Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?

Можем ли да отдадем всичко на природната стихия, питат социалистите
Обновена: 12 мар 2015 14:14 | 12 мар 2015 09:40,
55
Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?
Снимка: БТА

Четирима министри се изправят пред депутатите, за да отговорят на въпросите на опозицията защо половин България бедства вече 7 дни и в стотици населени места все още няма ток и вода заради 60-70 сантиметра сняг.

Още по темата
Изслушването на вицепремиера Меглена Кунева, на екоминистъра Ивелина Василева, на енергийния министър Теменужка Петкова и на регионалния Лиляна Павлова беше поискано от БСП и ДПС.

Дора Янкова от името на социалистите попита Кунева защо не е формиран национален кризисен щаб, а Петкова – защо 7 дни няма ток и кога ще бъде пуснат.

„Има достатъчно средства за почистване, увеличиха се парите за зимно почистване, но проблемът възникна. Повече от 7 дни голяма част от България бедства. Българските граждани си задават болезнен въпрос – има ли държава?“, каза Янкова. Тя припомни и че има населени места без ток, хляб и жизненоважни лекарства. 

„Можем ли да отдадем всичко на природната стихия?“, попита Янкова и допълни, че не е справедливо да се прехвърля отговорността на кабинета и местните власти на стихията. „Не ми се мисли, ако преспи от 70 см сняг и повече бяха блокирали цялата държава“, каза още депутатката, която дълги години беше кмет на Смолян от БСП.

Селиха Емин от името на ДПС обяви, че партията получава непрекъснато информация, че за почистване на пътищата се мобилизира техника, която не е специализирана за това. „Това показва, че общините не са готови. но държавата също не е на място“, убедена е депутатката.

Тя беше категорична, че във всички е останало усещането за недобра координация и липса на мерки. „Синоптиците съобщиха отдавна, че предстоят валежи, трудно е да си представи човек, че държавата няма ресурс“, каза още Емин.

Тя призова всички да обединят усилия, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
5
 
! Отговори
nnn преди 9 години
Да си дойдем на думата..както питаха и хорицата от бедстващите райони КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА???Но нея я няма вече 26 години!!!
42
5
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
До анонимен 47Не падна сняг, просто. А защо Бостън бедстваше преди седмици? Там ГЕРБ ли са на власт?А това лято, когато градушка колкото орехи потроши покриви, прозорци и коли само в София, ти къде спа? Може би в китна махаличка с три джамии в Смолянско? В обезлесените бивши горски усои?
41
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Ех - пак зимата ни изненада в средата на март - каква Пародия на държава сме - добре че идва лятото да решим проблемацията ))
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викаите дядо господ в народното събрание червени *** вие и това 6тего сторите дави дава обяснение за6то толкоз сняг е наваляло.Вие сте способно на всичко.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za vsichko prez poslednite 50 godini e vinoven Boiko Borisov
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
240-те депутатски тулупа да грабват по 1 лопата 6 и да идат да чистят преспите- така ще свършат повече работа.Защото- лекарката от Кърджали е по-полезна от боковите министерски кокошки които денонощно по телевизиите кудкудякат за "адекватна реакция", "денонощни заседания" "безупречна координация" а на конкретните въпроси отговарят с "това не е в моите компетенции".
37
3
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "Бан Янука": Може всички да са виновни, но в момента отговарят тези, които сега са на власт. Те не са там само за да получават заплати. Ако не могат да се справят - да си ходят.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20На много места все още няма ток.няма, защото разни измислени еколози не дават да се чистят просеките под електропроводите.
35
7
 
9
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Отговорът е *** - защото ДПС и Цветелин Кънчев и хилядите им диаспори изсякоха горите още при така наречения цар. Сега пак ни очаква наводнение. ДПС също така точиха сметки през Министерство на бедствията и авариите и това не остана незабелязано от ЕС. Сега друг трябва да отговаря. Нагли както винаги.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 29преспи до 3 м. се чистят като не се чакат да станат 3м.---абе *** по нашия край като задуха след 5 минути не си личи, че е минавал снегорин. Аман от кухи ***-разбирачи.
33
5
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
"Министри на мушка"Не министри, а министърки.На Рапона калинките.А самият *** щом чуе за природно бедствие се скрива в миша дупка.Ужким бил пожарникар - толкова е бил, колко сега е премиер. Пълен цирк.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто европа отпуща средства за борба с бедствия тук ВСЕКИ снеговалеж се обявява за бедствие. Че даже и развозват ромлянки родилки с хеликоптери за по-достоверно.
31
2
 
8
 
! Отговори
гибон от габон преди 9 години
Меглена Кунева - Пръмова и Габонската афера - Toross - Blog.bgМеглена Кунева - Пръмова и Габонската афера - Toross - Blog.bg Прочетете й миналото, после гледайте настоящето, а за бъдещето? Бог да ни е на помощ!
30
13
 
11
 
! Отговори
Dinisaurus преди 9 години
Откога помашките махали из Родопите са половин България? И откога снегът през зимата в планината е природно бедствие? Вярно, че по доходи сме бетер Африка, но не намирисва ли на ДПС-пропаганда този вой? "Не сме на власт и половин Б-я бедства". Знаете ли, че в Добруджанските села след виелица по 15 дни няма ток и вода и нямат снабдяване с хляб или лекарства? Не, защото никой не бие тъпан...но пък и нямат водно огледало и Цанков камък!
29
4
 
6
 
! Отговори
макето преди 9 години
убав си е снего що вино изкръках а още коко ке изкръкам по тия преспи един господ знае
28
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 9 години
Защо ,защо,защото ..........оранжево небето ,оранжево морето ,оранжев и светът
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10 коментарпреспи до 3 м. се чистят като не се чакат да станат 3м.Но фирми за снегопочистване гледат печалбата,резултат 3м преспи
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Сочене с пръст/25 ти серозно ли. тези не6ацници не си вар6ат работата и какво иска6 аз да грабна една лопат и та хукна да раз4иствам улилици ли. а тези милярди които се отпускат всяка година на фирми които не си вар6ат работата. не просто кажи какво мога да направя аз.
25
3
 
10
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
Някой не могат да си изчистят пред къщата, как да се изчисти цялата страна.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всяка сима едно и също. първо са подготвени за зимните условия. после полвината страна е в бедствено положение. и само да симолират деиност глобяват снегопчистващите фирми който обжалват съдят държавата и печелят двоино.всяка година казват че са глобили снегопчстващите фирми. не помня да са показали документ за реално постапила сума от тези глоби. защо няма фирми с отнет лиценз. защо само си пехварлят отговорноста. защо никой не прави нищо???