Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа

Премиерът бесен, че му се "сервира това нещо" точно днес
Обновена: 4 мар 2015 18:02 | 4 мар 2015 14:19, Веселина Йорданова
150
Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов заподозря „номерца“ в оставката на министър Веселин Вучков и последвалите реакции точно днес – в деня, който сам определи като стратегически заради посещението на директора на ФБР и президента на Азербайджан.

Още по темата
Да се повдига тая тема, след като я няма като точка в МС, след като на тридневно посещение е стратегически важен президент с всичките си министри в България, където става въпрос ще съумеем ли да се включим и години наред да вземаме решения в голямата компания, те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми да ме вкарват да се обяснявам аз, заяви Борисов.

От думите на премиера обаче не стана ясно кого точно визира.

Борисов се ядоса, че му се „сервира това нещо“ точно днес и че се случва в момент, в който по думите му се мъчи всячески да стабилизира и да изкара страната от кризата.

Премиерът съобщи, че днес са дошли „1.3 млрд. в нашите сметки от абсолютно спрени фондове“ и в България за няколко месеца идват „хора, хора, хора“, вероятно визирайки посещенията на високо ниво в страната ни.

„Политически правилно ли е, подкрепящо правителството ли е това, изнудване ли е“, попита той. Борисов изтъкна, че редица директори на ФБР, ЦРУ, Сикрет сървис са казали, че са работили добре с него вече 15 години.

„Нима в парламента има някой по-разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца“, попита той.

Според Борисов „те“ му задават гатанки в най-важния ден. Премиерът не назова поименно никого, а гневът му дойде след въпрос очаквал ли е, че вътрешният министър Веселин Вучков ще подаде оставка днес и защо я е приел толкова бързо.

„Правителство нямаше да има поне 4 пъти досега – първият път, когато не ни гласуваха данъците, втория път, когато предварителното отчуждаване, третият път – дълга, и сега не можем за всяка точка да се съберем мнозинство. Вместо да се стегнат да работят там..“, каза още той.  

„Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем“, завърши Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
12
 
52
 
! Отговори
Господ е казал преди 9 години
Който убива с гранатомет от гранатомет ще умре.
64
12
 
66
 
! Отговори
работник преди 9 години
Какъв изказ само на премиер.Обида за всички нормални хора.Ония в парламента-ами ти преди година,защо не работеше в парламента,а подкарваше като стадо подопечните си и не работехте за България?Съсипа д-вата,сега щял да я вади от кризата.Кой и какво му сервира-нали този беше дясната ръка на ЦЦ?
63
11
 
66
 
! Отговори
хм преди 9 години
Какъв речник , какви обноски , какво несравнимо с нищо самочувствие , какъв нарцистичен неприкрит характер показва нашия Боко !!!!!Хора събудете се !!! Щом Министъра на МВР , човек на същия този,,капацитет ,, хвърли оставка , представете си какви ги вършат Боковисти в държавата .
62
11
 
64
 
! Отговори
брег преди 9 години
тоя ако знае къде е и какви ги плещи!?!?!
61
9
 
39
 
! Отговори
брег преди 9 години
да!
60
11
 
60
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
премиера се мисли за гении че едва ли има някой в парламента повече от него да разбира от службите вМВР. то си личи той колко разбира когато по договорка с ДПС го назначиха за гл.секретар наМВР и в продажение на повече от десет години не спиратосъдителните дела на БГв СТРАСТБУРГ.
59
9
 
59
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ АМЕРИКАНЕЦА ГОСПОДИН БОРИСОВ?! ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВУЧКОВ. ДНЕС Е ТОЙ, УТРЕ ДРУГ. ИМАТ СИГУРНО ПРИЧИНА ЗА ДА НАПУСКАТ ТЕЗИ СЛАДКИ ДЛЪЖНОСТТИ. СТИГА ВЕЧЕ СЕ КЛАНЯТЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ.НЯМА ЛИ НАЙ- ПОСЛЕ ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ. ОБЕЩАХТЕ ДА ИЗВЕДЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КРИЗАТА - И КАК С МЕТАНИ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИ ИЛИ С ДОБРИ СЛОВА С ТЕЗИ , КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ВАС.
58
12
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко днеска пикае газ. Азербайджански..........
57
10
 
38
 
! Отговори
До чичо пич/ка: преди 9 години
..., а с тях и целия народ!
56
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Премиерът Бойко Борисов заподозря номерца в оставката на министър Веселин Вучков и последвалите реакции точно днес в деня...", в който ще дава поредния отчет пред задокеанските си господари в лицето на директора на ФБР!!!
55
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ченге "ченгеджийски номерца" не минават
54
13
 
59
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
и тези *** ни оправляват - хвани единият , удари другият , било то герб , бсп , сдс или дпс , все юнашки простаци , крадци и некадърници !НАРОДА Е ВИНОВЕН , че ходи да гласува !
53
8
 
74
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
ЦЯЛАТА РАБОТА СЕ СЪСТОИ В ТОВА, ЧЕ "СТРАШНИЯ" БОЙКО СЕ БОИ СТРАШНО,ДА МАХНЕ ОТ СЛУЖБИТЕ КЛЮЧОВИТЕ ХОРА на ДОГАН > ПИСАНЧЕВ и ЛАЗАРОВ
52
12
 
80
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Боко,Боко,най...важното нещо е държавата и държавните дела,а не някакъв...хамерикански чиновник,на който бързаш да се кланяш.Щом вътр.министър е подал оставка,значи нещо гори под краката ти,а ти го...неглижираш.При такъв подход от твоя страна,няма да може да те спаси и...господина от ЦРУ.
51
8
 
37
 
! Отговори
ha ha ha преди 9 години
tiq za tova li gi izbutahte do virha ranobudni krasivi i t.p. taka i taka rano ili kisno she hvanete pitq kim zapada zashto napravihte tazi zlina na nas det ne mojem da mridnem ot tuk ne ce ne iskame
50
8
 
63
 
! Отговори
РБ преди 9 години
За бесните си има лечебни заведения!
49
11
 
82
 
! Отговори
Рокада преди 9 години
Аз предлагам рокада.Вучков- оставаБойко - оставка.
48
9
 
46
 
! Отговори
7 преди 9 години
Разбирач?!?!?! Що ето?
47
10
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си спомним за Мишо бирата
46
10
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, що се пънеш всички главни секртари след теб за са по-некомпетентни. Мисията невъзможна,пич. ! Дори любимия ти *** Светльо е зазубрил някакви фрази и не се прави на каубой от дивия зяпад. Вучков е преподавател във факултет "Полиция", където не те приеха поради съображения свързани с психо профила ти на селски бабаит и за това бързо го лъхна.Препоръчвам ти след "Винету", да прочетеш нещо за Нарцис или Салиери - там евнтуално ще се преоткриеш...С.Л е подигравка с всички служители на МВР.