Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!

Зове министрите: Събирайте се, като влезем 3-4 часа в НС, да има защо
Обновена: 11 мар 2015 16:50 | 11 мар 2015 16:40, Веселина Йорданова
111
Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Министри, които имат намерение да подават оставки, „да се събират в група“ и да ги подават „накуп“ – това поръчва премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС, показва стенограмата.

Още по темата
То започна след дебатите в НС по оставката на МВР шефа Веселин Вучков, на които присъства и правителството.

След като освободиха Вучков, депутатите одобриха номинацията на вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Борисов честити на Бъчварова в своя си стил: „Забравих да честитя на госпожа Бъчварова, така че всички да й честитим“.

След това премиерът дава заръката с аргумента, че панаирът в парламента не си заслужава  „за една оставка“.

„Молбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента. Така че, моля ви, ако има някои, които да желаят да дават оставки, съберете се в група, защото така един по един не е приятна работата. Това ми е молбата, ако някой се засили в тази посока. Сиреч, събирайте. Като влезем тези три-четири часа, да има защо“, разяснява Борисов.

За следващото заседание на Министерския съвет премиерът иска сателитни снимки на горите по години, като заявява, че по тях „ще хванем в кои години какво е сечено“.

"Слушам упражнения, а вече малко реших упражненията по наш адрес да ги попрекъснем, защото мълчанието, толерантността, с която сме се заредили, в един момент започва да… използва се късата памет на хората за дадени подобни проблеми. Затова – сателитните снимки и там се вижда къде е била горичка, къде сега няма горичка. Кой месец, на коя дата – там пише всичко, и отгоре ще видим какво е положението", сигурен е той.

Вицепремиерът Томислав Дончев казва, че когато се прави облитането за актуализирането на следващата карта, която се ползва за директните плащания, ще се събере актуална информация за състоянието на горите.

На заседанието премиерът благодари на министрите, които са отишли по районите, най-засегнати от снежното бедствие.

"И това, на което пак се упражняват – че нямало щабове. Напротив! Работеха перфектно заедно Министерството на земеделието и храните, горски, военни, ротори от Северна България с влекачи ги карахме… Действително огромно природно бедствие. Областните управители, кметове, батальони и всичко, каквото можеше, е изкарано там“, отсече той.

При утвърждаване на разходите за командировки за четвъртото тримесечие на 2014 г. на вицепремиерите, министрите, заместник-министрите и областните управители, премиерът поръчва: "Колкото може по-малко да се пътува, само на важни неща, за да се пестят пари“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Признак на дилетанщина са наистина, заядливите изказвания от страна на части от управляващите. Сякаш има недостиг на политическа култура. Провеждане на реформи, настойчиво и непрекъснато. Упорита работа, без много шум, не бабаитщини. Можете ли? Или сте тряъгнали да изпадате зад борда?Вече е ясно, че Борисов има осигурена, показва го, по-широка подкрепа отстрани.
77
2
 
14
 
! Отговори
Дъ Бест преди 9 години
О, Великолепни, когато говориш - бисери ронят златните ти уста. О, Мъдри , няма хартия, достойна да носи словото ти, нито уши достойни да слушат брътвежите ти, така че замълчи за винаги или се нареждам на опашката на Т2
76
0
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Къде са сега "диалогичната"...дръжка на шлифера и главния прокурор да разследват лъжеца буда,за организиране на безредици и държавен преврат?Простака си призна вчера от трибуната на народното събрание
75
1
 
15
 
! Отговори
панаир преди 9 години
Панаирът го направи Борисов. Той не търпи мислещи хора около себе си.
74
1
 
7
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Бабо, ти може да искаш само една , ама аз всичките/вкупом/.Щото този хитрец-Тиквунов ,ще си намери някоя кака като онази-Бъчваровата или Цецо шлифера.
73
1
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 години
БОРИСОВ, КОГА ЗАПОЧВА МАСОВАТА ДЕПОРТАЦИЯ НА *** В БЪЛГАРИЯ ???
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълен ***.
71
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой глсува за тоя ***.ужас
70
0
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
МОЖЕ И САМО ЕДНА ОСТАВКА, НО ЗАДЪЛИТЕЛНО ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА БУДА ТИКВУНОВ.
69
1
 
0
 
! Отговори
pre преди 9 години
referendum za bg majoritarni izbori da napravi prezidenta i nestata si idvat po mestata.parlament ot 100 dushi stiga.i vseki asker ot bg armia s orajieto si u doma sled slujbata.
68
0
 
35
 
! Отговори
Алеко преди 9 години
Бойко Борисов- Бай *** Премиер
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кофти ама много кофти
66
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикваров си народи тиквета. Генералчето май се взе много на сериозно!
65
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** нямали някой свестен подчинен,който да му обясни че:Министър-председателя и неговия Министерски съвет са ВРЕМЕННО НАЗНАЧЕНИ отНародното събрание и саподчинени на събранието!
64
0
 
40
 
! Отговори
Бръчков преди 9 години
Всеки народ заслужава своите избранници ! Така че сами сме си виновни - Тиквата кой го избра , марсианците ли !?
63
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,*** и пак ***!
62
0
 
41
 
! Отговори
.... преди 9 години
Борисов е жива самоходна илюстрация на понятието "мутра" от ВБП (Великия български преход). Ум, поведение, култура, методи на "работа", отношение към "материала" - ум да ти зайде!Не ми се мисли за това що за илюстрация са преданите му избиратели ...А кукловодите на България, които подло го "лансираха", са за ... не мога да го изрека.
61
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов 2 почна да се завръща към първообраза си Борисов 1.Днес в парламента стегна редиците и показа чия е ПП ГЕРБ ,кой командва и кои слушкат.Видя се кой кой е.Вучков говореше за(на) Борисов на Вие,а Борисов направо му се караше на Ти.Преди няколко дни каза,че е неуправляем.Министрите си счита за чираци и ги навикваи и командори като новобранци.Сега направо безцеремонно им казва че няма да ги "бави" и на групички ще ги отсвирва,само да не му губят времето.Така както е тръгнало след великден и преди лятото ще има промени в МС.Смени ДА,реформи НЕ.
60
18
 
4
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Мачкай Бойко!! а пък троловете тук газ пишкат.........................мухахахахахахахах--------------------------Кво стана ББ щял да строи строи хъб край Варна? Нали за газ нещо спомена, м? Сега разбрахме, че ББ и герберастите газ пикаели! :)))пп.личи си че си гербераст! Гладна кокошка просо сънува!!!
59
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерал Борисов, подкрепям Ви с всяка клетка от моето тяло!