Кой ще оглави ДАНС?

Спрягат зам.-шеф в МВР за овакантеното кресло на Писанчев
Обновена: 10 мар 2015 07:46 | 10 мар 2015 07:00, Веселина Йорданова
64
Кой ще оглави ДАНС?
Снимка: архив, БулФото

Съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев е едно от най-вероятните лица за поста председател на ДАНС, пише „Труд".

Още по темата

Той беше съветник на експремиера Близнашки по националната сигурност и се счита, че е от редиците на Реформаторския блок.

Георгиев е магистър по право и по история и география от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация.

В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за контрол над СРС към Народното събрание. Работил е в НСО и ДАНС.

Допреди дни за титуляр на поста главен секретар на МВР се спрягал заместникът на подалия оставка Светлозар Лазаров Георги Костов. В момента се търси друга кандидатура, доверили запознати.

Двата поста в службите бяха овакантени, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на Лазаров и Писанчев в парламента.

Това стана само ден след оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, който се оттегли на правителственото заседание в сряда с мотива за липса на процедура за рокади в службите.

В петък главният секретар на МВР и шефът на ДАНС също подадоха оставки, както ги призова премиерът.

За постовете им обаче все още няма официални номинации.

Освобождаването на Вучков и светкавичното предложение на Борисов за МВР шеф - настоящият вицепремиер Румяна Бъчварова, се очаква да бъдат гласувани от парламента утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба Вуна от Долно Нанагорнище има необходимия опит да оглави или обезглави всяка агенцийка в нашата държавица...
5
4
 
8
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Другарите са се побъркали от злоба , че вече никой не ги брои за политици. Всеки им се подиграва и ги отбягва . За ДАНС , който и да сложат важното е , че няма да е от БСП-ДПС-ДС . Така е другари като се целувате с ДПС .
4
6
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 9 години
Бойко, вари ли се жабата ? Вари се ! Вари се !Докато верните ти *** и социолози те държат за шлифера, жабата се вари на бавен огън, квака си и не усеща каква участ я чака ...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"#КОЙ ще оглави ДАНС?" - отговора е във въпроса :)
2
2
 
18
 
! Отговори
Има Кой ! преди 9 години
Има кой да оглави ДАНС. Дъщерята на Румяна Бъчварова, например. Или сестра и. Знае се , че цялото им семейство разбира от вътрешна и външна сигурност. Особено каката.
1
4
 
10
 
! Отговори
путин преди 9 години
делянчо пеевски