Реформаторите преяждат с власт, обвини Първанов

Вземете оставките на Ненчев и Митов, предложи той
Обновена: 12 мар 2015 10:21 | 12 мар 2015 10:21, Веселина Йорданова
37
Реформаторите преяждат с власт, обвини Първанов
Георги Първанов. Снимка: архив, БулФото

Да бъдат поискани оставките на военния министър Николай Ненчев и на външния министър Даниел Митов – за това се обяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Още по темата
„Пазейки добрия тон, още не сме се изказали рязко, но трябва да бъде поискана оставката на министъра на отбраната и на министъра на външните работи. Техните изказвания, тяхното поведение, тяхната политика, е във вреда във всяко едно отношение”, аргументира се Първанов. Според него вот на недоверие в сферата на енергетиката няма да е без основание.

Лидерът на АБВ в оставка разкритикува поведението на коалиционните партньори във властта. Той обвини Реформаторския блок, че са новото ДПС, защото преяждат с власт и „навсякъде, където се отвори местенце, кандидатът е на Реформаторите”.

Според него наименованието на политическата формация е само „претенция и етикет”.

"Позволяват им го министър-председателят и ГЕРБ, защото върху техния гръб се разхождат Реформаторите“, коментира Първанов.

Той призова за добра коалиционна култура и беше категоричен: „Не може да научаваме от трибуната на парламента, че България ще тегли 16 млрд. лева заем и че ще има резки промени в сектор „Сигурност“.

И Ненчев, и Митов, от които Първанов е недоволен, са от квотата на Реформаторския блок. За вицепремиера от АБВ Ивайло Калфин обаче Първанов каза, че той е не просто най-добрият министър, а „най-активният реформатор“.

Той определи като „относително добър вариант“ това, че Румяна Бъчварова застана начело на МВР.

Президентът 2002-2012 година осъди и реториката на председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов след вчерашната му реч, която ядоса ДПС. Симеонов заяви, че България е изправена пред етническа криза.

„Това е най-грозният, най-агресивният език, употребяван от парламентарната трибуна. Дори Волен Сидеров е по-сдържан по отношение на вътрешноетническия диалог”, смята Първанов и препоръча на премиера Бойко Борисов, ако иска да усмири партньорите във властта, да покаже характер.

Към момента обаче Първанов не се нае да каже дали ще приеме номинациите отново да е начело на АБВ. По думите му досега в АБВ не е обсъждан въпросът той отново да е кандидат-президент догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Най-добре за България, а и за АБВ ще е ако Гоце излезе в пенсия.
22
1
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
А защо ми се струва, че от думите на Гоце лъха преди всичко завист?
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долен,гаден Андрешко!Страх те е какво ще излезе от архивите,които пазеха твои протежета!Проводник на най-реакционата политика на руските тайни служби,на местни и чужди олигарси!Гоце!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ГОЦЕ се уригва на руски рубли!Гаден предател!В нормалните държави такива подлеци си умират в завора.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТРУДНО ЩЕ ПРЕЯДАТ ПО-ВЕЧЕ ОТ ТЕБ ....
18
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
А бе у нас имаше ли преход ,или само оглозгаха и държава и народ
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце...Гоце... няма вече кой да ви се връзва на глупостите. Изиграхте си и последните карти и всички бивши ***, който се преобразихте в социалисти след 9 ноември вече няма и да помиришете власт. Бсп на следващите избори няма да вземе и 10%, Абв няма въобще да влезе в парламента, а етническата мафиотска партия е изолирана. За това надигате вой на умряло и искате да създадете напрежение във властта, но няма да стане.
16
0
 
9
 
! Отговори
смях преди 9 години
Първанов като черна станция се обажда.Като искаш да си в политиката да беше станал депутат.не ми харесват реформаторите,но всички в тях са се вторачили и повтарят едно и също-преяли с власт.Вижте,че най-важните министерства-фанансовото,МВР,енергетиката се държат от мутрите.Хайде стига е плакал Първанов,който беше дълги години в комбина с мутрата и двамата допринесоха за изоставането и мафиотизирането на даржавата ни.Забелязвате ли,че двамата никога не се критикуват.Защо ли?
15
1
 
12
 
! Отговори
флг;ц преди 9 години
А ти си вече гладен, нали? Ти не преяждаше, когато ти водеха девствени ученички по ловните излети, нали? Когато убиваше защитени животни? Когато имаше връзка с една певачка?
14
0
 
7
 
! Отговори
Aвджията преди 9 години
иска да си стреля на воля , пък някой му бил пречил.
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите са едни пребоядисани ***.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов защо плаче.Да беше сключил и той коалиционно споразумение с ГЕРБ(нали такава беше една от основните му критики към БСП в кабинета Орешарски),да поеме отговорност и разбира се да заема властови позиции,с което да носи такава.А той си играе на *** ми дойди ми-хем е във властта хем не е.Били "замразили"отношенията с ГЕРБ-как и кога стана това.С искане на оставки става малко смешен.Той поиска ли такива от ръководството на ПГрупа.А и като "уж"подаде своята,уж е приета( ама ще се чака април,когато ТОЙ пак ще се кандидатира).Стига двуличие и номера другарю Първанов.
11
2
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Гоцко се преориентира на североизток. Калфин дори ходИ там да се обяснява що тук им боядисвали окупаторските паметници. Явно на Сайдера му е трудно сам да "протестира", а БСП се дърпат.
10
3
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До ХА-ХА-ХА ! Абе, траверсо, за три различни статии си пуснал един и същ текст, толкова си задръстен че от 100 км. ти личи червената петолъчка на картуната, дей ба и червените ви кхмери.
9
0
 
7
 
! Отговори
Зени преди 9 години
Гоце реве ама *** от баницата на властта ! има си министерство цоцат си...и го играят коректив :) бла бла..трябваще това трябваше онова, ако си мъж излизаш казваш ги тия неща и се махаш
8
5
 
22
 
! Отговори
гошко преди 9 години
Щом агентите на ДС и ДПС реват, значи Реформаторите са на прав път!
7
1
 
9
 
! Отговори
веско преди 9 години
Завист.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия великите "националисти" на България... КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕДСТВАШЕ? *** долнопробна.
5
0
 
7
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Пуши едно казче и не му мисли толкова, Гоце боце.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...защото върху техния гръб се разхождат Реформаторите...пуснете да се разхожда Гоце.