Спорят ли Украйна и Русия, можем да пострадаме

Плевнелиев: На прав път сме, но можем да сме по-ефективни
Обновена: 28 фев 2015 13:07 | 28 фев 2015 11:58, Веселина Йорданова
72
Спорят ли Украйна и Русия, можем да пострадаме
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Всеки път, когато Русия и Украйна спорят, България, за съжаление, може да пострада. Това трябва да променим, каза президентът Росен Плевнелиев в интервю за БНР.

По думите му можем да постигнем тази цел само чрез ЕК и благодарение на зараждащия се нов Европейски енергиен съюз, но зависи и от нас.

„Кой ни пречеше в отминалите вече 7 години да си направим газовите връзки с Гърция, с Румъния и с всички останали държави, да либерализираме пазара, да дадем възможност на други доставки? Вярвам, че сме на прав път, но можем и по-ефективни да бъдем“, смята държавният глава.

Според него правителството и президентът са защитили националния интерес по темата за енергетиката. Плевнелиев се аргументира с това, че в декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, Югоизточна Европа е стратегически приоритет.

Като най-важен приоритет в енергетиката президентът посочи енергийната диверсификация.

„Държава като България няма достатъчно ресурси, за да може да изпълни всички желания и проекти, за които си мислим. Именно заради този факт, именно поради ограничеността на бюджетите и на публичните средства, с които разполагаме за инвестиции, трябва да имаме приоритети, а най-смислените от тях трябва да дойдат първи. За мен най-смисленият приоритет в областта на енергетиката е енергийната диверсификация. По същия начин са либерализация и енергийната ефективност“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
ДИВЕРСИФИКАЦИЯ преди 9 години
Не купувайте скъпо Купувайте Много По скъпо понеже моите Господари от НАТО и Ес така ми казахае мотото на Президента
54
0
 
1
 
! Отговори
Ти пък кой си преди 9 години
Ти пък, какво страдаш бе Президенте. Страдаме НИЕ - обикновенните хора. Страдаме от безочието на твоичките Гербери и от тебе, че подписа Ньойския договор за обикновенните хора, подписа заробването ни с 16 милиарда лева. Поне не си отваряй устата. Не ти ли е неудобно да се преструваш на загрижен.
53
0
 
0
 
! Отговори
Шоко Шланков преди 9 години
Ошлянква се.
52
0
 
0
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Ама чакаи те сега!Боикича се гласи от неговият женски кръжец да номинира за кандидат президент на България жена.Я Менде,я кметицата на сСофия и другите там около него за главно командващ на на имперските ни въоръжени сили а този предварително се опулил и трепери.Даваи Боико сменяи го със некоя маика и да се спре с това бръштолевене,треперене и плашене на народа.Аман вече!?
51
0
 
1
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Този пак трепери и пророкува.Вечер подмокря гащите от страх.Страх го главно командващият въоръжените сили на България. Ами като те е страх госин главнокомандващ за всеки случаи дръж се за полата на жена си бе чоджум.Нема страшно,нашите воиски ще отблъснат агресора.
50
0
 
5
 
! Отговори
Биоген преди 9 години
До инженер ПетровГ-н Петров, това на снимката си е 100-процентово ГМО.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakuv ,,durjaven glava'' bez glava !! KAkuv sram za Bulgaria ! Na tozi chovek nqma li koi da mu kaje da ne si otvarq ustata tui kato nikoga ne kazva neshto, koeto da e v interes na Stranata ni. Vsichko ko-eto kazva e suobrazeno samo s onova, koeto e v interes na Amerika i neinite zapadni manicheta.
48
0
 
11
 
! Отговори
БЕЛЕВ преди 9 години
РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ СТЕ "НА ПРАВ ПЪТ" -ЩОМ СТЕ НА СТРАНАТА НА СВЕТОВНИТЕ УБИЙЦИ,САЩ !
47
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Спорят ли Украйна и Русия, можем да пострадаме" Едва ли ще пострадаме повече от това ,че Б.Б. те направи президент.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нашия *** , пак се изказа , от къде да дойде газът Плевня , и на каква цена ще е , турците си гледат интереса , хем комисионни от тръбопровод , хем и намалили цената на газът с 10 % . *** мръсен , при Тодор Живков , за 30 години управление 10 милиарда ДОЛАРА дълг , а при днешните 8 милиарда ЕВРО за три години , на човек му идва да се изяде , или ако има оръжие , ДА ВИ ИЗБИЕ ВСИЧКИТЕ
45
1
 
21
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Поредната велика мъдрост от плевната!
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен53 ти ти като прави федерки на Обама имаше ли бонус?
43
1
 
26
 
! Отговори
инженер Петров преди 9 години
Това което е на снимката е биоробот, произведен и програмиран в САЩ. Не си мислете че е човек. Само така изглежда.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то ние си страдаме вече.Украйна не подписва споразумението и не можем да продаваме там без мита, Русия не купува от нас селскостопански стоки като контрасанкция, ЕС не ни дава компенсации...То ние да не сме Германия, че да имаме ресурси сами да си обезщетим фермерите?САЩ накараха Орешарски да спре работа по Южен поток, понеже е конкурент на тръбата през Украйна, която те си купиха, Путин ни тегли една майна, понеже си я заслужихме и отиде в Турция да си договори нова тръба...Ферщеен?
41
2
 
23
 
! Отговори
? преди 9 години
Красив президент, че и умен, че и уважаван.Майтап бе Уйли.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, и нечервените сме срещу него. Президента трябва да има визия на лидер и решения на лидер. Дори и глас на лидер, а тоя мчца по-неубедително и от моя котарак когато е болен.... Освен че всички знаят че е платена пионка и послушко, поставен на други държави.
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв прав път бе мухъл. Ние отдавна сме изгубили всички пътища. Спукали сме и четирите гуми, радятора тече, и резервоара за гориво е празен.
38
28
 
2
 
! Отговори
ДО ВОЛГОГРАДСКИЯ преди 9 години
Всички, които пишете против Президента, сте карикатури! Всеки може да ви види в репортажите на БНТ, които отразяватвашите платените протести срещу Президента, държавата и европейската й принадлежност.Там има едни и същи физиономии, които се помнят от няколко години! Крещят с немощните си гласчета и развяват червените знамена. Нещастници!
37
1
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тоя същия беше член на правителство,което НЕ направи необходимото за да имаме диверсификация!
36
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички, които пишете против Президента, сте карикатури! Всеки може да ви види в репортажите на БНТ, които отразяватвашите платените протести срещу Президента, държавата и европейската ѝ принадлежност.Там има едни и същи физиономии, които се помнят от няколко години! Крещят с немощните си гласчета и развяват червените знамена. Нещастници!