Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!

Зове министрите: Събирайте се, като влезем 3-4 часа в НС, да има защо
Обновена: 11 мар 2015 16:50 | 11 мар 2015 16:40, Веселина Йорданова
111
Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Министри, които имат намерение да подават оставки, „да се събират в група“ и да ги подават „накуп“ – това поръчва премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС, показва стенограмата.

Още по темата
То започна след дебатите в НС по оставката на МВР шефа Веселин Вучков, на които присъства и правителството.

След като освободиха Вучков, депутатите одобриха номинацията на вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Борисов честити на Бъчварова в своя си стил: „Забравих да честитя на госпожа Бъчварова, така че всички да й честитим“.

След това премиерът дава заръката с аргумента, че панаирът в парламента не си заслужава  „за една оставка“.

„Молбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента. Така че, моля ви, ако има някои, които да желаят да дават оставки, съберете се в група, защото така един по един не е приятна работата. Това ми е молбата, ако някой се засили в тази посока. Сиреч, събирайте. Като влезем тези три-четири часа, да има защо“, разяснява Борисов.

За следващото заседание на Министерския съвет премиерът иска сателитни снимки на горите по години, като заявява, че по тях „ще хванем в кои години какво е сечено“.

"Слушам упражнения, а вече малко реших упражненията по наш адрес да ги попрекъснем, защото мълчанието, толерантността, с която сме се заредили, в един момент започва да… използва се късата памет на хората за дадени подобни проблеми. Затова – сателитните снимки и там се вижда къде е била горичка, къде сега няма горичка. Кой месец, на коя дата – там пише всичко, и отгоре ще видим какво е положението", сигурен е той.

Вицепремиерът Томислав Дончев казва, че когато се прави облитането за актуализирането на следващата карта, която се ползва за директните плащания, ще се събере актуална информация за състоянието на горите.

На заседанието премиерът благодари на министрите, които са отишли по районите, най-засегнати от снежното бедствие.

"И това, на което пак се упражняват – че нямало щабове. Напротив! Работеха перфектно заедно Министерството на земеделието и храните, горски, военни, ротори от Северна България с влекачи ги карахме… Действително огромно природно бедствие. Областните управители, кметове, батальони и всичко, каквото можеше, е изкарано там“, отсече той.

При утвърждаване на разходите за командировки за четвъртото тримесечие на 2014 г. на вицепремиерите, министрите, заместник-министрите и областните управители, премиерът поръчва: "Колкото може по-малко да се пътува, само на важни неща, за да се пестят пари“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 години ни промиват мозъците за великия мъжкар и управник ББ.Да ама от прекалено промиване пада лустрото. И се показва един безкрайно раздут балон с въздух.Фъсссссссссссссссссссссс...
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как бе,Тиквата е пич,ще чака да се влачат с оставките
36
0
 
6
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
До lolХейтерчета червенотиквеничковчета, долара е 2 лева, Бойко е премиер, България е НАТО-вск...------------------------------------Нападение било висша форва на защита! подсилна се когато увода е с етикети, определенияи т.н! :)))пп. фактически герберстчета /изпитвам погнуса на физическо ниво дори, към герберастчетата/ се защитават!!!
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук сaмо някaкви злобaри ли пишaт не знaм, всичките aкъл дaвaт и компетентни във всичко чудят се мaй цял ден кaкво дa прaвят, не рaзбирaте ли че всичко в животa зaвиси от сaмите Вaс не от товa кaкво кaзaл Бойко
34
1
 
2
 
! Отговори
Горубец преди 9 години
До пишещия с капс: Хайде най-накрая смени некоя рубла и си плати за една консултация с очен лекар и си купи едни очила да го ***, че вече ни писна на всички от твойте главни букви! Нормално е на 70 години да си с очила!
33
11
 
1
 
! Отговори
lol преди 9 години
Хейтерчета червенотиквеничковчета, долара е 2 лева, Бойко е премиер, България е НАТО-вска държава, а Путин е въпрос на време да бъде пометен от собствения си народ! Питам ви, ЩО ще чините зимъска, като рублите се сменят и деноминират от новата, пост-путинова власт? Може би ще ги смените за долари...а може би вече сте го направили!??
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООО СВЕЩЕННА ПРОСТОТА НАКУП !!!
31
1
 
8
 
! Отговори
seira преди 9 години
До американецо 28:СИНЕ...КЪДЕ ТИ Е АКЪЛА, СИНЕ?!"...ПРОВАЛИ ЛИ СЕ БОЙКО, СЕ Е ПРОВАЛИЛА БЪЛГАРИЯ!..."И БЕЗ "ДРУГАРИТЕ" БОРИСОВ, МЕСТАН, СИМЕОНОВ, КУНЕВА И Т.Н. ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ!ИСТИНАТА Е ЕДНА:137 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ - В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
30
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да си от ГЕРБ не е нужно да си ***, но това помага
29
3
 
21
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
Боце, тия снимки от Google ли ще ги искаш или от NSA? Щото нашето МО не разполага с такива, а горският фонд е извън масивите на земеделския. А бе, пожарникар му кажи и не го обиждай :)
28
6
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia
27
6
 
6
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Аз пък ви обичам "накуп"!Що не съм мин.председател,да видите какъв съм готин!Ша ме сънувате!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Членска карта 7Ако нямаше *** да гласуват за него,планът на краварите щеше да става единствено за тоалетна хартия! Обаче там където властва простотията и невежеството,там където те са на почит и уважение,нищо добро не може да се случи!
25
26
 
4
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Комунисти, искате крах на Америка и Западна Европа, искате България отново да бъде мачката от миризливия съветски-руски ботуш, искате империята на злото на късия офицер от КГБ да завладее света...и най-вече искате кабинета Борисов да се провали - още едно доказателство, че сте предатели и ***, защото провали ли се Бойко, се е провалила България! За ваш ужас обаче, Америка цъфти, България съвсем скоро ще стане шенгенска страна, а руснаците, доколко има останали нормални там, ще изритат Путин!
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен хвърляне на оставки, хвърляне на салфетки няма ли да има ?
23
4
 
28
 
! Отговори
Бург преди 9 години
Нацяло е изтропал. Свири му влака!
22
42
 
4
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Браво бате Бойко! Народа те обича и е с теб! Смело с Бога напред!
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не стане така да се съберат да ти поискат твоята оставка големи акъли даваш тиква
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не в групи, а цялата група и преди 16 млрд лева да са поели по пътя на онези пари от КТБ.
19
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По интелект може да се сравни със старшина на рота. Българския народ е доказал че интелигентни вождове не търпи - сега му е комфортно.