Кунева доволна: Справихме се с бедствието!

Според нея са били взети мерки, още преди снегът да завали
Обновена: 12 мар 2015 09:56 | 12 мар 2015 09:55, Камелия Цветанова
121
Кунева доволна: Справихме се с бедствието!
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

Въпреки че 60 000 души пети ден са без ток, над 120 селища са и без вода, заклещени в преспите, вицепремиерът Меглена Кунева се похвали в парламента, че правителството се е справило с координацията по овладяването на бедствената ситуация. Според нея, още преди да завали снегът, са били взети мерки от страна на институциите.

Още по темата

„Тежка обстановка, много тежък сняг, счупени дървета, прекъсната електропреносна мрежа, над 40 аварирали електропровода, и то в планински области, на места имаше преспи над 3 метра. Още в първия момент, когато стана ясно, че тази обстановка предстои, свикахме кризисен щаб, дирекциите на МОСВ и МВР разпоредиха на кметове и областни управители да информират за ситуацията“, каза тя в парламента.

Кунева похвали и вече бившия министър на вътрешните работи Веселин Вучков, който на 4 март подаде оставка, но трябваше да участва в организирането на мерките за справяне с тежката ситуация.

„Вучков, независимо че беше в оставка, не отстъпи от задълженията си и планът се задвижи“, обяви тя.

Според нея дори и при такава необичайна ситуация - министърът на вътрешните работи да е в оставка, не е имало проблеми в координацията.

„Това е знак за политическа стабилност и българските граждани могат да разчитат на правителството“, коментира вицепремиерът.

Кунева припомни, че на 7 март сутринта беше активиран централният оперативен щаб и беше въведен план за действие. Тя добави, че се е свързала с ЕК и ако положението беше станало по-тежко, българските власти са били готови да поискат помощ от съседни страни.

По думите й приоритетно са били осигурявани храни и лекарства на хората в бедстващите райони.

„Вчера приехме мерки на Министерски съвет и във връзка с лошата прогноза за топенето на снеговете“, напомни Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева вече се оплеска до ушите й това ще и е последния път да печели избори и да каже че се е справила с бетсвието като гогледа само по телевизора е голяма голама наглост
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато България бедства, Роска Пудела (който бай дъ уей по всички нормални стандарти би трябвало да се обърне към народа с реч в подобен кризичен момент) бе зает с помилването на педофили и убийци от началото на 90-те.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този който е решил да се занимава с политика трябва да си държи на думата, да не лъже и да не се измята като влашка престилка. 15 % които Кунева взе на президентските избори 2011 г. вече са мираж и никога няма тя и нейните реформатори да влязат в парламента. Причините са много, а най - важната е коалицията с Герб / феодална партия на Б.Б./.Този човек не уважава нито министрите си, нито депутатите си, да не говорим за депутатите от другите групи.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куневицата гледала, че по Витошка и около НДК е почистено - значи не е имало бедствие.
16
0
 
20
 
! Отговори
667 преди 9 години
Изслушване в парламента:- Г-да министри, какво направихте за справяне с бедствията?- Предупредихме хората да се застраховат.- Браво! А те направиха ли го?- Не, а имаха финансова възможност!- Е, значи, сами са си виновни. Ами токът?- Ще го пуснат, разбрали сме се.- Браво! А водата?- Е, без ток не може. Да чакат!- Отлично, перфектно свършена работа! Раздайте по 2 хляба на бедстващите и минерална вода. Г-н Президент, моля 4 медала за храброст на министрите за отлично изпълнени задължения!Прочети още на: dnes.bg/politika/2015/03/12/ministri-na-mushka-zashto-polov
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво справяне цяла седмица не можете да влезете в селата.ако имаше армия всичко да е свършило до сега. смешници за резил станахте.
14
0
 
29
 
! Отговори
Родопчанин преди 9 години
Справила се била........ Ела поживей малко в Родопите, пък тогава говори ***. Между другото отново заваля сняг тази сутрин.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kak няма да е доволна, докопа се пак до кокала и следващите години ще папка сладко, сладко ,а че някакви си бедствали там, това не е болка за умиране нали бежанците са добре !
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блестящо се справихте.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анани преди 9 години
И аз да си седя дОма пред камината и аз щях да съм доволен! ***
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пуста цепиница в главата
9
0
 
22
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Светлината си мисли,че пътува по-бързо от всичко друго,но греши!Колкото бързо и да пътува,тя открива,че Меглена Кунева винаги е стигнала там преди нея и я чака!Истинската глупост поеждава винаги изкуствения интелект!
8
1
 
23
 
! Отговори
Наглост без граници преди 9 години
Явно наглостта и простотията на Тиквата са заразили всичките му министри. Вучков не се поддаде на заразата и го изгониха.
7
1
 
23
 
! Отговори
смех преди 9 години
Смееееееееееех голем смех!
6
1
 
34
 
! Отговори
Пръмовица е нагла преди 9 години
Кунева е доволна ! В София времето е меко и не можа да натрупа. Движи се Куневица със скъпата служебна кола (която аз съм и платил) и я обслужват слугите и (за които аз плащам).Да пита как са се справили 60 000 останали пети ден без електричество. Да иде в някое село и да им се похвали как добре се е справила. Жива ще я одерат.
5
1
 
32
 
! Отговори
Боже преди 9 години
Тази жена за коя държава говори,няма ли поне мъничко срам,остатъци от съвест или чувство за съпричастност с бедстващия българин? Потвърждение за "сит на гладен вяра няма"
4
0
 
15
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Taq kokoshka pak nese e podgotvila
3
0
 
28
 
! Отговори
уплах преди 9 години
А бе, не и показвайте снимката на тази кривоуста брантия, че получавам уплах за цял ден.По-нагло и безочливо същество не се е раждало!
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кунева доволна: Справихме се с бедствието!"60 000 пети ден без ток, в над 120 селища са и без вода
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кунева доволна: Справихме се с бедствието!"Изчакахме го да отмине... но все пак пратихме и двата хеликоптера, за малко ПР акция.