Депутатите гласуват рокадата начело на МВР

Бъчварова ще заеме мястото на Веселин Вучков като министър
11 мар 2015 07:34,
5
Депутатите гласуват рокадата начело на МВР
Веселин Вучков Снимка: БТА

Първата рокада във втория кабинет на Бойко Борисов се очаква да стане факт днес. Смяната на хвърлилия оставка МВР шеф Веселин Вучков с посочената от премиера Румяна Бъчварова трябва да бъде гласувана днес от депутатите.

Още по темата
Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка миналата сряда по време на заседанието на Министерския съвет.

Той обяви, че причината за оттеглянето му е липсата на процедура за избор на нов главен секретар и нов председател на ДАНС.

Премиерът Бойко Борисов прие веднага оставката на Вучков, а ден по-късно номинира Бъчварова за поста. Също толкова бързо министър-председателят поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев, като ден по-късно двамата си ги подадоха.

Още не е ясно кого ще предложи правителството на тяхно място.

Самата Бъчварова обеща, че в МВР ще има приемственост, и увери, че ще се съобрази с кадровата политика на Вучков по отношение на заместник-министрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление точно тия изрази най му xаресват на нашенеца.И гласуват само тези, на които те се xаресват. Останалите не отиват до урните. Мисля, че го правят от песимизъм.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашата чистачка иска да си намери друга работа, вземете я поне като зам. министър, като гледам такова е нивото на новия министър ще са чудесен тандем. Пълен потрес!
2
1
 
8
 
! Отговори
666 преди 9 години
До АааааааТова е "нивото" или по-скоро липсата на такова на т. нар. министър председател. Просташко/тарикатско/надменно/селяндурско - за срам на малкото останали що-годе интелигентни хора в България. И за радост на общата маса, която вижда в очите на "вожда" нашето момче. Без повече коментар.
1
2
 
8
 
! Отговори
Ааааааа преди 9 години
Вървя си значи и изведнъж чувам просташки ли, гаменски ли, как да ги нарека не знам, изкази: Фани *** за шлифера, еййй! Ченгеджийски номера, аааааа........!Бе викам си, къв е тоя ***?Обръщам се, поглежда и.........АААА. Пак поглеждам, пак АААААААА.Че той бил Министър Председателя Бойко Борисов.