Друг ще взима решенията на Бъчварова, съжалява БСП

"Ако в МВР ще командва Борисов, да съчетае двата поста", подхвърли Мерджанов
Обновена: 11 мар 2015 10:32 | 11 мар 2015 10:13, Камелия Цветанова
24
Друг ще взима решенията на Бъчварова, съжалява БСП
Атанас Мерджанов. Снимка: Булфото, архив

И на децата е ясно, че номинираната от премиера Бойко Борисов за вътрешен министър Румяна Бъчварова ще е шеф само номинално, а друг ще взема решенията, смятат в БСП.

От името на левицата Атанас Мерджанов обяви, че социалистите са против тя да стане силов министър на мястото на подалия оставка Веселин Вучков поради ред причини.

Още по темата
"Против сме, защото това е плод на натиск, защото сътресенията в сектор „Сигурност“ идват в най-лошия момент – задава се нова бежанска вълна, цяла Европа е насочила вниманието си към потенциални терористични нападения и сме против, защото Бъчварова няма нужния капитал, за да се справи и не защото отричаме нейните качества, а защото нищо няма да зависи от нея“, коментира Мерджанов.

Според него изнесените пред обществото мотиви за оставката на Вучков не отговарят на истината и призова истината да излезе наяве и да е ясно наистина кой ще управлява МВР.

Ако това ще е премиерът, е по-добре той да съчетае двата поста, а „не да се крие зад гърба на вицепремиера си“, смята Мерджанов.

Депутатът от БСП припомни, че според официалната версия Вучков си тръгва, защото спори с администрацията на МС.

„Премиерът и неговият министър не успяха да прочетат еднакво закона, който приеха заедно и с който толкова се гордееха. Някой може ли да повярва на това? Настояваме да знаем истинската причина. Очевидно е плод на натиск. Кой се опита да преметне Борисов и да овладее службите с ченгеджийски номера - реформатор номер едно или гербер номер две?“, запита още Мерджанов.

„Номинацията на Бъчварова е продукт на някакво надхитряне. Предлага ни се Бъчварова, докато усмирява немирните партньори, между другото да бди и над сигурността на хората, поверява й се целият ресурс на МВР неочаквано и почти на шега, но вместо да се посмеят от сърце, партньорите започнаха да кимат одобрително“, настоя социалистът.

Според него всяка седмица правителството виси на косъм, а всеки месец има нов трус.

„Неподкрепата ми към Бъчварова е неподкрепата ми към цялото управление“, настоя колегата му Красимир Янков.
По думите му подкрепата за Бъчварова заради нейната диалогичност създава впечатление за очаквано напрежение или вътре в системата, или между нея и гражданското общество.

„Тежката криминална обстановка изисква компетентни професионални действия. С кого ще води разговори тя за убийството в Правец, как ще предотврати това други млади хора да не стават жертви като Вероника, как ще постигне повече разкриваемост“, риторично попита социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a zasto trqbva vse Dogan da komandva be ***?????
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boiko i zwaka zz schte komandvat mvr s ba4varova uj Ministerka s visoka saplata i s kasata Pola dartata babi4ka ot gerb
12
0
 
3
 
! Отговори
Коневръзов преди 9 години
до анонимник 19 Надай се к..ре на пияни жЕни !
11
2
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
За 15 се отнася коментарът ми
10
2
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Не се пъни да им обясняваш! Няма да те разберат.
9
3
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Та да си дойдем на думата,де - БСП МНОГО ,АМА МНОГО СЪЖАЛЯВА,че няма тя да взема реше -ния,а други вместо тях! Крайно време е и Мерджанов,и Манолова ,а и всички от тяхната кохорта, че вече други вземат и ще вземат решенията!Тяхната партия-бабичка като вземаше толкова години решения им беше хубаво,а сега други като ги вземат - не им е хубаво?! Що тъй,бе,чоджум?! В АОНСУ-то не ви ли учеха поне на малко толерантност ил сте от породата "учили-недоучили" ?! Аман от вас!
8
1
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До Анонимен 10Да, разбира се. Това ще е най - доброто за всички българи.
7
2
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Всички български политици са страшно загрижени за опосканата ни от тях държава, когато са в опозиция разбира се. В момента Б.Борисов не е ли министър председател на България или греша? А ако не греша кой тогава е шеф на министрите? Мерджанов ли, Миков ли, Манолова ли или може би Станишев? Е, няма по - нагъл човек от комуниста. И от атакиста, но при всичко се върти около простотията.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снощи попаднах на една телевизия, в която обясняваха за икономически ръст и спад на безработицата.Ще разочаровам песоглавците-отнася се за периода на управлението на миналото равителство.Между впрочем, то бе разчистено, защото една далечна страна нямаше да бъде допусната да си иразиграва коварните планове срещу Русия в наша територия.Анадънму?
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
държавата е на автопилот а той е аварирал
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То друг взема решенията в БСП/БКП още от край време. Къде са тръгнали тия прощляци да се обясняват?
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той затова си я назначи, за да си прави каквото иска в МВР. Вучков му се опъваше.
2
7
 
10
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Не подценявайте жените в нищо!
1
8
 
16
 
! Отговори
СС преди 9 години
То пък Румен Пикалото и Миков Фъфлещия като бяха министри цъфнахме и вързахме!