Борисов не искал да дестабилизира страната с персонални смени

Кънев: Трябва да благодарим на Бъчварова, че поема МВР
Обновена: 6 мар 2015 10:35 | 6 мар 2015 10:35, Анисия Иванова
36
Борисов не искал да дестабилизира страната с персонални смени
Радан Кънев. Снимка, архив Булфото

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев каза, че е имало среща между премиера Бойко Борисов, здравния министър Петър Москов и Реформаторите, на която е било обсъдено кой да заеме поста на вътрешния министър. Пред Нова тв той обясни, че на срещата е присъствала и Румяна Бъчварова, но решението тя да оглави МВР е било взето по-късно на лична среща между нея и премиера.

"Ние трябва от сърце да благодарим на Бъчварова, че се съгласява да поеме сектор „Сигурност“, да реформираш този сектор е най-тежката борба", смята Кънев.

Съпротивата за това е убийствена, защото 20 години никой не е успял да го промени, "защото е ченгеджийница", отсече съпредседателят на РБ.

Имахме доста личен разговор с Борисов за преодоляването на кризата в страната, поясни Кънев относно срещата.

Борисов не искаше да дестабилизира държавата с няколко персонални смени, каза Кънев по повод изявената позиция на премиера, че не иска да сменя председателите на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата
"Не махането, а оставянето им на постовете доведе до дестабилизация", смята той и се обоснова, че по-голяма дестабилизация от оставката на вътрешния министър няма.

Относно процедурата за искане на оставка на Писанчев и Лазаров Кънев поясни, че има ред, по който Министерският съвет да предложи на президента нови хора за тези постове.

„Има конституционно решение по тези въпроси, няма правен казус. Пътят е ясен, въпросът е да се върви смело напред. Трябва да е ясно, че трябва да се работи в името на общи национални интереси”, заключи Кънев.

Той заяви, че в крайна сметка е важен е резултатът. "Реформата в МВР ще продължи, макар и с нов министър. Имаше трус, имаше дестабилизация. Силно изявен политически лидер от ГЕРБ поема гаранцията, че ще продължи реформите в МВР, а премиерът сменя хората, които трябва да смени. Това е добър изход от ситуацията и показва, че има смисъл от коалицията”, поясни той.

Той предположи, че другата седмица ще се гласуват самите рокади в кабинета.

Кънев каза, че много емоция е имало във вчерашното изказване на Бойко Борисов пред НС, но призна, че обвинението, което е отправил премиерът към парламентарната група на Реформаторския блок, е вярно и наистина в групата няма дисциплина.

Това по думите му е довело до разногласия при някои гласувания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: смянаМВРРадан КъневРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24. Големи глупости си написал. Коригирай се.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог от МВР"И това е така защото кадрите на БСП-ДПС-ДС са прости и злобни"-Че Бойко си е рожба на БКП.Досега два пъти ДПС в този парламент го спасява- иначе вече правителството да бе в оставка. А с ДС той си работи много добре-Цветанов е от 7ми отдел на ДС , а сега се сдуши с бившият шеф на 6ти отдел на ДС - Иванов (Гестапо). Да не задълбаваме че в предишното ме правителство половината му областни управители бяха от ДС.
15
0
 
7
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Другари,спрете да ми триете коментарите.Тук наистина има цензура.
14
2
 
11
 
! Отговори
УУУ! преди 9 години
РАДАНЧО ТИ И ТВОИТЕ ХОРА ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВИДИТЕ И ЗАТОВА СЕГА СЕ ЧУДИТЕ НАКОГО ДА СЕ КЛАНЯТЕ САМО И САМО ДА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА И "ПАТРИОТИТЕ" СА СЪЩИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АБВ И ББЦ
13
1
 
12
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Кънев разкрий се миличък,разкрий хомосексуалната си страст и няма да си толкова напрегнат.И без това постъпи с избирателите си като долен ***...л.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18 народа
11
3
 
9
 
! Отговори
gepi преди 9 години
toq koi go prati v parlamenta
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте гениалната мисъл на червения *** , Борисов загубил избирателите си . Боже господи от кога един другар говори от името на милиони избиратели. То бива неграмотност ама чак толкова не бива .
9
4
 
11
 
! Отговори
герб преди 9 години
ХАЙДЕ БЕ БОЙКО КОГА ЩЕ ВЗЕМЕМ ВЛАСТТА? ОЩЕ Е У ДПС. ТАЗИ КОЯТО Я ПРЕДЛАГАШ НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛА В АДМИНИСТРАЦИЯТА.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така е като спиме
7
11
 
10
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Бойко Борисов много търпеливо и умно си подрежда пъзела. Сега неговите врагове ще видят кон боб яде ли . Това , което му правиха една година , сега ще им се връща двойно . И това е така защото кадрите на БСП-ДПС-ДС са прости и злобни . Спомнете си как Пеевски излезе на трибуната на НС и каза , че Цветанов ще го съдят .
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е способен да покани първият срещнат за шеф на МВР-то
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога пък и Радан взе да разбира от политика до вчера обикаляше само покрой парламента днеска вече знае всичко
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подмазвач
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан рано сутринта е инструктиран днес цял ден да замазва гафовете на Борисов
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мизерията е стабилна и не може да се нарушава
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойка пак се умота като пиле в калчища