Най-добрите министри - с най-критикувани ресори

Москов оглави класацията, след него са Павлова, Калфин и Дончев
Обновена: 9 мар 2015 20:18 | 9 мар 2015 17:52, Камелия Цветанова
74
Най-добрите министри - с най-критикувани ресори
Снимка: Булфото, архив

Този кабинет поднася изненада, доколкото най-одобряваните министри са тези, чиито ресори обичайно събират най-много негативи, коментираха от агенция "Екзакта" на базата на данни от национално представително проучване, направено между 24 февруари и 4 март.

Още по темата

Списъкът на най-одобряваните министри се оглавява от здравния Петър Москов и от строителния Лиляна Павлова - одобрявани съответно от 49% и 48 на сто, на трето място е социалният Ивайло Калфин, чиято работа е одобрявана от 41%, а на четвърто - вицепремиерът Томислав Дончев, с одобрение от 38 на сто. Това са и министрите, чието одобрение е по-високо от неодобрението.

За разлика от Петър Москов, който отскоро е министър, Лиляна Павлова има изграден публичен образ на работещ министър от предишен състав на кабинета на Бойко Борисов.

Данните показват, че работата на Лиляна Павлова по пътните инфраструктурни проекти, както и санирането, са одобрявани и подкрепяни. Тя е и министър №1 в класацията на избирателите на ГЕРБ, според проучването.

Ако настоящото изследване се провеждаше само сред пенсионерите на България, то Ивайло Калфин би заел първата позиция като най-одобряван министър, коментират социолозите.

Очаквано той е одобряван предимно от социално уязвимите обществени прослойки. Усилията на социалния министър не остават незабелязани и от образованите респонденти, както и от жителите на големите градове.

Томислав Дончев пък е политик с трайно добра репутация и в този смисъл данните за одобрението му в настоящото изследване не са изненада, констатират от агенцията.

На следващо място попадат група министри - както стари, така и нови имена, които се намират в така наречената "златната среда" на рейтинговата скала – на транспорта Ивайло Московски, вицепремиера Меглена Кунева, вицепремиера и бъдещия вътрешен Румяна Бъчварова, финансовия Владислав Горанов, на икономиката Божидар Лукарски, на външните работи Даниел Митов, на спорта Красен Кралев, на земеделието Десислава Танева и на правосъдието Христо Иванов.

Все още е рано да се правят изводи за някакви тенденции при рейтингите на министрите, които са сравнително отскоро на политическата сцена, посочват от агенцията и отбелязват, че е факт, че лицата на Министерския съвет не са еднакво разпознаваеми.

Бойко Борисов също увеличава подкрепата за работата си с 4% след парламентарните избори и в вече се радва на доверието на 43% от анкетираните.

91 на сто от избирателите на ГЕРБ подкрепят работата му като премиер на страната, а 73 на сто от избирателите на управляващите одобряват работата на кабинета.

Президентът Росен Плевнелиев е одобряван от 39 на сто от българите, което е с 3% по-малко в сравнение с октомври 2014 г. С 5 на сто повече са и критиците на президента - 48 на сто.

Негативни оценки за държавния глава дават главно избирателите на БСП и на "Атака", докато три четвърти от привържениците на ГЕРБ одобряват работата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо вечно няма в тези времена. Руснаците са предупредили Рапона, че ще има наказание за 500 милиона откраднати от Ю.Поток. дано да е по-скоро за да заживеем поне по-спокойно ако не става по-добре. Няма ли го този *** партията ще му се разпадне и ще има шанс за професионалисти да влязат в управлението.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тези министри и предишните, са потенциални клиенти на Белене и там ще изгният всички национални предатели и ционистки марионетки, до един. Малко ви остава.....оня горе гледа, а и народа се пробуди.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
горанов е човек на ДПС, а Лукарски е бирника на умрелите седесари, ще им събира парички за изборите, че им свършиха при последните. Нещастници!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баце нема ли да одиш на бедствието в Смолян и Рудозем айде с Цецо идите да ви видат ората какви убавци сте
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO-NESHTASTNI HORA OT TEZI MINISTRI NIAMA -DA TI DAVA BOKO OZENKA---BOGE POMILUI.
29
4
 
10
 
! Отговори
На снимката преди 9 години
Лилето: Довечера да ти пристана ли в Банкя, пак?Боцето: Немой *** Лиле, не става вече, друга има сега. Пък и напоследък трудна става ...работата.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте Горанов, какво му е отношението към законовия ред в Република България. И ако не зачита законите, да му се повдигне обвинение.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е чекаме Баце да дойде с хилекоптеро да ни пущи тока у Рудозем
26
3
 
2
 
! Отговори
t anya преди 9 години
Nqkoi ot umnisite tuka dali e gledal 13 godishniq Petyr ot Pazardgik pri Kulezich po Nova .Dokato BG ima takiva desa /a te ne sa edinisi/,vqrvam,che ima bydeshte...N a toq etap vse nqkoi ni e kriv...Kakyv ugas,2m snqg v dvora,ulisata v snqg,zastanali 3 mygagi pred reporterite ,nqma dyrgava,ne mogat da izlezat.A be gotini,nqmate li lopati,ami izvadete si rysete ot dgobovete.......stiga s taq dyrgava,vseki trqbva da si mrydne zadnika,stiga plunki.......
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боко е велик!за жалост си абсолютно прав. :(
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе рамите избиват българите а тези с какво се занимават: Срам и позор!
23
5
 
4
 
! Отговори
Боко е велик! преди 9 години
Нема само комунистите да изпразват хазната на Държавата и да пилеят парите от Бюджета!НЕКА ВЕДНАЖ И "ДЕСНИТЕ" да харчат пари от взетите заеми!Сър Гейчо , нали взе "пари за да се разплати с ФИРМИТЕ СИ"....???Е, .....СЕГА БОКО ЩЕ ВЗИМА .......НЕГОВ РЕД Е!Хем ,му е ред......ХЕМ МУ СЕ ПАДА!!АЙДЕ , ПРОТЕСТИРАЙТЕ СЕГА...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....
22
2
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Бойоооо оправи СИ магистралата която ТИ направи като кара валяка и която ТИ плати с ТВОИ пари ....не бях минавал 4-5 месеца и положението е трагично ......а си мислех че в Враца било пълно с дупки ....мале мила
21
11
 
2
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Давайте другари , на следващите избори я имате 4 % , я не . Щом сега сте на 11 % след три години на 3 % . И тогава България ще тръгне нагоре и напред . Това иска българския народ БСП-ДПС-Атака-ДС-КГБ вън от политиката .
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-слабият министър в правителството е Горанов! Той е и най-голямото недоразумение !
19
24
 
14
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Сидеров е малка мишкаСидеров е *** сганСидеров е *** и се слага на Доган.Що продаде тъз РодинаЩо не мислиш за Народащо продаде си гъзина а се правиш на голям
18
4
 
14
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Ето как разсъждават всички герберасти важно е аз да съм добре а вуте да е зле.Точно така мислят всички герберуги и заради тяхното извратено мислене ние нормалните Българи още дълго време ще страдаме и нашата родина България никога няма да се оправи като държава.Това е горчивата истина в момента в България.
17
1
 
17
 
! Отговори
свободен зидар преди 9 години
какво ревете какво искате отдавна трябваше бг да е 3-4 милиона волята на господарите овъд океана а корумпираните и крадливи правителства досега ви задържат на 5-6 милиона замислете се
16
3
 
18
 
! Отговори
info. преди 9 години
Войните са два вида,кръвен и безкръвен път.При първият загиват хора от оръжие,но втората е най опасна,там по икономически тактики могат да се затрият цели народи.А с този темп на развитие от тази безкръвна война,България ще стане мит след 20год.Този на снимката е един от съучастниците по закриването и разпределянето на територии от България към Турция....след 20год...GAME OVER
15
5
 
15
 
! Отговори
Да, ама не ! преди 9 години
Хайде, Калфин и Москов са 3+ (поне се правят, че работят), ама Лиляна Павлова си е твърдо 2 с два минуса. Този *** с червени корени какво е направил за България? НИЩО !