Няма сделка с Борисов за подкрепа, кълне се Местан

ДПС не е поставяло, няма и да поставя условия, категоричен е лидерът на партията
Обновена: 1 мар 2015 17:23 | 1 мар 2015 14:14,
61
Няма сделка с Борисов за подкрепа, кълне се Местан
Лютви Местан Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви категорично, че движението не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на дълга от 16 млрд. лева.

Още по темата
Не сме поставяли и няма да поставяме като условие за подкрепата си сделка с господин Борисов, каза във Велико Търново Местан.

Според него кабинетът "Борисов 2" е бил спасен чрез механизмите на създаването на ad hoc реформаторски мнозинства по конкретни теми.

Той припомни, че това се е случило и след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга. "Ако не бяха минали и трите теми, вероятно днес ние щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов", посочи той, цитиран от БТА. 

Според него механизмите за емитиране на дълг по времето на правителството на Пламен Орешарски и този на кабинета Бойко Борисов са идентични, а разликата е в обема му. Местан отбеляза, че в партията няма драма защо ДПС е подкрепило дълга. "След като сме били "за" необходимостта да се емитира дълг, докато сме били на власт, ще трябва да го подкрепим и когато не сме на власт", аргументира се той. 

"Казах, че е редно кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза още лидерът на ДПС.

По думите му в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Ще продължим да заявяваме категорично си несъгласие с политиката на репресии на кабинета "Борисов 2" както на министерско, така и на местно равнище, каза Лютви Местан.

Той прогнозира, че и занапред може да има драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента. "ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност", категоричен беше той.

Във Велико Търново Лютви Местан участва в Зимна политическа академия, организирана от младежката структура на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мусулман български: Недейте да подценявате турския народ,турчина е кротък ,но има теми които го обединяват и като му падне пердето става страшно.Недейте дърпа дявола за опашката.И още веднъж ....не дразнете този кротък народ,защото ще играе тоягата.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е най-сериозния партньор на ГЕРБ.Любовта между Борисов и Доган не е от вчера.Любовта с Местан също не вследствие на кафето.Доган направи борисов генерал от някакъв си лейтенант, което грубо погазване на всички правила.Любовта и целувките с Ердоган също още горят по бузите на Борисов, което е поредното доказателство за огромната Любов с турците.
45
1
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
До Борисов е ...Борисов от самото мачало открито заяви,че с това управление на ДПС няма да работи.Тогава Доган беше на белия кон и размахваше заплашително показалец т.е. щял да се наруши етническия мир.Местанката и той се пробва с показалеца,но Бойко нещо не ги разбра и ги избута на фланга за да си преговорят урока за политическо поведение и етика при управлението.Местан явно си научи сказката и не се врътна с комунистите.
44
1
 
6
 
! Отговори
Борисов е ... преди 9 години
... креатура на Доган. Доган го вкара в политиката, Доган го направи генерал-майор и популярен. Борисов е застраховката за безгрижен живот на Доган. Останалото е цирк за пред простия електорат на Борисов.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сделката е за КТБ
42
0
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Интересно защо ли никой не му вярва !?!?! Даже и Борисов не му вярва въобще а пък особено в случая ?
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсен, долен ,гаден и алчен и агитката му е същата,как ли се чувстват сега тези мазни мутри които БОРИСОВ ги уволнявя наред,мачкай ги г-н БОРИСОВ ,те го попиляха този изстрадал народ и тази партия ДПС има най-много вина за това,къде е Доган,Бисеров тези заедно с този козел-Местан са за затвора
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ,БСП, ИЛИ КАКВАТО И ДА Е ПАРТИЯ САМО ДПС ЩЕ Е СПАСЯВАЩАТА. СЛАВЕЙКОВ-НЕ СМЕ ,НЕ СМЕ НАРОД А ***,АКО БЕШЕ НА ЗАПАД ВСИЧКИ ЩЯХА ДА ВИ ПРАТЯТ В ЗАТВОРА,ЖАЛ МИ Е ЗА НАРОДА,НЯМА СИНДИКАТИ,НАРОДА НЕ Е ЕДИНЕН ,РАЗДЕЛИХТЕ И НЕГО.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички драскачи само плямпате тук защо не изисквате ония дето са имали работа с ДС и служили по МВР та или имат роднини. Да напуснат политиката и никой да не гласува за тях. ГЕРБ какво обеща и досега какво е направил, всички гласуващи за герб рак да ги хване в червата им.
38
2
 
8
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Агент Павел твърди ,че няма договорка с ББ .Едва ли има някой който да се върже на тези приказки ,но ако иска да му повярваме ,че не е съгласен със заема да си подава оставката като агент Гоце няма да липсва на никой.
37
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 9 години
Няма сделка ли - бизнесът на Пеевски с държавата е точно колкото беше в първия му мандат на Борисов. Никой не смята да кара Доган да връща оня хонорар нито пък да спре съдебния тормоз срещу Октай. ДПС ще крепи това правителство докато не реши че може да получи още повече власт /като при Орешарски/.
36
5
 
14
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Тоя не е турчин, а *** крадлив и лъжлив. Такива са и депутатите му. Защото всичките ги избира дръндарския *** Ахмед доган. И то са от най калпавите турските ***. има и няколко дьонмета като Данчо ментата. Но се натрапиха на главата на турците и помаците , които са почтени и лоялни хора. Но посолствата на САЩ и Британия подготвиха , създадоха и регистрираха ДПС. с цел да ни държат под заплаха с етническата карта.
35
12
 
6
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 9 години
Браво на Местан! в ИНТЕРЕС НА ДЪРЖАВАТА НИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този с тиквата са си приятели , това което откраднаха , ще го изперат под форма на заем на нашият гръб и джоб ,и защо то тези банки ,има и ецб ,нали сме европа ,ех българино неискаш да се събудиш,може би така е подобре да пиете ракия и да псувате в мизерия
33
1
 
9
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Потурчените българи повярвали на Борисов,наистина ли?
32
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Местан се кълне "няма сделка с Борисов" . Има ли хора които му вярват ? Давайте минус !
31
6
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
ДПС винаги подкрепяло в тежки кризисни ситуации развитието на страната. Много недоброжелатели има. Омраза и завист обзела доста хора. Докато избираме неморални хора така ще бъде.
30
1
 
3
 
! Отговори
az преди 9 години
Tozi pak v kakvo i v kogo se kalne...ha ha kalne se..taka li mu e kazal dogan ot saraite si.te se kalnaha che momcheto koeto strela po dogan che si plati pak vzeha che go opravdaha.taa partia zagiva i sa se chudat kak da stoat na povarhnostta to celuvki to kletvi a da vidim sledvachoto
29
12
 
5
 
! Отговори
петрова преди 9 години
Приветствам ДПС - в настоящия парламент присъствието им е градивно !
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никога вече ДПС,никога вече каквато и да е партия, СЛАВЕЙКОВ-НЕ СМЕ ,НЕ СМЕ НАРОД А ***,АКО БЕШЕ НА ЗАПАД ВСИЧКИ ЩЯХА ДА ВИ ПРАТЯТ В ЗАТВОРА,ЖАЛ МИ Е ЗА НАРОДА,НЯМА СИНДИКАТИ,НАРОДА НЕ Е ЕДИНЕН ,РАЗДЕЛИХТЕ И НЕГО