Депутатите от властта доволни, че Бъчварова ще оглави МВР

Разумно е там да бъде назначена жена, отчетоха Реформаторите
Обновена: 5 мар 2015 13:55 | 5 мар 2015 12:16, Камелия Цветанова
128
Депутатите от властта доволни, че Бъчварова ще оглави МВР
Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА

Депутатите от РБ, АБВ и ГЕРБ останаха доволни от избора на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Румяна Бъчварова да е новият министър на вътрешните работи, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка.

Още по темата
„Вицепремиерът от правителството да поеме този важен пост в тази ситуация за нас е много добро решение и говори за висока политическа отговорност“, обяви Атанас Атанасов от Реформаторите.

„Винаги съм считал, че за българското вътрешно министерство е много разумно да бъде назначена жена, защото жените имат качества да успокояват нещата и да работят по-спокойно, не са остри в действията си“, обясни той.

Според него това министерство има нужда от реформи, проведени спокойно, а не в някаква динамика.

Според Кирил Цочев от АБВ, който също одобри кандидатурата на Румяна Бъчварова, премиерът е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори. „Ще трябва да дадем достатъчната подкрепа на министър-председателя“, заяви още той.

От ГЕРБ очаквано бяха най-лаконични. „Право е на премиера да определи своя екип“, коментира Красимир Велчев от мнозинството. Според него кандидатурата на Румяна Бъчварова не е изненадваща, въпреки че призна, че не е знаел за нея.

„Както виждате, нещата са много динамични и много бързо се развиват. Ние разбрахме за кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър в пленарната зала“, допълни Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо бе. Жената е завършила маркетинг,социологияи може да разпределя наркотрафика ефективно.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологто и личи бе
12
19
 
6
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Другари и как така разбрахте , че Бъчварова не става като още не е почнала работа . А вашия Йовчев като ставаше какво направи - нищо но от сърце. Един интригант и доносник на Ахмед Доган . Борисов е в пъти по кадърен от всички кадри на БСП-ДПС-Атака взети заедно .
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно тая *** що за специалист е?.... еми то вече е ясно че тука и *** може да стане голям директор - за справка -кака Роса
10
6
 
19
 
! Отговори
Никъв шанс преди 9 години
Абе от жена шофьор, войник и политик не става! От дядо ви Пешо да знаете!
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка ляля от детската градина, ако обожествява Винетуможе да стане вътрешен министър,министър на отбраната,кмет или президент.Останалите българи да пасат овце, че в арабските страни се търсело агнешко.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Десислав Чукалов шевф на МВР ХАХА,ИМА И ПО ЛОШИ ВАРИАНТИ
7
3
 
28
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Министрите на ГЕРБ е важно да са послушни, професионализъм и образование нямат значение. Всяко магаре на мястото на тази ще върши същата работа.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а трябваше да назначат азис ((((((
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смях! Всеки може да стане министър в тази държава, само да целува ***!
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина ли си мислите ,че във момента има голямо значение кой ще оглави МВР ?
3
2
 
36
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Съдейки по информацията в Уикипедия тази изобщо няма представа как се управлява това министерство и как работи системата на МВР.Определено ми влиза идеално в определението - парашутистка.
2
2
 
32
 
! Отговори
Професионалист преди 9 години
Нямам нищо против жената, може да е много умна, честна и достойна! Само не мога да разбера идеята, все едно на отбор по плуване да изпратиш треньор по хокей!!! Не знам тенденциите, ама ако така е и в света, абсолютни лаици и аматьори заместват професионалистите, то докъде ще я докараме??? Макар че то се вижда, светът е в някакъв хаос и май вече започват да стават ясни причините!
1
3
 
25
 
! Отговори
Защо само МВР? преди 9 години
Време е за кардинални решения! Бъчварова министър-председател и същевременно министър на вътрешните работи! Бойко Борисов да храни кучетата и нищо да не пипа!