Плевнелиев с призив да не се крием пред езика на омразата

Президентът се срещна с шефа на Американския еврейски комитет
9 мар 2015 17:30,
68
Плевнелиев с призив да не се крием пред езика на омразата
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев призова да се говори открито за проблемите, породени от езика на омразата. Държавният глава се срещна с делегация на Американския еврейски комитет, водена от шефа й Дейвид Харис.

Етническите и религиозните групи в България съжителстват мирно от векове и най-яркото доказателство за това е спасяването на българските евреи през Втората световна война, каза президентът.

Още по темата
Според Плевнелиев е най-опасно да отричаме, че имаме проблеми с езика на омразата. „Те трябва да бъдат посочвани, за да бъдат решени“, каза държавният глава, цитиран от пресслужбата си.

Президентът се позова на данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за 2013 година. Според тях у нас са регистрирани 651 случая на престъпления на омразата, предявени са 300 обвинения и са произнесени 239 присъди. Само един от тези инциденти е за проява на антисемитизъм.

Плевнелиев обобщи, че българската държава и гражданското общество винаги са реагирали остро на всяка проява на нетолерантност.

По време на срещата той подчерта отличното партньорство на президентската институция и на българската държава с еврейските организации.

Изпълнителният директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис изрази високата оценка на еврейската общност за посланията за взаимно уважение, които излъчват българските институции.

По време на разговорите е дадена и висока оценка за отношенията на стратегическо партньорство между България и САЩ и България и Израел, както и важната роля на страната ни около кризата в Украйна и действията на ИД.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахах. Този(отдавна спрях да го наричам Президент) става все по-смешен! Абе, жалко човече, че твоята уста не спира да бълва думи на омраза!
9
38
 
2
 
! Отговори
Герб - Победа! преди 9 години
Браво! Това е моят президент!
8
0
 
2
 
! Отговори
R dino преди 9 години
nie go chakame da doide na bulgar parzaliane s ski i sheini, toi ne iska da igrae s nas, ami iska da igrae s chujdenci. .
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путьто пак ли се е циркосвал с еврейската шапчица. Баси и гнусното мекотело е тоя. Човек без грам достойнство - роден слуга.
6
0
 
46
 
! Отговори
ОТЕГЧЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Тази дама, на снимката постоянно ме отегчава, и разсмива с действията,и приказките си!Единственото, мъжествено нещо в нея, е нейният костюм!Обиждайки, съществото от снимката, нямам чувството, че обиждам мъж. Следователно съм сексист!ТО е действащият президент на БГ, и главнокомандващ, на хилядолетното страшилище.А сега, отломка нищожна, наречено българска армия!Тотална пародия,и гавра....Кановете и царете ни се въртят,като вентилатори,в гробовете си при вида на това женствено недоразумение
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,както и важната роля на страната ни около кризата в Украйна и действията на ИД.'' - и каква е тази важна роля ,че нещо не разбрахме, а на мухльото най добре да му се забрани да говори до края на мандата му.
4
0
 
39
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Плевнелиев, стига с този език на омразата. Езика на любовта го знаем къде го практикуваш, и с него не ни занимавай. Виж какво става в действителност, на дело в "смесените" райони. Там България си събира багажа. Изчезва, отива си. Т.е. ТИ, като глава (лукова) на властта си събираш багажа. Или не - ти не си български президент, прощавай.Най-добре наистина си стягай багажа и да те няма, че ни писна от тебе.
3
0
 
28
 
! Отговори
Роска преди 9 години
Когато бях овчарка ( ирландска пастирка ) и овците пасях ..............
2
0
 
41
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Тоя ***, откак е президент, две умни приказки не е казал, само папагалства, или откровени глупости!
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев с призив да не се крием пред езика на омразата - ОК, тогава ще се крием зад него, става ли! ***!