За 4 месеца: Какво свърши Вучков в МВР

Промените в Закона за МВР и "Червеи"-те белязаха мандата му
4 мар 2015 15:52, Екип на Bulgaria On Air
19
За 4 месеца: Какво свърши Вучков в МВР
Снимка: БТА

Веселин Вучков изкара на поста министър на вътрешните работи по-малко от 4 месеца. За това време успя да прокара няколко законодателни промени, с които върна мобилните камери по пътищата и извади мегаструктурата ГДБОП от ДАНС.

В края на миналата година от синдиката на МВР настояха за оставката му заради инцидент с граничен полицай.

Още по темата
За няколко месеца като министър на вътрешните работи Веселин Вучков успя да прокара промените в Закона за МВР. Освен че извадиха ГДБОП от ДАНС и я върнаха в МВР, те доведоха до сливането на Криминална и Охранителна полиция в обща структура – Главна дирекция “Национална полиция”, и върнаха правото на президента да назначава с указ главния секретар на МВР и председателя на ДАНС. Веселин Вучков за първи път въведе и длъжността заместник -главен секретар, което се разчете като знак, че не одобрява сегашния главен секретар Светлозар Лазаров.

Мандатът му ще бъде запомнен и с катастрофата на камиона с гранични полицаи, пазещи южната ни бразда от имигранти. Тогава един от полицаите загина, а синдикатът на МВР настоя за оставката на министъра. Вместо него оставка обаче подаде директорът на Гранична полиция Захарин Пенов. Вучков влезе и в спор с министъра на отбраната за ролята на военните в опазването на границата.

За да спре корупцията по пътищата, след нареждане на премиера Вучков въведе видеонаблюдение във всяка патрулка. А със законодателни промени успя да върне и мобилните камери на пътната полиция.

От предшественика си Йордан Бакалов наследи проверката по разработката "Червеи". А след като гръмна скандалът около нея, обяви, че оттук нататък вместо гръмки имена акциите ще носят номера.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Кажи си бе Вучков преди 9 години
Нищо не свърши тоя ***. И понеже си подава оставката заради правен проблем да го попитам , защо преди промените в закона ЗМВР не спазваше стария , който беше в сила? Самия той нарушаваше закона до сега.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Вучков достойните хора си тръгват като не им позволяват да работят.Нямаше да ти позволят реформи,камо ли Румънски варианти.
11
0
 
6
 
! Отговори
добре е направил преди 9 години
учен човек, с научни титли и добра, престижна професия няма какво да прави в такова ведомство.
10
2
 
2
 
! Отговори
Fidanka преди 9 години
bravo, majki!idealen post za g-ja M. Kuneva - vatreshen minister! :)
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от юристи! Хаир не видя това министерство от юристи! Даже юристи-хомосексуалисти! И то предимно! Какви ли не го яздиха! Да вземат да турат Азис най-добре да си знаят хората!То да беше министерство на топлата вода по-добре и отговорно щяха да му подбират министрите!
8
1
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Очевидно борисов предпочита ченгетата лазаров и писанчев пред юриста вучков! Също, очевидно борисов предпочита да "възпали" управляващата коалиция с отказ от реформи, вместо да "възпали" опозицията с реформи!!!!!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NICHTO
6
22
 
9
 
! Отговори
Нане Вуте преди 9 години
Четири месеца спа, върши глупости/слива и разделя служби/и през цялото време подръпваше Боко за...шлифера, да речем.Като резултат-шут в тафника! Заслужен при това.
5
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо и половина... 4 месеца се чуди как да смени двама души доката в страната през ден намират трупове. И накрая решиха, че няма да ги сменят....
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво свърши Борисов за 4 месеца , отблокираха много оперативни програми , и взе 16 милиарда лева дълг , ако така не му продължава , ще надминем бай Тошо , който за 35 години управление е имало 10 милиарда дълг , колкото взе нашия човек за 3 месеца и тогава пропищяхме , че България се крепяло на дълга , а сега проевропейското правителство , на какво се крепи
3
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1-ви месец - Н2-ри месец - И3-ти месец - Щ4-ти месец - О
2
14
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
ОСТАВКА!Всички крадци от ГЕРБ в канавката!Чак тогава България ще се оправи!
1
6
 
6
 
! Отговори
#ostavka-mente преди 9 години
pak ostavka-mente