Вучков си призна: Тръгнах си заради спор с Борисов за Лазаров

Главният секретар на МВР не вдъхваше доверие
Обновена: 11 мар 2015 11:25 | 11 мар 2015 11:23,
14
Вучков си призна: Тръгнах си заради спор с Борисов за Лазаров
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър в оставка Веселин Вучков призна на глас, че си е подал оставката заради противоречие с премиера Бойко Борисов за бившия вече главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата
Вучков подаде оставка преди седмица по време на заседание на кабинета, а Борисов я прие веднага. След това МВР шефът в оставка, обясни единствено, че си тръгва заради липсата на процедура за избор на нов главен секретар и председател на ДАНС. Ден по-късно премиерът номинира Румяна Бъчварова и поиска оставките на Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

„Оставката ми беше породена от едно противоречие с г-н Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар“, каза днес Вучков от парламентарната трибуна.

Макар да обясни, че не е ставало дума за конкретно лице, министърът в оставка обяви, че не е могъл да приеме, че начело на професионалното ръководство на МВР трябва да е човек, което олицетворява модела, срещу който гражданството се е противопоставило.

„За мен като политически ръководител на министерството бе важно, че Светлозар Лазаров не вдъхваше доверие в професионалното ръководство“, каза още министърът в оставка и допълни, че когато между него и премиера има дори и сянка на противоречие и недоверие, е нормално да си подаде оставката.

От трибуната на парламента Веселин Вучков изрази увереност, че Румяна Бъчварова ще продължи реформите, и даде да се разбере, че би й помогнал с каквото може.

Министърът в оставка благодари на ГЕРБ за подкрепата за новия закон за МВР и на всички останали групи, които са застанали зад него.

Вучков благодари и министрите, както и на Бойко Борисов за това, че го е избрал и номинирал за министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми когато Тиквата си е тиква,всички ще си тръгнат
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Практическият опит, на Вучков, е малко време в следствието, което отдавна не е в МВР. Даскал в ВСШ "Георги Димитров" - МВР? Надали е дал и едно дежурство през живота си. Жив престъпник, хулиган и пожар не е виждал. Никога не е бил ***, но му е черен г.за. Кариеристче, връзкарче.
11
2
 
3
 
! Отговори
вучков-дезертьор преди 9 години
бе тръгнах си, защото се оказа, че като министър трябва да се бачка, трябва и акъл! има и далаверка, ама за това трябва и топки, а не пинг-понгчета! абе оказа се дебела работа...
10
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 9 години
На Борисов да кажа: За морал и дистойни постъпки няма подходящ момент, защото всеки един е подходящ!
9
2
 
5
 
! Отговори
lev преди 9 години
bravo Vuchkov!briliantno im pokaza kakvo e dobar red! :-) haide red e na minister ot Faculteto ili 100lipinovo! :-)
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кукаПрав си пич!Отначало всеки се бута,да е в криминална,обаче още след първата,най-много след втората година гледа да се откачи и да се скатае някъде на топло и спокойствие!От тези които остават,качествените хора са не повече от 15-20%.Всичко друго е мижи,да те лажем,стъкмистика и дърти лъжи! Никой не е мотивиран да бачка,но всички са мотивирани да стоят докато ги търпят!
7
0
 
13
 
! Отговори
кука преди 9 години
Бат Весо, верно думаш, ама не до край казваш истината. Като д.ю.н. доцент по наказателно право и преподавател в АМВР, отлично знаеш, че професионалната компетентност на служителите клони към нула. Завършилите оперативен профил в АМВР са нищожно малък процент от работещите в МВР. Завършилите право не са от най-качествените, щото те се орентират към съдебната система или адвокатурата. Другото е все плява, която с някакъв "курс",не можеш да вкараш в пътя. Светльо *** беше само върха на айсберга
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков си призна: Тръгнах си заради спор с Борисов за Лазаров........ Другарю Вучков, ... това не ни интересува !!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bA4varovAbe taja ba4varova s tolkova kasa Pola rokla sednala v nc vse edno e na Diskoteki a do neja boiko sedi i gleda golzize i grosni debeli kraka na4vafoba stava sa krevata no ne sa mvr golite i kalki da si gi skrie 4e boiko se darvi
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви реформи пък е започнал Вучков? Нищо не се случи във ведомството, това са едни празни приказки които ви ги говорят до втръсване по тв и после започвате да ги повтаряте като папагали.
3
7
 
63
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Господин Вучков, да кажем истината на българския народ :Тръгнахте си, защото сте умен, интелигентен човек и истински реформатор. Човек, който не търпи да го командват ***. Човек със собствено мнение и човек с достойнство !!!Човек, който искаше истинска промяна в службите и започна да я прави.Умните хора в България не са на почит. Те биват мачкани и прогонвани от ръководните места, а понякога и от родината .. Факт !
2
5
 
48
 
! Отговори
Ед де Хой преди 9 години
Постъпката му, е мъжка!
1
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи след месец - два, Вучков ще получи едно топло местенце я като посланик, я в някой щаб на НАТО. Такива театри сме гледали много и хоп след време, човекът на хубава службица извън Бг.