Времето за реформи е кратко, призна Бъчварова

БСП не е срещу членството ни в НАТО, заяви Миков
27 фев 2015 21:58,
29
Времето за реформи е кратко, призна Бъчварова
Снимка: архив, Булфото

Времето за реформи е кратко. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова в предаването "Панорама" по БНТ.

Като ключови реформи тя посочи две – съдебната и административната. Други две особено значими са тези във висшето образование и здравнеопазването, обясни още тя.

Бъчварова коментира и гласуването на дълга. Тя беше категорична, че при гласуването на дълга е победил политическия разум. 

„Бяхме убедени в правилността на това решение до край, не спряхме да се аргументираме и резултатът се видя в това гласуване – 161 гласа подкрепа от партии и парламентарни групи, които предварително не бяха сигурни дали ще подкрепят решението”, коментира тя. По думите й темата за дълга е изключително благодатна за демагогия и популизъм.

Вицепремиерът беше категорична, че от ГЕРБ по никакъв начин не манипулират политическите си партньори. „Гледаме на коалицията като на равностоен екип. Това търсихме от самото начало. Задачите, които искаме да решим, изискват екипност”, заяви тя.

Бъчварова припомни, че още в първите дни на правителството е обещано да се търсят гъвкави мнозинства. „Това е правилният път, за да излезем от порочната практика, при което опозицията трябва да гласува против предложенията на управляващите”, коментира тя фактът, че от ДПС също подкрепиха тегленето на нов дълг.

Вицепремиерът коментира и предстоящите местни избори, които по думите й не трябва да се обвързват с работата на правителството.” С Реформаторите имаме общо разбиране по този въпрос”, категорична бе тя и призова да не се обвързват местните проблеми с дейността на изпълнителната власт.

Голяма част от тегления заем няма да влязат в България, а ще се въртят в Европа. Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира новият заем, приет през седмицата от Народното събрание.

„С този дълг се прави сериозно разместване на пластовете между вътрешен и външен дълг”, категоричен бе той

Миков заяви, че условията по дълга са заробващи, а детайлите по него ще стават тепърва ясни. Червеният лидер се зарече, че от левицата ще направят така, че гражданите да разберат всичко по договора.

Михаил Миков заподозря, че част от икономистите и анализаторите, които твърдят, че условията за дълга са добри, имат роднини, работещи в банките кредитори.

Бъчварова поясни, че заемът се тегли, за да се погасят дългове, натрупани по време на управлението на левицата. „Вие отказвате да си платите дълга”, контрира тя. Миков с насмешка коментира, че с 16-те млрд. лв. ще се погасяват дългове от времето на хан Аспарух. „Дори партньори като Първанов не вярва на обещанията на финансовия министър”, припомни още той.

Миков коментира и отношението на левицата към НАТО. Той беше категоричен, че внушението, че БСП е срещу членството на страната ни в НАТО, е манипулация.”Този въпрос никога не е бил обсъждан”, увери той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единственните реформи ще бъдат в банковите ви сметки ,след като се накрадете
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен - СЛЕД 2 МЕСЕЦА...броим
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената Ви видима реформа до тук е порасналата изведнъж коса на военния министър
21
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
СЛЕД 2 МЕСЕЦА НАРОДА ЩЕ ВИ ДАДЕ ТАКЬВ ШУТ ЧЕ ЩЕ СЕ СПРЕТЕ В ЗАТВОРА КРЬВОПИЙЦИ НЕНАСИТНИ
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега пък- кратко??! Сигурно са ви малко и парите - само 16 милиарда! Ако престанете да ни ограбвате нагло и хищно-това ще бъде най- голямата и положителна реформа от 25г. насам!!! С другото сами ще се справим, но вие не давате глътка въздух на тоя изтерзан от кражби и лъжи народ.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С кои очи излизате пред камера,гледате хората и им налагате "реформите си"?Вие сте срам за България.
18
2
 
13
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Време за реформи винаги има!Вие си мислите, че времето вие е кратко... Затова тръгнахте да ни ограбвате със заеми, а не да работите. Заемът и военно-полицеските закони са ви най-важни за да угодите на бащицата и хамериканските си покровители. Срам сте! И се пръскате от алчност...
17
2
 
3
 
! Отговори
Реформатор преди 9 години
То с реформи ако ставаше работата....Ехе сега щяхме да сме у космоса. Докато не се промие затъпелия мозък на масовката в бг-то и дедо боже не мож ни управи.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Времето за реформи е кратко, призна Бъчварова"Отсега започва с оправданията за това, че е неподготвена. Сега ако я питаш за каъв *** се яви на избори, след като предварително знае, че "няма време", вероятно няма да ти отговори или ще отклони въпроса.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot kakto se pomnq Balgaria vse q reformirat.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скучна панорама, загубено време, трезвен Миков! Сигурен знак, че самите герберасти са гузни от гласувания заем е това, че Бойко Едрата Тиква не се изтъпанчи на първа писта да обясни велкия успех. Щом е за хвалби, той е най отпред, а сега се кри като плъх. Значи работата хич не е за хвалене и не е рейтингова. Вместо това, в оборот е стар трик от зората на Бойко - Ние ги хващаме, те ги пускат ...... и сетне ги намираме застреляни по поляни и канавки!Бойко е запукал лошите! Народа щастлив!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некадърници от където и до ги погледнеш. Но ненаситни за власт. Дори не могат да кажат за какво им са толкова пари. Или могат да кажат, но не искат - ми за крадене. Орешарски поиска само 4 милиарда и каза, че с тяx ще се справи, но не му дадоxа тая възможност.
12
0
 
6
 
! Отговори
seloRaikovo.it преди 9 години
vremeto e kratko....:)))) zatui li ne sa pozvoleni komentarite v e-Smolianpress?!
11
3
 
18
 
! Отговори
Лиллия преди 9 години
Да попитам - не свършихте ли с реформите през първия си мандат! Лично аз виждам едно друго нещо - чрез Бойко Борисов се завърна отмъстителната армия на Иван Костов . Това е страшното за българите. Знаем си, че и двамата са неуспели личности и ненаситни в реформи, водещи до пълен погром на всичко. Имам желание да видя и лицата на тези дето гласуваха за АБВ-ейците. Краят на тази групичка дойде бързо и неочаквано. Защо раздвоихте левицата. Та за реформите- коя от тях ще създаде богата средна класа
10
1
 
11
 
! Отговори
Бъл преди 9 години
300 години да живееш и по черва да се влачиш !
9
0
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Най-добрите реформи направи Пиночет в Чили! Реформа с Калашников е правилната реформа!
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, Боже, и тази лелка ще ми говори за реформи. Че тя става само да рекламира прахове за пране...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е не мога да разбера, защо непременно за да се изплати един дълг трябава да се взема нов.Тази страна нищо ли не произвежда, пари само от дългове (кредити ) ли влизат.Да не би едно семейство като вземе кредит да го погасява само с нов? По-скоро правят вноски от заплатите си или други приходи.Така би трябвало да е и с държавата, но не е.
6
0
 
8
 
! Отговори
ofshor aritmetik преди 9 години
kakvo im e na reformite? - pak vseki den - bum, bum, bum v bg
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестуирането стана доходен бизнес. трябва да се обложи с данък.