Първанов замрази партньорството с ГЕРБ, АБВ избира нов лидер

Националният съвет единен: Отношенията между партиите в управляващата коалиция са влошени
Обновена: 6 мар 2015 18:46 | 6 мар 2015 18:09,
85
Първанов замрази партньорството с ГЕРБ, АБВ избира нов лидер
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Националният съвет на АБВ се обедини около мнението, че отношенията между партиите в управляващата коалиция са влошени и това обезсмисля партньорството с ГЕРБ. Лидерът в оставка Георги Първанов стигна по-далеч и обяви, че лично за него споразумението с ГЕРБ е замразено.

Пред форума на АБВ Първанов отново потвърди намерението си да подаде оставка, а Националният съвет я прие за сведение, защото не това е органът, който може да я приеме или не.

Форумът насрочи пряк избор за нов лидер сред членовете и симпатизантите на АБВ за 25 април. Ако бъде номиниран, Първанов обяви, че ще приеме да се състезава за поста отново.

„Очертава се една крайно негативна тенденция в отношенията между партиите от коалицията, която на нас ни дава основание да направим извода, че по този начин се обезценява и може да се обезсмисли партньорското споразумение между АБВ и ГЕРБ“, е позицията на Националния съвет. Форумът обяви за неприемлив подхода на ръководството на групата на ГЕРБ по случая с дълга и избора на нов вътрешен министър.

„Ако питате мен, аз лично вече смятам това споразумение за замразено. До получаване на доказателства за обратното – за наличието на политическа воля от страна на ГЕРБ да работят за едни партньорски отношения, за формиране на общи политики и вземане на общи решения“, каза Първанов.

Той обяви позитивното си отношение към новия вътрешен министър, но категорично се противопостави на това, че депутатите от АБВ не са били информирани за рокадата. Лидерът в оставка нарече „неприемлив“ начина, по който премиерът действа.

„“Борисов отново влиза в ботушите си от първия мандат, държи се авторитарно, решава проблемите еднолично и хаотично“, каза още Първанов и допълни: „Така няма да се разберем“.

Националният съвет на АБВ излезе и с позиция по дълга и отчете, че групата има заслуга за намаляването на размера на заема с 2 милиарда лева. Но понеже част от партията има съмнение, че това ще стане, натовари групата и вицепремиера Ивайло Калфин да го контролират.

„По време на днешното заседание аз потвърдих своето намерение да подам оставка“, каза още Първанов. Днешният форум обаче няма право да я приема или отхвърля. Затова той насрочи пряк избор за нов лидер на 25 април. Вече започват да текат отворени номинации за председател. Преди вота ще има предизборна кампания.

„Аз не съм човек, който ще се натрапи със своята кандидатура, но ако имам номинации, разбира се, ще приема“, каза Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
anitajones преди 9 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Анита, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем език и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (jonesanita48***gmail)
49
0
 
1
 
! Отговори
az преди 9 години
Ako e mag ne da go zamrazava a da go prekrati i pravitelstvoto da si hodi..dokato ne e nanaslo oche vredi na stranata...
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ - партийката на ОЛИГАРСИТЕ от ДС,КГБ и така наречени "масони"-бандити!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aгент Гоце сиришник НЕ е никакъв политик,а е промит мозък и обича непълнолетни момета...Единственото му обучение е История на БКП...червен ***!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов и АБВ ще се уточнят ли най-накрая в коалиция ли са с ГЕРБ и РБ или са някаква поддържаща група по интереси,партньори за една нощ ли са или съюзници с определена цел и лоялност, или когато им е изгодно ще хванат пътя и ще престанат на друг.Какво означава замразяване на партньорството.Социалният миниистър и вицепремиер в неплатен отпуск ли ще излезе или ще освободи мястото.
45
1
 
13
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Кой ли ми ти вярва Гоце - стана си *** на Тиквун и това си е - нямаш бъдеще оттук нататък, каквото и да ни говориш ;)))
44
1
 
10
 
! Отговори
44 преди 9 години
Една партийка без облик-"ни сладни,ни горчи".
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце е изпечен и хлъзгав апаратчик. Ще се върне на бял кон през април. Въпросът е КОЙ го активира - Кремъл или вътрешни зависимости.
42
1
 
11
 
! Отговори
6 преди 9 години
СТИДНО, ГОЦЕ !!! НА КОЯТО И СТРАНА ДА СЕ ОБЪРНЕШ--ВСЕ СМЪРДИШ . ОПИТАИ СЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА ПРИЛИЧАШ НА МЪЖ . И ЗА СЛЕПИТЕ Е ЯСНО ,ЧЕ ОТНОВО ЩЕ СИ БЪДЕШ "ПЪРВИ". ОМРЪЗНАЛ СИ ДОТАМ , ЧЕ ПРЕДИЗВИКВАШ ОТВРАТ ПРИ ВСЯКО ТВОЕ ПОЯВЯВАНЕ .
41
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая държава нормален политик номер едно е Бойко Борисов. Което не значи идеален. А тия дето го играят идеални, като ..., са пазиБоже. Нормално ли е идеалното и кой има нужда от него в РБ?
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАМРАЗЯВАНЕ а ла кръстю петковКато две капки вода ХАХАХАХАХАОсигурете им по-мащабен фризер. Размразяване - в следващото хилядолетие!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е зле човек да знае основните правила в една организация:ясно и точно поставена цел, компетентни консултации за достигането й,подготвени кадри,финансово осигурен план за работа,сигурни системи за стимулиране,реализация и отчет на изпълнението му и т.н.Най-важното е НАЛИЧИЕ НА СОБСТВЕН КАПИТАЛ- хора,доказали се като знаещи,можещи, опитни, честни, трудолюбиви и отговорни.Стоичков не изнася концерти,а Лили не играе футбол...Всяка жаба да си знае гьола!Борисов,Станишев и останалата ***-също!
38
0
 
6
 
! Отговори
pan преди 9 години
не е в час БКП-то и може да не се мисли на сериозно
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
агент Гоце разиграва сцени от бальшой театър ! днеска му приели оставката а утре щял пак да се кандидатира артист и *** ! Аиде с здраве агент Гоце следващите избори без абв
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE ZNAM ZASHTO XORATA NE USPQVAT DA VARVQT PO PRAVIQT PAT? PARVANOV ME RAZOCHAROVA I TOI I VSICHKI SE IZDANVAT, IMA EDIN KOITO NE ME E RAZOCHAROVAL OSHTE I TOVA E BOIKO BORISOV, TOVA E POSLEDNATA MI NADEGDA, POSLE SHTE BADE XAOSA OT KOITO NQMA DA SE IZLEZE
35
3
 
16
 
! Отговори
Председателпрезидент преди 9 години
Този пост бе измислен за този човек, но твърде рано. Муфтача на псевдобизнеса и псевдошоуто. Не ни върви на президенти. Не всичко е популизъм камараде. Лошото вече стана-не остана нищо за муфтене. Овцете от абв(ГДЕ) имат нужда от овчар.
34
4
 
21
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Най накрая да се успокоим. Първанката се връща в политиката. Бочко ще го фанат за шлифера. Румито ще изфаща де що има престъпник. Голям кеф за народа български. Абе гледам нафтата поскъпна при цена на петрола 60 долара повече отколкото при цена на петрола 100 . Нещо за заема от милиардите никой не се сеща. Те вече са раздадени и прибрани от правилните хора. Споко , кютай и тегли народе. После гласувай със *** си.
33
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият последователен български политик. Останалото е плява - днес ги има, утре ги няма. НДСВ, ГЕРБ, МЕРБ - еднодневки.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аре, на торпилата и свърши въздуха. Нямат работа АБВ-то в правителството. Фюрерът им се изживява като "сив кардинал", ама тцъ!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PARVANOV ISKASHE DA VKARA BG V KRIZI , SLED KOETO S BCP PAK DA QXNAT BALGARITE ZAEDNO S TURCITE ! TEZI SXEMI GI GRIZKATE VECHE 25 GOD ? BCP I TURCITE FALIRAXA BG I SEGA NE ISKAT I SA PROTIV ZAEM ? ILI BIL ZAVISHEN? DRUGOTO SIGURNO TRQBVA OT NARODA DA SE VZEME ? KAK MOGE DA FUNKCIONIRA EDNA DARGAVA BEZ PARI ?