Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа

Премиерът бесен, че му се "сервира това нещо" точно днес
Обновена: 4 мар 2015 18:02 | 4 мар 2015 14:19, Веселина Йорданова
150
Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов заподозря „номерца“ в оставката на министър Веселин Вучков и последвалите реакции точно днес – в деня, който сам определи като стратегически заради посещението на директора на ФБР и президента на Азербайджан.

Още по темата
Да се повдига тая тема, след като я няма като точка в МС, след като на тридневно посещение е стратегически важен президент с всичките си министри в България, където става въпрос ще съумеем ли да се включим и години наред да вземаме решения в голямата компания, те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми да ме вкарват да се обяснявам аз, заяви Борисов.

От думите на премиера обаче не стана ясно кого точно визира.

Борисов се ядоса, че му се „сервира това нещо“ точно днес и че се случва в момент, в който по думите му се мъчи всячески да стабилизира и да изкара страната от кризата.

Премиерът съобщи, че днес са дошли „1.3 млрд. в нашите сметки от абсолютно спрени фондове“ и в България за няколко месеца идват „хора, хора, хора“, вероятно визирайки посещенията на високо ниво в страната ни.

„Политически правилно ли е, подкрепящо правителството ли е това, изнудване ли е“, попита той. Борисов изтъкна, че редица директори на ФБР, ЦРУ, Сикрет сървис са казали, че са работили добре с него вече 15 години.

„Нима в парламента има някой по-разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца“, попита той.

Според Борисов „те“ му задават гатанки в най-важния ден. Премиерът не назова поименно никого, а гневът му дойде след въпрос очаквал ли е, че вътрешният министър Веселин Вучков ще подаде оставка днес и защо я е приел толкова бързо.

„Правителство нямаше да има поне 4 пъти досега – първият път, когато не ни гласуваха данъците, втория път, когато предварителното отчуждаване, третият път – дълга, и сега не можем за всяка точка да се съберем мнозинство. Вместо да се стегнат да работят там..“, каза още той.  

„Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем“, завърши Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ‌ е най-некомпетентия държавник в цялата история на България?Да -> +Не -> -
84
10
 
55
 
! Отговори
МАЙ ТОВА Е КРАЯ преди 9 години
Смехотворни и детински са приказките на ББ.Очевидно е, че той се изхаби като политик и няма бъдеще.След последните му действия е очевидно, че няма да се разделим със съжаление.Господин Борисов, отидете си с достойнство СЕГА.
83
8
 
53
 
! Отговори
еееех бокич, преди 9 години
това е началото,като те гледам как говореше днес мнооооооого си смирен,много,само ,че да те светна ,ако бяхме нормална държава след твоето изказване за шлифера трябваше незабавно да си дадеш оставката ,ама къде у теб чест и почтеност,когато един човек се ражда *** и *** то е за цял живот -за това няма лек,а по отношение на това ,че те хвалят ,ами как иначе нали си техен продукт ,всеки си хвали стоката ,пък била тя и гнила,като те видя така бесен ,аз съм най-щастливия човек във вселената ха,ха
82
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партия ,,Четвърти километър,,
81
8
 
45
 
! Отговори
многознайници преди 9 години
Борисов е изпечен вече. Знае си дереджето и внимава. Мнозинството му е афиф. Двете, АБВ и ПФ са торпили, фитилът на които пуши и съска. Вече го видяхме, на два пъти изплякаха. В РБ само групата на ДСБ и самата Кунева се опират на управленски опит от миналото. Останалото всеки момент може да подложи динена *** на правителството. Борисов трябва да не на себе си и да не се грижи за подкрепа от ДПС. Те показха, че знаят да работят с властта, макар и главно за себе си.
80
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този наистина е много болен човек. Жалко за България. Колкото по-бързо го няма толкова повече шансове имаме. Сретан ни остана една надужда само.
79
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надежда всяка оставете за реформи, българи!!! България никога няма да е бяла държава, докато тези хора са във властта! Никога!!!!
78
10
 
46
 
! Отговори
ХРИСТО преди 9 години
РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е ЧЕНГЕДЖИЙСКА ИСТОРИЯ ,ЩОМ СИ ДАЛ ВЛАСТ НА СДС ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ / СЕГА СЕ ПИШАТ РЕФОРМАТОРИ /,ЩОМ СИ ДАЛ ВЪЗЛОВИ ПОСТОВЕ НА АТАНАСОВЦИ , АНДРЕЕВЦИ И РАЗНИ ДРУГИ БИВШИ МЕКЕРЕТА НА ИВАН КОСТОВ ,ЩЕ ПАТИШ ! ТЕ ЩЕ ТЕ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТТА И ПАК ЩЕ НАЛАПАТ КОКЪЛА И ЩЕ СЕ ОБЛИЗВАТ ОКОЛО КАЦАТА С МЕДА !
77
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрите взеха заема от 16 милиарда и веднага се скараха кой на кога да се разплаща
76
9
 
57
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Какъв стил, каква реч, какъв изказ и то на премиер. Жална ни майка българи, ако този продължава да ни управлява. Създавал държавността, след като преди година плащаше на протестиращи и окупатори и дискредитираше институциите като не ходеше на работа в парламента и се хилеше в кулоарите му с ръце в джобовете. *** и клоун за премиер, който лъже и манипулира само и само да остане на власт. В средата на 2009 г. обяви , че сме във финансов колапс при 500 мил. лв. дефицит, а сега може с 1-2 млр.лв
75
8
 
49
 
! Отговори
ИУИ преди 9 години
Борисов измамата му викали!
74
8
 
51
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
ДО ПАРТИЯ=МАФИЯОткъде на къде ще го изписваш Тиквун?Това не е Тарзан или каквото се сетиш.Той си е просто Тиква.Аз му измислих името когато бе кмет на София.Така,че без каквито и да е интерпретации.Би могъл да го изпишеш като -ГЛАВНАТА ТИКВА НА РЕПУБЛИКАТА!
73
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ МАЙ БОРИСОВ ИГРАЕ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ !
72
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой натисна Вучков да се подаде оставката? Има ли връзка с идването на шефа на ФБР?
71
10
 
61
 
! Отговори
38616 преди 9 години
ПОЧНА СЕ! БУТНАХА ПЪРВАТА ПЛОЧКА ОТ ДОМИНОТО.
70
20
 
41
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Беселин Кучков и *** Пънев правят номерца на премиера.
69
10
 
38
 
! Отговори
... преди 9 години
ne me u4udva
68
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и дае така но трябва да изгонис Лазаров.Не заститаваи Лазаров.
67
25
 
33
 
! Отговори
edin преди 9 години
А какви изкази правеше СерГейчо,как философски гледаше!
66
11
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотен стил на изразяване! На IT специалист, разговарящ с овцете.