Депутатите от властта доволни, че Бъчварова ще оглави МВР

Разумно е там да бъде назначена жена, отчетоха Реформаторите
Обновена: 5 мар 2015 13:55 | 5 мар 2015 12:16, Камелия Цветанова
128
Депутатите от властта доволни, че Бъчварова ще оглави МВР
Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА

Депутатите от РБ, АБВ и ГЕРБ останаха доволни от избора на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Румяна Бъчварова да е новият министър на вътрешните работи, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка.

Още по темата
„Вицепремиерът от правителството да поеме този важен пост в тази ситуация за нас е много добро решение и говори за висока политическа отговорност“, обяви Атанас Атанасов от Реформаторите.

„Винаги съм считал, че за българското вътрешно министерство е много разумно да бъде назначена жена, защото жените имат качества да успокояват нещата и да работят по-спокойно, не са остри в действията си“, обясни той.

Според него това министерство има нужда от реформи, проведени спокойно, а не в някаква динамика.

Според Кирил Цочев от АБВ, който също одобри кандидатурата на Румяна Бъчварова, премиерът е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори. „Ще трябва да дадем достатъчната подкрепа на министър-председателя“, заяви още той.

От ГЕРБ очаквано бяха най-лаконични. „Право е на премиера да определи своя екип“, коментира Красимир Велчев от мнозинството. Според него кандидатурата на Румяна Бъчварова не е изненадваща, въпреки че призна, че не е знаел за нея.

„Както виждате, нещата са много динамични и много бързо се развиват. Ние разбрахме за кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър в пленарната зала“, допълни Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До историк-анализатордума да няма - ама тогава строят (политико-икономическия) е определял властта да се упражнява от пролетарията - а пък сегашния (капиталистическия) май уж предполага други работи....... -пък то пак будали на власт - извод - народът е кух като гайда.....
33
11
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Типично по комунистически , само от БКП-БСП-ДС могат и знаят всичко . То от това знаене вече над 50 години тънеме в мизерия и простотия . След 09.09.1944 г. простотията и необразованите кадри на комунистите почнаха да се упражняват върху държавата Малко инфо за по младите. Тодор Живков-необразован овчар от Правец , Станко Тодоров -Министър председател- сарач / човек , който шие поводите на конете / , Пеко Таков - *** като *** , няма и основно образование , и т.н. Всички са прости и неуки.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
държавата се управлява само от буклуци-това е извода
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай Вълчо от Хисарямара няма да е лош избор - хората разправят че лапала ракетите още у въздуха...
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тия *** под различни имена ни разсипаха последните 25 години!Изедници мръсни, дано ви приседне!
29
1
 
15
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Мауму стара хептен се ошашавих.МВР шефа си е силов министър отвсякъде.Ама тази кифла що ще чини в това министерство.По-добре щеше да е министър на околната среда, културата/щото от ППГЕРБ всички са културни/ или пък на спорта.Така де .Вместо футболист -премиер, може и дърта *** бегачка.Следващата стъпка на нашия премиер е да назначи Мара отварачката за министър на отбраната.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подигравката продължава!Но тъй ще, като сме некачествен материал!
27
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Едно каре хора стават за всичко.Комунизма създаваше такива кадри-всестранно развити,не като малкия брат- социализма,многостранно развити личности.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това някакъв майтап ли е? Какво разбира тази лелка от МВР? Тези хора съвсем се оляха.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDNA GENA TRIABVA DA GOTVI I PERE MRASNITE GASHTI NA SEMEISTVOTO,TIA AKAL NIAMA ZA DA STANE MINISTAR.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
даже и пешко могат вече некъф пост да му дадат - трудоеблив е -вижда се - заслижил е...
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем вярно е че няма значение кой ще е шев. Въобще цялото управление е на "външно" управление, според мен. Нашите управляващи ги избираме само като говорители, да обявът нещо, което другите са измислили и подредили. Нещо като укросомалията. И тя уж си има президент, министър-председател, пък прави само това, което и кажат оттатък голямата локва. Виждам, че и ние не сме по-различни.Срамота, не смятах че българина дотолкова е загубил достойнството си.
22
7
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
*** ли се отляво или е ехото от изборите?
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРАВИЛЕН Е Я - СЕГА МУ Е МОМЕНТА ВЕСКО МАРИНОВ НА ИЗКАРА ОЩЕ ВЕДНЪЖ РОДНАТА МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ А ТАЯ ДА ТРОПНЕ ЕДНА ЛЕЗГИНКА С БАЛЕТИСТИТЕ ))))
20
0
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Кво значи депутати от власта?Напълно откачихме!
19
7
 
8
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
Разумно е да бъде назначена там жена: поне ще спрат да си мерят чурките в това ведомство!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защот ние сме овьццеее - БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
17
4
 
16
 
! Отговори
ББццДП преди 9 години
На този пост трябва да се назначи човек който разбира от МВР, от реформи/има възгледи, работа в екип, също и силна ръка" !Не знак кое от тези качества притежава дамата, какво представлява, ама самото назначаване показва че ББ има варианти за министри при оставка. Сега като се замисля колко вице има, значи е готов и други хора да жертва!Но, той не е премиер"!Той е ченге, на което му казват какво да прави.Така е било, така са го научили, така ще е !ББ няма умствения капацитет за държавник !
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия крадци още ли се влачат в парламента марш *** стига крадохте БЪЛГАРИЯ всички политици без изключение ревът за тояга ама няма кой да ги почне
15
0
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Абсолютно си прав, май това е заразна болест, от която боледуват всички правителства по света. Актьори стават президенти, моделки - министри по икономика, певци и рапъри - съветници по енергетика и т.н. Пълен хаос, колкото си по-откачен, толкова повече те харесва "креативната" младеж. Пък после, когато започнат бъркотиите по министерства и агенции, че и държавни департаменти, се сещат за професионалистите. Ама нали си харесват "калинките", карай да е весело. О, света тепърва има да пати!