това гарантират програмите на МВФ за приватизация,която.../от Убийци с куфарчета/ продължава
19
0
 
6
 
! Отговори
Откъс - 1 преди 9 години
В книгата си "Игра,стара като империите"Хайът обяснява,че корупцията винаги е била прислужница на властта.Корумпирани лидери от развиващите се страни постоянно получават нови и нови кредити,въпреки предупрежденията на финансовите детективи,че голяма част от парите се присвояват в частни фондове.Стивън Бъркман в книгата си "The Worid Bank and the $100 Billiion Question"изчислява,че корумпираните елити в Третия свят са откраднали от кредитите за развитие.../от Убийци с куфарчета/ продължава...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте по канал 3 промените на закона за енергетиката в нар мага. Само по тази тв ги дава избранниците ви. Очаквайте 20% увеличение на тока от юли.Честито тавариши.
17
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Спахте 10 години и сега 10 човека не можете да съберете на площада. Бавно, но сигурно отивате в историята. Защо трябва Росен Подчехълов да ви обръща внимание на писмата. Вие нямате бъдеще и за вашите писма ще останат без отговор.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Другарю МиковПа му тегли една може да кандише!
15
2
 
4
 
! Отговори
Другарю Миков преди 9 години
ти *** ли си или само се правиш? Изсипахте тонове помия върху Плевнелиев, а сега писма му пишеш!По-добре опитай с хубаво пиене и с добро мезе да го напиеш! Наздраве!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНикакъв кураж не се иска. Иска се незнание по география и да си мислиш, че Халкидики е на друга планета.И тъпота, естествено.
13
0
 
4
 
! Отговори
РБ преди 9 години
И аз увещавам една маца,ама тя ни ще!
12
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Микофф, какво значи "не се знае колко ще платим накрая" та ние плащаме още заемите на Луканов. Досега като си знаел кажи ми какво сте върнали? Май нищо!
11
6
 
6
 
! Отговори
Ей! преди 9 години
Ами ако спрете да пречите, може и да не е заробващ! Кога ще оставите някой да свърши нещо!Демагози! Саботьори! Некадърници крадливи!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да пишат писмо на Ан да не дава на Жан,щот тоя няма да ги разбере,той е от гадателите гледайки в казана вижда крастава жаба във вряща баня,бавничко изпускаща газ през фуги пансерни и отвътре шистирана,а отгоре от вледенен казан поливана за удължаване на процеса,иначе,ако я попарят мигновено няма ефект на мероприятието,посписачно ще требва да връщат.
9
4
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Стига вече сте се излагали!Какво писмо ще му пишете?Той в прав текст ви каза ,че няма да наложи вето.Нямате ли достойнство,а ще му се молите!!Направо се обърнете към конституционния съд.И това няма да помогне!Просто България е обречена на фалит!Всички мушмули дето са в парламента си пазят местата и няма да направят нищо ,което ще го разклати!Чудя се на ДПС и АБВ,що за депутати са и дали не им е удобно от избирателите си!!!!!!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИКОВ, БИТИЯ- БИТ....
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da se vslushami v umnite makar i pod davlenieto na VODKATA
6
4
 
13
 
! Отговори
uu преди 9 години
....обещанието на финансовия министър Владислав Горанов, че 2 милиарда лева от заема няма да бъдат харчени...."Идеално, г-н Финансов Министър, гласувам договор за обслужването на заем от 16 млрд, като 2 от тях няма да използваме, но комисионна за тях ще платим... Браво!И...някой разбра ли срещу каква комисионна ще бъдем "обслужвани", да я прибави към лихвите и тогава да говорим за цената на дълга?Най-странното и "прозрачно" споразумение, ратифицирано от НС!!!!!Народе???? Пак те пре...цакаха!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След дъжд, качулка, ще си перат предизборно имиджа пред избирателите. Не направиха нищо реално против този колосален дълг.
4
2
 
27
 
! Отговори
Йоргос преди 9 години
Очевидно е, че не само Гърция взима пари назаем. България реши да направи същото. Не е ясно, обаче как ще ги връщате тези, пари след като ги изядете и изпиете.