Кабинетът предлага Георги Костов за главен секретар на МВР

Към момента той е заместник-главен секретар на министерството
Обновена: 11 мар 2015 16:19 | 11 мар 2015 15:04, Анисия Иванова
9
Кабинетът предлага Георги Костов за главен секретар на МВР
Архив: Булфото

Правителството предлага Георги Костов да стане главен секретар на МВР, съобщиха от МС.

Кабинетът предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на досегашния главен секретар Светлозар Лазаров. Предложението е във връзка с подадена молба от Лазаров за предсрочното му освобождаване от поста.

Още по темата

Към момента Георги Костов е заместник-главен секретар на МВР и отговаря напълно на изискванията на Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Министерският съвет предлага също така на президента да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност“. Предложението се прави във връзка с подадената от Писанчев молба за предсрочното му освобождаване.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

Новият главен секретар на МВР е заемал последователно различни изпълнителски и управленски длъжности в системата – от разузнавач в районно полицейско управление до ръководител на областна дирекция.

Той започва работа в МВР през 1993 г. като разузнавач в Девето РУ-София, бил е директор на Областните дирекции  в Благоевград и Бургас. От януари 2015 г. е назначен за заместник-главен секретар на МВР.

Политическите сътресения през последната седмица в кабинета бяха именно поради фигурата на досегашния главсек на МВР Светлозар Лазаров.

Поради несъгласие с неговото оставане във вътрешното ведомство министър Веселин Вучков напусна поста си и заяви, че си тръгва заради липсата на процедура за избор на нов главен секретар и председател на ДАНС. Причината беше, че премиерът Бойко Борисов беше за оставането на Лазаров в МВР и на Владимир Писанчев като шеф на ДАНС.

Впоследствие заради появилото се напрежение Борисов сам помоли Лазаров и Писанчев да напуснат постовете си. Двамата подадоха оставки на следващия ден, след като премиерът им ги поиска.

След напускането на министър Веселин Вучков постът беше поет от Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
ККомисар Г.Костов е добре познат на бургаската общественост.Дойде в период който се характеризира с разгара на сезона.Оперативната обстаовка по натоваренаот София и от всякъде другаде но за кратко време я овладя.Реформата колкото се бави и отлага струва по скъпо на МВР.МВРна Румъния Ттраян Игас я започна с мащабна чистка на 10000 души заради липса на подготовка и професионализъм.Това е наложително в БГ,.Г.Костов има опит на подобна реформа която започна но не я завърщи в ОДП МВР Бургас.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ :Иван Костов! Ахмед Доган! Бойко Борисов?А зад първите двама КОЙ стой, засега немога да разбера, дали са ДС или можеби Мосад или ЦРУ...
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече и най простите разбрана че ДПС са партньори на ГЕРБ Нека неразбралите се наредят долу в ляво да ги преброя
5
0
 
14
 
! Отговори
Саамеет преди 9 години
Въпросът е защо пискат толкова много от ДПС че нямали свои кадри в МВР, ако нямаха, нямаха толкова ожесточено да твърдят че нямат...А, и всеки знае КОЙ свали правителството на Ореха и прати своя везир да пие кафе с тиквата!Последва КТБ, ново правителство, посещение на ДПС в Турсия, заем в размер на 16 МЛРД. ЛЕВА и също толкова НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА... а и НЕКОРУМПИРАНА...Както във всичко в тази държавица...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОСТАН ?!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Послушкото КостовКойто от МВР познава Костов със сигурност знае ,че от него и *** за зеле на става-останалото е работа на Боко,нещата в МВР съвсем отекоха,Господ да ни е на помощ,защото от ченгетата със сигурност не може да се очаква.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сменихме човек на ДПС с... човека на ДПС под него! Браво, другари! Добра работа!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махат човека на ДПС Светослав Иванов и назначават неговия заместник. Селянинът от Банкя отново се изгаври с всички нас.